3 éves kislányom drasztikusan sír az oviban, előtte semmit baj nem volt a bölcsiben, mi lehet az oka?
Másik ovi? Nekem az óvónők hozzáállása sem tetszik!
Szerepjáték otthon vagy pszichológus amivel kiderítheted, hogy miért utasítja el ennyire az ovit.
Sajnos tévedés, nem biztos, hogy ha bölcsibe jár a gyerek, akkor simán beszokik az oviba is. Én is azt hittem, pedig két évet járt a fiam, négy volt kiscsoportban. Fél évet bírtunk abban a csoportban, át kellett tenni másikba, plusz voltunk pszichológusnál is, aki igazából nem állapított meg semmi rendelleneset. Ebben a csoportban elvan, viszont ami igaz, hogy a fiam nem szereti, hogy nem foglalkoznak vele, és nagy a tömeg.
Lehet, hogy a lányodnál is ez van, sokan vannak, nem foglalkoznak úgy vele, mint bölcsiben. Nem tud alkalmazkodni a helyzethez, az udvaron is sokan vannak, nagyok is. Lehet nem érzi a biztosságot, frusztrált. Ez komoly dolog, nálatok sokkal több aggasztó dolog van, mint nálunk volt. Mindenképpen felvenném egy pszichológussal a kapcsolatot, azt is lehet, hogy felfogadod, menjen be a csoportba, megfigyelésre. Mennyire ismeritek az óvónőket egyébként? Nagyon kell figyelni, mert nem biztos, hogy azt az arcukat mutatják neked, mint ahogy a gyerekekkel bánnak. Hogy megy az altatás, hogy viselkedik ott? Lehet, hogy vannak olyan gyerekek, akik bántják valahogyan. Érdeklődtök, kikkel játszik, egyáltalán szocializálódik-e? Ez is lényeges. Mit csinál az udvaron, játszik-e a többiekkel? Ha a helyzet nem változik, akkor másik csoportot is megpróbálhattok. Milyen az igazgató, normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!