Milyen indokkal küldhetnek haza valakit az óvodásból? Ti mit tennétek ebben az esetben?
Hétfőn felhívtak délben az óvodából, hogy azonnal menjek a kisfiamért, mert kötőhártya gyulladása van és vigyem el. Csodálkoztam is, mert reggel semmit nem láttam rajta. Elszaladtam a munkahelyemről, bementem, és még ott sem láttam semmit. Azt mondták, hogyha lehúzzuk, kicsit piros a szeme alatt.
Nem értettem a dolgot. De a legelszomorítóbb, hogy aznap délután volt a karácsonyi ünnepség, amire egy hete lázasan készült a kisfiam, vittük be reggel az üdítőt hozzá, minden. És aznap ünnepelte a születésnapját is. Orvosi igazolás nélkül nem vihettem vissza, az orvosunk meg este rendelt. Aki alátámasztotta a gyanúm, hogy semmi baja a gyereknek. A kisfiam persze egész este sírt és megmagyarázni sem tudtam neki, hogy miért nem vehettünk részt a várva várt ünnepségen, amikor nm beteg.
Ti mit lépnétek? Próbáltam azóta beszélni az óvónőkkel, de nem érem el őket telefonon, ma bementem személyesen és nem jöttek ki, hogy beszéljünk. Nem tudom, mi lehet a háttérben, de egyre jobban zavar a dolog.
Ti hagynátok vagy belemennétek akár egy konfliktusba? Kiscsoport még, eddig semmi probléma nem volt.
Biztos nem engedtem volna, hogy kamu indokkal hazaküldjék az ünnepségről.
Megkérdeztem volna, miért szeretnék, hogy ne legyen ott a gyerek?
Ha mondták volna, hogy nem vagyok orvos, nem tudhatom, mondtam volna, hogy ők sem. Év elején elsorolták, mi az a 4 dolog, ami miatt AZONNAL haza kell vinni a gyereket (láz, hányás, hasmenés, kiütés). A piros szem nincs benne. Legalábbis nálunk így van.
Szóval én még előtte patáliáztam volna, és kiharcolom, hogy ott lehessen a gyerekem, mert készült rá.
Így utólag már majdnem mindegy.
Ha az óvónők nem akarnak veled beszélni, keresd az óvodavezetőt, és mesélj el neki mindent. Azt is, hogy szeretted volna velük megbeszélni, de ők erre nem voltak hajlandók.
És nézz másik ovi után.
Szegény kisfiad!😢
Én mindenképpen reklamálnék az óvóda vezetőségen.
Hát ez elég hihetetlenül hangzik ám.... Az óvónő biztosan látott valamit és mivel nem szakember, joggal utasította el a gyereket igazolás nélkül. Pikkelnenek pont a te gyerekedre? Kizartnak tartom. Mondjuk azt is, hogy egy haziorvos este rendeljen. ...
Na mindegy. Amit tehetsz, az az, hogy még egyszer megprobalsz beszélni az ovonokkel és ha nem sikerül, akkor az ovodavezetohoz fordulsz. Ha az sem reagál, makkot a jegyző. Az orvosi igazolas arról, hogy a gyerek egészséges, legyen nálad.
Mondjuk én hagynám, mert ha valóban pikkelnek a gyerekre, ez csak ront a helyzeten, ha meg valóban úgy látták, hogy gond van a kicsivel, megintcsak rajta fog lecsapodni
Kedves utolsó,
Nálunk is rendel este háziorvos. Azért, mert te valamiről nem tudsz, attól még létezhet.
És igen, én belemennék egy konfliktusba, mert teljesen alaptalanul küldték haza az ünnepségről, ráadásul most őszintén? Bent volt egész délelőtt, lazán összefertőzte volna már az összes gyereket, ha valóban beteg, az a plusz két óra ünnepség nem oszt, nem szoroz. Már ezért is felesleges lett volna elküldeni, de így, hogy baja sem volt, ez totálisan nonszensz!
Az meg, hogy nem mennek ki veled megbeszélni... Az óvodavezetőig mennék, az fix!
Jó, legyen igazad, utolsó, bár életemben nem hallottam még 5kor kezdődő rendelesrol - kivéve, az orvosi ügyeletet...
Az érdekelne, hogy szerinted mit számít az ovononek egyel több vagy kevesebb gyerek. Mert szerinted ok nélkül küldte haza, csak azért, mert útban volt neki.
Mivel az orvos megállapította, hogy kutya baja, anyuka se látta pirosnak a szemét, így igen, azt gondolom, ok nélkül küldte haza.
Én sem feltételezném, hogy ki akar cseszni egy gyerekkel így, de más magyarázatot nem találok a dologra. Az meg, hogy megbeszélni sem volt hajlandó, szintén nem egy elfogadható viselkedés az óvónő részéről. Szerintem. De mindenkinek más a tűréshatára. Ha hányna a gyerek, lázas lenne, nem érezné jól magát, nyilván menjen haza karácsony ide, vagy oda. De így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!