Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok az oviban mit mondanak...

Nálatok az oviban mit mondanak az óvónők, mennyire "betegen" lehet még vinni a gyereket? Nátha, köhögés belefér?

Figyelt kérdés
NÁlunk csak annyit szoktak mondani, hogy ha lázas ne vigyük, de sztem ha már valaki náthás és köhög akkor is simán lefertőzheti a többieket, nem?

2016. jan. 18. 16:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
53%
A 3. vagyok.Kicsit ellentmondásosnak tűnsz.Az én válaszomra azt kommenteled,hogy akár egész télen otthon tarthatnád az orrfolyás miatt(mert a színtelenből átvált zöldesre,ami ugye bakteriális fertőzésre utal),a 6.válaszolóra pedig azt,hogy jó ötletnek tartod azt,hogy még orrfolyással se lehessen bevinni,mert lehet,hogy a lányod emiatt annyiszor beteg....a lányom pont itthon van,mivel vasárnap délután belázasodott.Hiába nem volt tegnapra már semmi(se láz,nem köhög,nem taknyos,nincs hasmenése)csak holnap viszem,mert 48 órát adok a dolognak,biztos ami biztos.100%,hogy 10-ből 8 szülő már hétfőn bevitte volna,és az is tuti,hogy ma már 10/10 vitte volna.
2016. jan. 19. 10:48
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Azert nem szabad lazasan vinni mert akkor meg fertoz. A laz az immunrendszer harca a korokozokkal szemben. Ha mar nincs laza a gyerkocnek akkor azt jelenti az immunrendszere mar nem harcol es nincs benne mar korokozo virus vagy bakterium. Ettol meg folyhat egy ideig az orra sot kohoghet is de mar nem fertoz.

Sajnos fertozni meg a tunetek megjelenese elott fertoz egy gyerek. Tehat amikor mar belazasodik es folyik az orra mar jo par napja vegigfertozott tobb masik gyereket. Ezt nem lehet kivedeni. Legjobban lappangasi ido alatt fertoznek eszerevetlenul.

2016. jan. 20. 09:45
 13/19 anonim ***** válasza:
11%

3 és 11-es válaszoló!

Milyen munkahelyed van? Nekem nagyon együttérző és megértő főnöknőm van, de azért az, hogy otthon tartsam úgy mint Te, nem biztos tolerálná, de Téged olvasni, az anyukák nagy része egy rakás sz.nak tartja majd magát, mert beviszi a gyerekét, nem úgy mint Te! Kiváncsi vagyok, hogy amikor majd iskolás lesz, akkor is plusz 1 hétig nem viszed majd, ellenben a sok gonosz szülővel ellentétben, aki nem tudja - és nem is kell - orrfolyással otthon tartani a gyereket?

9-es voltam

2016. jan. 20. 12:44
 14/19 anonim ***** válasza:

13. válaszoló,a 3. és 11. vagyok:pénzügyi vállalkozást viszek,3 alkalmazottal...

A most itthon levő ovisom a legkisebb-3.-gyerekem,tisztában vagyok a jövővel(van egy egyetemista és egy elsős fiam is).Nem,nem tartom itthon az iskolást,mivel tudom,hogy ott már keményebb játékszabályok vannak.Szerencsére mire eljutott(ak)az iskoláig megerősödtek annyira,hogy-konkrétan a legnagyobb-pár alkalommal volt beteg,az elsősöm eddig(kop-kop-kop)nem hagyott ki egy napot sem.Különben olyan iskolába jár(t),ahol a hiányzás alkalmával is megoldják a dolgokat(a nagy alapítványiba,a kisebb Montessoriba).Egy szülőnek se kell sz*r-nak éreznie magát azért,mert Ő máshogy tudja megoldani a helyzetet.Vannak olyanok,akik nálam is sokkal ideálisabb helyzetben vannak,mégsem gondolom,hogy hozzájuk képest én rosszabb anya lennék,vagy kevesebbet adnék meg a gyerekeimnek.Azt azért ismerjük el,hogy mondjuk sokkal kisebb esélye van olyan gyerektől elkapni bármit is,akit az első bármilyen tünet jelentkezésekor addig otthon tartanak,amíg valóban meggyógyul.Hidd el,én sem kaptam(kapok) röhögőgörcsöt,hogy azért én fizetek 10-15 ezer forintokat a gyógyszertárban,mert más-mondván nem tudja megoldani-beviszi a már fertőző gyerekét,és az enyém elkapja.

2016. jan. 20. 13:38
 15/19 anonim ***** válasza:
57%

De a vírusra nem kap semmit a gyerek.

Nem értünk egyet. Én ha nem lázas/hőemelkedéses viszem, valószínű emiatt mert megerősödött az immunrendszere, augusztus óta nem volt beteg, nem hiányzott. Az, hogy látom, hogy csoport társának folyik az orra, nem érdekel, mert ha elég erős már az immunrendszere, nem is fogja elkapni.

De az azért lássuk be, hogy ha vállalkozásod van, kicsit más helyzet, mint aki mondjuk 3 műszakban, minimálbérért dolgozik, és nem teheti meg, hogy otthon maradjon.

2016. jan. 20. 14:03
 16/19 anonim ***** válasza:

Természetesen én sem a vírusról beszélek,hanem arról,amikor zöldes-sárga vastag takonnyal,hurutos köhögéssel vannak bent a gyerekek.A legkisebbem járt bölcsibe,a 10 hónap alatt 1x volt beteg!Nem gondolnám,hogy nem elég erős az immunrendszere.És inkább azért tartom itthon,mert nem szeretnék súlyos ezreket a gyógyszertárban hagyni,mivel egy kis náthából,köhögésből bármi lehet.Most 39 fokos lázat produkált,és mivel más baja nem volt,evidens,hogy várok 1-2 napot,hátha valaminek csak az előfutára volt a láz.

Én senkit nem bíráltam,csak a kérdésre válaszoltam.Lehet,hogy másoknak ideális a helyzetem-természetesen nem panaszkodom-de mindennek ára van....

2016. jan. 20. 14:18
 17/19 A kérdező kommentje:

AKi azt írta hogy csak akkor fertőz a gyerek ha lázas jó nagy butaságot írt. Hogy egyszerű példát írjak: kötőhártya gyulladás. Nem jár lázzal általában, mégis az egyik legfertőzőbb betegség.

Nálunk az is a baj, hogy ha úgy viszem a gyereket oviba hogy mondjuk icipicit köhög, akkor elég 1 nap ovi, és este már itthon nem csak picit köhög, hanem nagyon, szóval sokat ront rajta az ovi.

2016. jan. 20. 15:04
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező! A kérdés arról szólt, hogy a nátha, köhögés belefér-e. Mindenki tisztában van vele, hogy a kötőhártya gyulladás nem jár lázzal, mégis nagyon fertőző, de Te nem erre kérdeztél rá. Mivel a kötőhártya gyulladás látványos, ha akarnád sem tudnád letagadni!
2016. jan. 20. 18:51
 19/19 A kérdező kommentje:
Ez csak egy példa volt, írhattam volna más példát is.
2016. jan. 20. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!