Nálatok az oviban mit mondanak az óvónők, mennyire "betegen" lehet még vinni a gyereket? Nátha, köhögés belefér?
Sárga és zöld orrváladékjal, hőemelkedéssel/lázzal, ha étvágytalan akkor nem viszem.
Dolgozom, így arra, hogy köhög kettőt és színtelen orrgolyása van, nem tudok itthon ücsörögni vele. Egyébként a doktornőgöz levittem, amikor kezdte az ovit és köhögött és folyt az orra, hőemelkedése vagy láza nem volt. Azt mondta, hogy emiatt ne tartsam itthon, mert akkor szeptembertől -márciusig itthon tarthatnám!
2-es vagyok.
Mennyi idős a gyereked? Kislányom 5,5 éves, nagycsoportos. Kiscsoportban elég beteges volt, középsőbe már javult, most pedig augusztus vége óta jár oviba és nem volt még beteg. Broncho vaxomot adok neki és nagyon bevált! Kérdezz rá az orvosnál mert receptköteles.
4 éves, 1 éve januárban kezdte az ovit.
Én ezt nem tartom hulyesegnek amit az utolsó írt amúgy, hogy ne lehessen betegen bevinni a gyereket. Lehet h az én lányom meg azért ennyiszer beteg mert mindenki beviszi betegen a gyereket mert még nincs láza...
Egyetértek a 8-as válaszolóval! Lehet, hogy az alapítványi oviba nincs betegség, iskolában lesz, mivel meg kéne, hogy erősödjön a gyerekek immunrendszere, de így nem fog. Az, hogy taknyosan sem vihetnek be gyereket az egy kicsit erős azért.
Amikor a kislányom elkezdte az ovit, együtt voltam vele beteg, mindent elkaptam tőle, pedig előtte egyáltalán nem voltam beteges. Szerintetek milyen lesz annak a gyereknek az immunrendszere pont a suli kezdésre, aki nem találkozik 3 évig szinte semmilyen vírussal?
Ha még nincs tünete a gyereknek, lehet hogy már 2 napja megfertőződött, ennyi a lappangás.
Én úgy gondolom, hogy ha 2 napig otthon tudjuk tartani, a MÉG NEM zöld taknyos, lázas gyereket, pihentetve, sok folyadékkal, C vitaminnal, kevésbé lesz jobban beteg és nem gyengül le, mehet oviba, kevésbé fertőz.
Ha meg visszük és megvárjuk míg taknyos, lázas lesz, ugyanott vagyunk, úgy is otthon kell lenni. Csak később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!