Ti mit tennétek? Óvodai problémák.
A miénk egy bölcsi-ovi egyben intézmény. A fiam a bölcsis csoportba jár, ősszel vált a nagyobb csoportba. Összesen 4 csoport van, 2 kicsi, 2 nagy. Az elején elhangzott, hogy a csoportok párhuzamosan futnak, az 1-esből a 3-asba mennek a gyerekek, a 2-esből a 4-esbe.
Na most az egyik anyukának nem tetszett a rendszer, és bekavart, hogy az ő ikrei a 2-esből a 3-asba menjenek. Így persze nagyon úgy néz ki, hogy az én fiamnak ott nem lesz hely, és a másik csoportba kerül, viszont így elszakad a barátaitól, és az eddigi csoporttársaitól.
Tennétek valamit, megkockáztatva, hogy ti lesztek a "rosszak", és utána nem lesz ugyanolyan a kapcsolat a vezetővel?
Hozzátenném, az én fiam nem az a "berohan, és mindenhol jól érzi magát" típus.
Persze, én is úgy látom, hogy el kell intézni, de mit tehetek, ha a vezető nem hajlandó rá?
Igazából érvekre vagy megoldásra lennék kíváncsi, bocs, ha nem jól tettem fel a kérdést.
Mit mondanátok a vezetőnek? Mert annyi nem elég, hogy én szeretném. Azon már túl vagyok.
10. Válasz.
Gondozónőktől kezdve a leendő dajkáig mindenkivel beszélni kell. Nem mindegy, hogy egy ember beszél a levegőbe (bocsi) vagy többen állnak melletted.
"Mert annyi nem elég, hogy én szeretném."
Kérdezd meg, a másik anyuka mivel érte el, hogy az ő akarata érvényesüljön. Őneki miért lehet variálni, neked miért nem.
Pontosabban te nem is variálni akarsz, szóval miért kell neked, pontosabban a gyerekednek szívni, mert más anyuka variál.
Meg kell neki mondani, hogy nincs hely, és kész. Mennek az ikrei a 4-esbe, ha nem tettszik, lehet vinni másik városba...
De ne szenvedjen hátrányt egy gyerek sem, mert anyukának nem tettszik a rendszer. Vagy az az anya többet ér, mint te? Ő mit tett, hogy az ő kívánsága előbbre való, mint a tied?
(persze ezt szépen fogalmazva)
Én is ettől félek, hogy utána rossz lesz, főleg ha esetleg nem hajlandók változtatni. Akkor vita is lesz, eredmény meg semmi.
Persze nem akarom rögtön feladni, csak stratégiát dolgoznék ki. Más is javasolta már, hogy menjen be a férjem vagy mind a ketten.
Az legszebb benne, hogy a vezető maga mondta nekem, hogy a fiam érzelmileg még nincs a korosztálya szintjén, erre még a barátaitól is elszakítaná egy anyuka kívánságára. Emiatt nagyon csalódott vagyok, hiszen végig azt hangoztatták, hogy nekik a gyerekek a legfontosabbak, stb.
A gond az, hogy megmagyarázzák. Pl.a fiam abban a csoportban nagyon jól érzi magát (át szoktak menni délután, de persze a többiekkel együtt, nem csak ő egyedül). Meg pont azokkal a gyerekekkel játszik sokat, akiket oda szánnak (ő azt állítja, hogy nem), meg azzal az óvonővel is jól kijönnek (lehet, nekem ő megfelelne).
Mivel én nem vagyok ott napközben, mire fel állítsam, hogy ez nem így van?
Annyira patt helyzetnek érzem a mostanit, amiből csak rosszul fogunk kijönni.
végigolvastam a kérdést és az összes kommentet. Sajnálom, mert tényleg rossz helyzetbe kerültél. előttem az egyik válaszoló gyünyörűen leírta, h mit kéne mondanod, szerintem is azzal probálkozz.
De: privát véleményem, igazság sajnos nem lesz, valoszinű, h a Te gyerkőcöd kerül majd másik csoportba, ugyanis a másik oldalt nem ismerjük, pontosabban azt, h a másik anyuka mivel tudott hatni a vezetőre. Probálj meg mindent én is azt mondom, de készülj fel lelkileg, h nem lesz változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!