Milyen indokkal küldhetnek haza valakit az óvodásból? Ti mit tennétek ebben az esetben?
Hétfőn felhívtak délben az óvodából, hogy azonnal menjek a kisfiamért, mert kötőhártya gyulladása van és vigyem el. Csodálkoztam is, mert reggel semmit nem láttam rajta. Elszaladtam a munkahelyemről, bementem, és még ott sem láttam semmit. Azt mondták, hogyha lehúzzuk, kicsit piros a szeme alatt.
Nem értettem a dolgot. De a legelszomorítóbb, hogy aznap délután volt a karácsonyi ünnepség, amire egy hete lázasan készült a kisfiam, vittük be reggel az üdítőt hozzá, minden. És aznap ünnepelte a születésnapját is. Orvosi igazolás nélkül nem vihettem vissza, az orvosunk meg este rendelt. Aki alátámasztotta a gyanúm, hogy semmi baja a gyereknek. A kisfiam persze egész este sírt és megmagyarázni sem tudtam neki, hogy miért nem vehettünk részt a várva várt ünnepségen, amikor nm beteg.
Ti mit lépnétek? Próbáltam azóta beszélni az óvónőkkel, de nem érem el őket telefonon, ma bementem személyesen és nem jöttek ki, hogy beszéljünk. Nem tudom, mi lehet a háttérben, de egyre jobban zavar a dolog.
Ti hagynátok vagy belemennétek akár egy konfliktusba? Kiscsoport még, eddig semmi probléma nem volt.
Ötletem nincs, igazából csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy sajnos nálunk az a tapasztalat, hogy az óvónőknek az az érdeke, hogy minél kevesebb gyerek legyen a csoportban.
Volt rá példa, hogy ebédre pl. paradicsomleves volt és tejfölös tészta, délután persze a fél csoportnak hasmenése volt. Az óvónéniket nem érdekelte semmi, lehet vinni haza, közösségbe mehet papír nélkül nem lehet újra hozni.
Olyan is volt, mikor a kislányom a folyosó öltözködés közben bohóckodott, és nemes egyszerűséggel félrenyelte a saját nyálát. Fél perc köhögés, és már jött az óvónéni, hogy T. beteg, akkor nem vihetem közösségbe, lehet menni hazafelé.
A két kezemen nem tudom összeszámolni, hányszor küldtek minket haza ilyen kamu indokkal, de ezzel sosem voltunk egyedül. Először még mentegetőztem a gyerekorvosnál, hogy isten bizony nem én akarom őt szórakoztatni, de kell a közösségbe mehet papír.
Már csak legyintett, hogy ismeri őket, nem mi vagyunk az egyetlenek.
Nálunk a gyerek ovis ballagása nagy ünnep volt: annak örültünk, hogy nem kell többé a közelébe se menni. :(
Valószínűleg ügyetlen volt vagy rosszalkodott a műsorban.
Fiamat tavaly az évzáróra nem engedték, mert, hogy még új es nem tudja a szöveget ( elmondta otthon az összeset), de belementük. Abban maradtunk, hogy fel 4ig érjünk oda. Párom negyedre ott volt. A gyerek minden felügyelet nélkül ült a folyósón ( magából kikelve zokogva)mert ők még gyakoroltak. A folyósóról simán kimehetett volna az utcára.
12-es válaszoló:
És ennek mi köze van a kérdéshez?
Egyébként a kérdésre válaszolva én se állnék meg az óvodavezetőségig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!