Most kezdte a minicsoportot a kislányom, és minden nap piszkos (ételes) az arca, amikor megyek érte - ez így működik, vagy náluk nem figyelnek erre?
Fiam kiscsoportos, minden nap kakis fenékkel jön haza.
Megkérdezheted finoman az óvónőt, de jobban jársz, ha megtanítod a lányod jól arcot mosni.
Rajta vagyok, de mivel senki nem szól, hogy még mossad, vagy itt maszatos, észre sem veszi.
A mosdóba pedig mi szülők be sem mehetünk, úgyhogy én sem tudom megmosni neki (törlőkendővel letörlöm, de azért az nem ugyanaz, mint a rendes víz, meg olyan fura, hogy minden nap maszatosan jön ki.)
Nálunk már a bölcsiben is előfordult, meg most az oviban is. Sőt olyan is,hogy a rászáradt takony ott volt az orrán. Mondjuk én elfogadtam. Ahogy mentem érte megmostam még ott, vagy popsitörlővel letöröltem.
Hiába szólok, kevés a kapacitás. El kell fogadni. Egyedül a kakis feneket jegyeztem meg oviban, mert az már gáz,ha kicsípi a gyerek fenekét. De azóta nem jött úgy haza.
Nálunk elmondtak az első szülőin, még jóval óvoda kezdés előtt, hogy az óvoda oktatási intézmény, nem pedig gondozási, mint a bölcsi. Ergo, itt vannak elvarasok a gyerekekkel szemben. Szobatisztaság, személyes higiénia -tudjon fogat mosni, a fenekét kitorolni, kezét és arcot mosni- önálló étkezés és öltözes. Egy csoportban minimum 20-25 gyerek van a két óvónőre, míg a bölcsiben max 14 a két gondozóra.
Ha tudod hogy a gyerek nem tud rendesen enni, se arcot mosni, akkor először enni kellene megtanitani, aztán meg tsztalkodni. Ha egyik se megy, akkor vigyél magaddal nedves törlőkendőt és tisztítsd meg át arcát.
köszi, hogy lepontoztatok, gratulálok. Nem tudom, ha az én munkahelyemen takaróznék azzal, hogy le vagyok terhelve, milyen hamar vágnának ki (gyerekjólétis vagyok). Nem gondolnám, hogy akkora feladat lenne megmosni a gyerekek arcát, vagy ha olyan maradt, segíteni rendesen letörölni. Ha 25 gyerek van, akkor is max 5 perces művelet a friss kajamaradékot letörölni.
Gratulálok, ha ez nektek normális.
Minicsoport, vagyis 3 év alatti vagy épp csak 3 éves gyerekekről beszélünk...
Kedves 6-os. Nem baj, hogy egy 3-4 éves anatómiai okból képtelen rendesen kitölni a fenekét? Egyszerűen nem elég hosszú a keze hozzá.
És azert az durva, hogy egy 3 évesnek már mindent tudnia kellene Szerinted. Egyedül ne járjon véletlenül oviba kocsival, hisz önállónak kell lennie, nem?
Az oktatási intézmény az az iskola, nem az óvoda.
Amúgy én megkérdeztem, elvileg segítenek kitörölni a fenekét, megis azóta is előfordult többször, hogy kakis maradt. Volt, hogy ki is csípte neki. Ez van.
1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!