Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hőemelkedés után nálatok az...

Hőemelkedés után nálatok az oviban csak orvosi igazolással vihető a gyerkőc?

Figyelt kérdés

Gyermekemről mondta az óvónő, mikor mentem délután érte, hogy hőemelkedése volt. Estére elkezdett köhögni, más tünete nem volt, így nem is vittem orvoshoz, köptetőt kapott, vény nélkülit, 2 nap alatt rendbe jött. Ma reggel vittem is oviba, erre az óvónő kérte az orvosi igazolást. Mondtam, hogy ilyen enyhe betegség esetén nem viszem orvoshoz, csak ha lázas és tényleg beteg, levert szb. Erre mondja, hogy ő csak igazolással veheti be, mert 37 volt a hője, mikor ők mérték, és az már tünet.

A legnagyobb fertőzésforrás a beteg gyerekekkel teli váró, tehát nem szeretném felülfertőztetni legközelebb sem, de így meg tényleg megtehetik, hogy nem veszik be oviba?

Nálatok ez hogy működik és ti mit tennétek ilyen esetben?

2015. jan. 29. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:

ez mindenhol így van, ha nem előre bejelentett hiányzás, amit te igazolhatsz, akkor vinni kell. esetleg ha otthon derül ki, hogy megfázott, akkor ki tudod magyarázni, de ha oviban, akkor csak igazolással viheted, és iskolában is így lesz.

én is utálom a gyerekemet betegek közé vinni. most beteg, a sarokban ülünk le, ajtóhoz közel ahol kicsit szellőzik. ha nem lázas vagy jó idő van akkor kimegyünk a váróból, nagy üvegajtó van, így látom ki megy be... :)

ha meg olyan a szitu mint most nálatok, hogy nem igényel orvost és biztosan gyógyult akkor kérek időpontot az egészséges rendelés végére és ott adja ki az orvos az igazolást.

de a belegondolsz, ez neked jó. mert a többiek se vihetik, így kikerülik már a begyógyszerezve beadást mint régen és kevésbé lesz tele bacival az ovi :) szóval csak pozotívan! :D

2015. jan. 30. 00:02
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is így van, ha az oviból úgy adják ki, hogy lázasnak vélték (volt ilyen, hogy hívtak, azonnal menjek a gyerekért, mert lázas, érte mentem, onnantól nem volt semmi baja, otthon se, semmi se délután, se este-éjjel), akkor dokihoz kell vinni és igazolást ő ad.

Volt már olyan is, hogy pici náthával otthon tartottam (otthon voltam épp pihenőn), de nem vittem dokihoz. A dokink is mondta, hogy ilyenkor nem kell levinni a gyereket, csak telefonáljak oda, hogy nincs láza, nem köhög, nem bágyadt, eszik-iszik rendesen, de picit náthás, ekkortól otthon tartanám, írja már ki, majd mikor vinném megint oviba, akkor leszólok, hogy mennék az igazolásért, mert már jól van. Esetleg akkor ránéz, ha nincsenek sokan.

2015. jan. 30. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, megtehetik, hogy nem veszik be a gyereket, ha nincs orvosi igazolásod. Igazából beteg is volt a gyermeked, akkor is, ha te otthon kikezelted és nem vitted orvoshoz. Köhögő gyerek is fertőz, tehát egyértelmű, hogy orvos tudja megállapítani, hogy a gyerek egészséges-e, mehet-e közösségbe. Sajnos igaz, hogy a váróban is el lehet kapni sokmindent, ebben igazad van, de nem nagyon van mit tenni, mert a papír meg kell. Az óvónőt is megértem, hiszen orvosi igazolás nélkül nem vehet be egy olyan gyereket, aki valóban beteg volt.
2015. jan. 30. 11:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, akkor ezek szerint ez az általános :) Nagyobb fiam, mikor ovis volt, ez még nem volt, emiatt furcsálltam, de az okokat megértem. És köszönöm mindenkinek!
2015. jan. 30. 14:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha lázzal hazaküldik az oviból, kell az orvosi igazolás, hogy visszavegyék. Múlt héten úgy mentem érte, hogy azt mondták, lehet, hogy hőemelkedése volt. Itthon nem lázasodott be, hőemelkedést sem éreztem, reggel is rendben volt a hője, így vittem oviba. Nem kértek igazolást.

Amúgy én akkor viszem orvoshoz, ha legalább 2 napig lázas úgy, hogy nem lehet lázcsillapítóval levinni.Mindig, mire vinném, meggyógyul. Mondjuk szerencsére hétvégékre időzíti :)

2015. jan. 30. 18:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Esküszöm ugyanez történt velünk.

Kedd délután hőemelkedés, 37.3, ez tartott 3 órán keresztül, aztán semmi. Se orrfolys, se köhögés, semmi.

Így pénteken bevittem az oviba, én írtam a kis papírfecni igazolást. Az óvónő mérges volt, hogy miért nem vittem orvoshoz, be se vehetné a gyerekem, mert KELL az orvosi igazolás.

Mondtam neki, hogy jó akkor majd fiktív igazolást viszek, mert ilyen apró-cseprő üggyel be nem ülök a dokihoz a sok influenzás közé a rendelőbe. Erre még jobban kiakadt, hogy hogy mondhatok ilyet, aztán majd én verem az ajtót, ha látom, hogy mennyi beteg gyerek van az oviban.

Elég idegesítő, de sz.arok rá, legközelebb viszem a fiktív igazolást (Nálunk ad a doki letelefonálós módszerrel is igazolást, persze csak ovisoknak, azért sulisoknak nem).

2015. jan. 31. 07:22
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem szoktam becipelni a gyerekeket egy igazolás miatt. Betelefonálok a dokinak, hogy ez meg az volt, szeretnék igazolást kérni. Megírja, és bármikor átvehetem a bejelentkező ablaknál.

Igazolás amúgy mindig kell, nálunk még 1 napról is.

2015. jan. 31. 13:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Elég szomorú, hogy vannak olyan szülők, mint a 6-os válaszoló. Konkrétan kijelentette, hogy szarik a többi gyerek egészségére, ő akkor is viszi a gyereket, minek orvoshoz vinni, hadd fertőzzön tovább a gyerek. Egy köhögés nem múlik el 1-3 nap alatt, na mindegy. Az ilyen gyerekek miatt beteg más gyerek is, mert orvos sem látja őket, aztán mennek vissza a közösségbe 1-2 nap múlva félig gyógyultan. Igen, felelős gondolkodás. Sajnos vannak ilyen szar orvosok is, akik dobálják az igazolásokat.
2015. febr. 1. 08:05
 9/9 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. A gyerekemnek semmi baja nem volt. Nyilván ezért engedtem oviba. Nem folyt az orra, nem köhögött.

Óvodában dolgozom, látom a különbséget egészséges és beteg gyerek között.

2015. febr. 1. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!