Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Februári születési kisfiatok...

Februári születési kisfiatok megy/ment 6 és fél évesen iskolába, vagy maradt még egy évet (ha lehet)? Nálunk maradhatna..

Figyelt kérdés
2017. aug. 16. 13:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kérdező: milyen indokkal maradhatna az oviban?

Nálam is dilemma, ovi szerint mehet majd, ezt már idén májusban felmérték. Èn meg úgy látom, hogy a kudarctűrő képessége elég nagy probléma, nem őnálló, nem kitartó. Ez az oviban nem jön elő, azt mondták akkor biztos bírni fogja az iskolát. Igaz, egy év alatt mèg sokat változhat. Ezek mellett én tartok attól is, hogy unatkozni fog az oviban. Nem tudom melyik a nagyobb rossz, ha unatkozik egy évet még, vagy ha megy iskolába és nem jól bírja. Azt sem értem, hogy 5 évesen, hogy tudták felmérni, hogy 6 évesen iskolaérett lesz.

És ha én ezzel nem értek egyet, akkor mi történik? Nevelési Tanácsadóba kell vinni?

2017. aug. 20. 23:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Általában elég a szülő véleménye és az ovik visszatartják a gyerekeket(szerintem kényelmesebb, mint vitatkozni a sok rikácsoló szülővel)

Ha nem ért egyst a szülő és az ovi, akkor. Területileg illetékes nevelési tanácsadóna küldenek.

2017. aug. 21. 07:09
 13/17 A kérdező kommentje:

A kisfiam nagyon hibásan beszél, a logopedus felmérése szerint minimum másfél év, hogy rendezze.

Ezért gondolkodom, de majd beszélek az ovónővel is.

2017. aug. 21. 15:29
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha hibásan beszél, akkor az szerintem elég indok - hiszen az íráshoz, olvasáshoz nagyon fontos lenne a tiszta beszéd. A fiúk később is érnek, így akkor valószínű, hogy visszatartanám a helyedben. Nálunk még logopédus felmérése nem volt, az enyém sem tud minden hangot tisztán, s, cs kiejtése gond.
2017. aug. 21. 15:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Én maradtam, de az én esetemben az is közre játszott hogy egy kis faluban éltünk, így az iskolában az osztályok össze voltak vonva. Tehát túl pici voltam még ahhoz hogy nálam 3-4 évvel idősebb emberekkel legyek egy osztályba.

Egyéb esetekben érdemes a gyerek képességei alapján eldönteni ezt.

2017. aug. 22. 19:57
 16/17 A kérdező kommentje:

Esetleg azt tudjátok, hogy beszédhibával lehet iskolát kezdeni?

Most nagycsoportban járna fog a fiam logopédiára az oviban, plusz heti 2x magánúton is viszem. Azt gondolom 1 év még hosszú idő, bár azt is tudom hogy december-januárig dönteni kell...

2017. aug. 23. 06:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Április környéke a beiratkozás.

Szerintem még ne aggódj rajta, pár hónap alatt a logopédusok is mondanak majd valami hasznosat.

2017. aug. 23. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!