Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 3 éves kislányom drasztikusan...

Csini1202 kérdése:

3 éves kislányom drasztikusan sír az oviban, előtte semmit baj nem volt a bölcsiben, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Sziasztok!3 éves kislányom rettentően sír az oviban. Egy évig járt bölcsibe, ott semmi baj nem volt, sőt nagyon szerette. Mióta óvodát elkezdte azóta folyamatosan minden egyes reggel sir... Már ott tartunk hogy nem eszik, nem iszik, csak 8-16:00ig sír hiába kérdezem nem mond semmi konkrétumot hogy miért nem akar óvodába menni csak annyit, hogy nem akarok menni(eközben óriási konnycseppek potyognak) már aludni sem alszik nyugodtan mikor tudja hogy masbap óvoda, óránként felébred, sír, és csak annyit mond hogy anya légyszíves ne vigyél oviba. Hiába kérdezem az óvónők ők annyival lezárják a témát hogy majd megszokja, nyugodjak meg. Hat de basszus... Bölcsibe direkt ezért adtam hogy szokja meg és könnyebb legyen az ovireszleg!! Mondjuk én a vegyes csoporttal sem vagyok kibékülve :/ légyszi segítsetek, adjatok tanácsot mert nagyon aggódok a kislanyomert! Köszönöm!!!

2016. nov. 28. 13:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont erősen elgondolkodnék egy ovi váltáson.
2016. nov. 28. 14:55
 12/24 anonim ***** válasza:

Nekem ugyan még nincs gyerekem (babát várok), de én ugyanezt csináltam ovis koromban. Ovicsere volt a megoldás.

A családban én voltam az egyetlen, első unoka akkor még, nemhogy a nagyszüleim éltek, a dédszüleim is többen, ellehet képzelni, hogy mennyire voltam központban a családban és én ezt igényeltem is, a mai napig családközpontú vagyok nagyon.

Szóval a régebbi óvodámnál nem volt megoldott, hogy ne kelljen ott aludnom, nem tudott senki értem jönni, én ovisként nem tudtam, nem szerettem délután aludni, egy voltam a sok közül (városi ovi) nem tudták ki vagy mi vagyok, nem is foglalkoztak különösebben velem. Ovis kaja számomra ehetetlen volt, a menzás, menüs kajákat azóta sem szeretem.

Onnantól, hogy reggel nagy nehezen ott hagytak, vörös fejjel bőgtem délutánig.

Aztán átvittek egy másik óvodába, abban a (nagy)községben ahol a dédimamám is lakott, konkrétan a kert végénél volt az ovi, 8-tól délig voltam ott, sokszor ebédnél sem, amikor kinn voltunk játszani dédim sokszor lejött a kertvégébe olyankor odafutottam pár perce. Az óvónők nem voltak jobbak, egyet kivéve, ő nagyon aranyos volt, igazi óvónő, mert némelyik csak az eleven fára mászós, ugrabugra "igazi gyerek" gyerekekről vesz tudomást, az "ilyeneket", mint én csak csesztetni tudta, mert én inkább babáztam 1-2 barátnővel vagy csak simán hintáztam, mint fára másztam, meg hógolyóztam.

Szóval nekem egy tündéri óvónő segített és az, hogy nem kellett egész nap ott lennem.

Suliban nem voltak ilyen problémáim, és azóta sem semmi beilleszkedési vagy ismerkedési problémám, ugyanúgy jártam bulizni, voltak barátnőim, párkapcsolataim, mint bárki másnak, de úgy általában elmondható, hogy mindig a korosztályomnál idősebbekkel jöttem ki jól, barátnőim is nagyrészt 4-5 évvel idősebbek, munkahelyen kolléganőim akikkel jóba vagyok szintén.

28N

2016. nov. 28. 15:37
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Pedig tuti az oviban keresendő a baj forrása. Nem feltétlenül az óvónőkben, lehet egy kisebb nézeteltérés másik gyerekkel, lehet valami más kellemetlen élmény. Én tuti ovit, vagy csoportot váltanék.
2016. nov. 28. 16:46
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem rég értem haza az oviból... Ma is ugyan igy sírt, kidagadt szemmel várt a kislányom. Ma sem evett de még nem is ivott. Ahogy meglátott rögtön az ölembe ugrott es mondta hogy nagyon hianyoztam, es annyit hozza tett hogy féltem ma anya nagyon.... Amit Persze hallott az óvónő is. Annyi volt ra a válasza, hogy dehogy félsz Csenge.... Csak ezt mondod... Na itt betelt a pohár mentem a főóvónőhoz.... Elmondtam hogy mi is a probléma, mivel küzdünk napok óta es megkérdeztem hogy nem e lehetne lehetőség arra, hogy 1-2 napig másik csoportba legyen, hogy megnezzuk hogy viselkedik ott.annyi volt a válasza rá, hogy sajnos ez nem megoldható mert több szülő is megkereste ezzel az okkal hogy másik csoportba szeretné járatni a gyerekét es ha nekem engedne, akkor a többi szülő fel lenne háborodva. En erre annyit mondtam, hogy igaza van óvónő, többet nem is vártam Öntől sem. Ennyit a segítségrol... Vagy a helyzet megoldásról... Azt még hozzá tettem hogy ha óvónő nem segít, majf segít egy pszichológus,de ha kiderül hogy az óvodában történt valami annak lesz következménye... Márcsak azért is mert a szemembe kinevettek, es azt állítják Hogy rosszul nevelem a gyerekemet, túl szoros az anya lánya közötti kötelék. .érdekes.... Bölcsiben 2 evesen nem volt szoros... Ma már az... Mar kaptam egy pszichológus telefonszamot es holnapi nap hívom is hogy mikor tud idopontot adni.
2016. nov. 28. 17:52
 15/24 anonim ***** válasza:
Kívánom a legjobbakat, majd légyszi ird meg mi lett a dolog vége. És a biztonság kedvéért kezd el kereni egy másik ovit is!
2016. nov. 28. 18:01
 16/24 Andi80018 ***** válasza:
100%
Azért én még ellátogatnék az lakhelyed szerint az önkormányzatra, panaszt tenni, gondolom ott van ő főnökük is. Mi is kiadtunk a semmire 50 ezret pszichológusra, most is elvárják, hogy saját zsebből menjünk olyan tornára, hogy a koncentrációját növeljük, stb. Persze már nem érdekel az egész, már csak egy éve van, az kibírjuk itt. De nálatok más a helyzet, még most kezdtétek. Gyorsba nézzetek egy másik ovit, beszéljetek a vezetővel, van-e hely, illetve, ha egyből az önkormányzatnál érdeklődtök, szerintem segítenek is.
2016. nov. 28. 21:11
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen hozzáállás után kivenném a lányomat az oviból. Mindenképp keresnék egy kisebb ovit, kevesebb gyerekkel. Durva ez a dolog, hogy egész nap félt az oviban. Nem mondja meg, hogy mitől félt?
2016. nov. 28. 21:13
 18/24 A kérdező kommentje:
Sajnos nem mondja hogy mitől félt... Ez is haladás mar, hogy ennyit mondott. :( végére járok mindenkepp hogy mi az oka. Az önkormányzatra meg fölöslegesen megyek... Már tobb panasz is volt mégsem csinalnak semmit.... Sőt inkább elengedik a kedves aranyos lelkiismeretes óvónőt es megtartják a mogorvat... Szóval errol ennyit az önkormányzatról. Ovi váltás is elég nehézkes lenne.. Egy nagyobbacska faluban élünk és s körülöttünk lévő óvodák telt letszammal vannak sajnos. Ahol lenne hely a kislanyom számára az 30kmrel arrébb van. Sajnos nem vagyok olyan helyzetben hogy ezt megtudjam oldani.Annyira fáj igy látni a gyerekemet, a siras kerülget. Csak tartom magam a kislány előtt hogy nehogy utána ez legyen a probléma! Úgy szeretném meg szerettem volna hogy rendbe legyen minden, erre bezzeg..... Álmomban nem mertem ilyenre gondolni hogy ennyire drasztikus lesz a helyzet!
2016. nov. 29. 00:14
 19/24 Andi80018 ***** válasza:
Jó, ha nem megoldható, akkor mégiscsak kérj pszichológusi segítséget, legalább ő ott van gyerekpszichológiában, így neked bázis lehet, számíthatsz a szakértelmére. Egyébként férjed mit szól? Lehet, ha ő is beszélne velük, az is segítene, mégiscsak egy férfi, vagy máshogy reagálnának.
2016. nov. 29. 09:40
 20/24 anonim ***** válasza:
Nagyon durva!Szegény kicsike!Tök jó,hogy nem hagyod!Remélem megoldódik a dolog,és kiderül mi a baj.
2016. nov. 29. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!