Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 3 éves kislányom drasztikusan...

Csini1202 kérdése:

3 éves kislányom drasztikusan sír az oviban, előtte semmit baj nem volt a bölcsiben, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Sziasztok!3 éves kislányom rettentően sír az oviban. Egy évig járt bölcsibe, ott semmi baj nem volt, sőt nagyon szerette. Mióta óvodát elkezdte azóta folyamatosan minden egyes reggel sir... Már ott tartunk hogy nem eszik, nem iszik, csak 8-16:00ig sír hiába kérdezem nem mond semmi konkrétumot hogy miért nem akar óvodába menni csak annyit, hogy nem akarok menni(eközben óriási konnycseppek potyognak) már aludni sem alszik nyugodtan mikor tudja hogy masbap óvoda, óránként felébred, sír, és csak annyit mond hogy anya légyszíves ne vigyél oviba. Hiába kérdezem az óvónők ők annyival lezárják a témát hogy majd megszokja, nyugodjak meg. Hat de basszus... Bölcsibe direkt ezért adtam hogy szokja meg és könnyebb legyen az ovireszleg!! Mondjuk én a vegyes csoporttal sem vagyok kibékülve :/ légyszi segítsetek, adjatok tanácsot mert nagyon aggódok a kislanyomert! Köszönöm!!!

2016. nov. 28. 13:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Másik ovi? Nekem az óvónők hozzáállása sem tetszik!

Szerepjáték otthon vagy pszichológus amivel kiderítheted, hogy miért utasítja el ennyire az ovit.

2016. nov. 28. 13:47
 2/24 A kérdező kommentje:
Igen, már èn is gondolkodtam a pszichológuson. Most jelenleg ott tartok, hogy megvárom mi lesz a héten és ha nem változik akkor keresek egy jóó pszichológust!
2016. nov. 28. 13:56
 3/24 Andi80018 ***** válasza:
100%

Sajnos tévedés, nem biztos, hogy ha bölcsibe jár a gyerek, akkor simán beszokik az oviba is. Én is azt hittem, pedig két évet járt a fiam, négy volt kiscsoportban. Fél évet bírtunk abban a csoportban, át kellett tenni másikba, plusz voltunk pszichológusnál is, aki igazából nem állapított meg semmi rendelleneset. Ebben a csoportban elvan, viszont ami igaz, hogy a fiam nem szereti, hogy nem foglalkoznak vele, és nagy a tömeg.

Lehet, hogy a lányodnál is ez van, sokan vannak, nem foglalkoznak úgy vele, mint bölcsiben. Nem tud alkalmazkodni a helyzethez, az udvaron is sokan vannak, nagyok is. Lehet nem érzi a biztosságot, frusztrált. Ez komoly dolog, nálatok sokkal több aggasztó dolog van, mint nálunk volt. Mindenképpen felvenném egy pszichológussal a kapcsolatot, azt is lehet, hogy felfogadod, menjen be a csoportba, megfigyelésre. Mennyire ismeritek az óvónőket egyébként? Nagyon kell figyelni, mert nem biztos, hogy azt az arcukat mutatják neked, mint ahogy a gyerekekkel bánnak. Hogy megy az altatás, hogy viselkedik ott? Lehet, hogy vannak olyan gyerekek, akik bántják valahogyan. Érdeklődtök, kikkel játszik, egyáltalán szocializálódik-e? Ez is lényeges. Mit csinál az udvaron, játszik-e a többiekkel? Ha a helyzet nem változik, akkor másik csoportot is megpróbálhattok. Milyen az igazgató, normális?

2016. nov. 28. 14:15
 4/24 A kérdező kommentje:
Ez is probléma, hogy senkivel nem akar már játszani, semmit nem csinál csak ül rs sír az óvónéni ölében... Az óvónőket ismerem jól, de inkább nem is jellemzem őket!
2016. nov. 28. 14:23
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen véleményed van az óvónőkről azt érzi a gyerek és így nem tud bízni bennük. A helyedben keresnék másik ovit. Ha így állnak ehhez a kérdéshez az számomra intőjel lenne. Nem azt mondom, hogy a te hibád hogy a gyerek rosszul veszi az ovis akadályt, de ha ilyen rosszak az óvónők, akkor mit vártál?
2016. nov. 28. 14:29
 6/24 Andi80018 ***** válasza:
100%
Igen, akkor valószínűleg az a gond, hogy sok a gyerek, lehet fél is, nem tud feloldódni. Hát ebben pedig az óvónőknek kéne segíteni, mivel te nem vagy ott. Lehetne játékokat kitalálni nekik, amivel picit megnyugtatnák a lányod, de ezek az ostoba kb semmihez se értő emberektől nem tudom, mit lehetne várni. Az a baj, hogy majd az lesz, ha nem változik a helyzet, kell járni nevelésibe, kiadják. Egyébként még egy évet nem lehetett volna még bölcsibe járni? Talán jó lett volna.
2016. nov. 28. 14:30
 7/24 Andi80018 ***** válasza:
95%
Sajnos a legtöbb óvónő azokat a gyerekeket szereti, akikkel semmi baj nincs, elvannak egy valamivel egy sarokban, mindent megcsinálnak, és a szülő max. fél négyre ott van érte. De még jobb, ha ott se alszik, mert az is gond.
2016. nov. 28. 14:33
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az utat én is megjártam. Kislányom tavaly került kiscsoportba. Első két nap minden rendben ment. Harmadik naptól mintha elvágták volna. Reggelente mikor keltünk már sírt. Enni nem evett inni sem ívott semmit sem, míg haza nem hoztam az oviból, volt hogy már az orvos nem engedte oviba. Játszani nagyon ritkán játszott a többiekkel. Mondjuk nálunk tündériek voltak az óvónénik, próbáltak is segíteni mindenben, de a kislányom akkor sem akart oviba járni. Esténként már sírva aludt el, hogy másnap nem akar oviba menni.Nekem is azt mondták az óvónénik hogy nyugodjak meg, van 3 éve megbékélni az ovival, vannak ilyen gyerekek. Tavasszal jutottunk el oda, hogy hajlandó volt enni, de csak és kizárólag azt amit én csomagoltam neki, és vitt otthonról. Most elköltöztünk, új oviba került, ahol sajnos vegyes csoportok vannak, és az óvónők sem szimpatikusak, mégis mintha kicserélték volna, és boldogan vidáman jár oviba.
2016. nov. 28. 14:44
 9/24 A kérdező kommentje:
Annyival lezárjak az óvónők, hogy kényes, hisztis es maaajd megszokja az ovit. De ez már nem hiszti, ismerem a gyerekemet. Azt meg megsem lehet kérdezni hogy esetleg, nem e az oviban történt valami ami miatt ilyen lett a kislányom. Szemembe kinevetnek, es csak annyit felelnek hogy ott minden a legnagyobb rendben tortenik...
2016. nov. 28. 14:46
 10/24 Andi80018 ***** válasza:
100%
Hát szerintem ez nem lesz jobb, sajnos. Mégiscsak akkor vagy másik ovi, vagy másik csoport kell, és ha ott sem más a helyzet, akkor jöhet a pszichológus. Mivel ilyen sokan vannak, én simán úgy gondolom, hogy négy éves kortól kéne az ovi, nem három. Egyszerűen idegileg megterhelő a tempó nekik, az óvónők is sokkal nehezebben tudnak a picikkel foglalkozni, mint a max 10-12 fős bölcsiben.
2016. nov. 28. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!