Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Ilyenkor mit tegyünk? Hogyan...

Ilyenkor mit tegyünk? Hogyan magyarázzuk el egy 5 évesnek, hogy az oviban ne beszéljen az élményeiről?

Figyelt kérdés

Kisfiam középsős az oviban. 2-3 havonta elmegyünk wellnessre, ill. évente egy nagyobb nyaralásra. Most is megyünk a hétvégén 4 napra.

A fiam örül ennek, bár itthon nem ragozzuk túl, annyit mondunk,hogy a jövőhéten nem megy oviba,mert megyünk szállodába. Nyilván ő szereti, örül neki. Ezt gondolom meg is említi az oviban. Tegnap félrehúzott az óvónő,hogy próbáljuk már ezt ne mondogatni a gyereknek, mert ilyenkor ő ezt bent is mondogatja, és nem biztos,hogy jól esik, azoknak, akik ilyen helyekre nem tudnak elmenni.

Én ezt megértem, tényleg. De hogy magyarázzam el egy 5 évesnek, hogy ne várja "látványosan" azt, amit szeret? Tényleg soha nem akarunk ezzel kérkedni, de a gyerek az gyerek. Mondja, amit úgy gondol. Hogy kellene ezt jól intézni?

2016. nov. 18. 21:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
az 5 éves nagyon is jól tudja már mi a dicsekvés :) de ettől független nem gondolom hogy amiatt mondta, es tetelezzuk fel az ovonenirol is a jot, hogy nem feltekenysegbol szolt neked hanem valoban toleranciabol. szerintem egy 5 evesnek ezt mar meg kell ertenie...mondd el hogy a wellness szalloda sok penzbe kerul, es nagyin sokat dolgoztok erte hogy elmehessetek, de sajnos van aki nem tud ennyit dolgozni es ok nem tudnak elmenni, es emiatt nem kell allandoan errol beszelni..ha ezek utan is ezt tolja bennt, az valoban dicsekves..5 evesnek ezt mar ertenie kell
2016. nov. 19. 03:50
 12/18 anonim ***** válasza:
62%
Jó fej az óvónéni, de kérdem én, hogy akkor miért kérdezgetik Karácsony után egyből az egész osztály előtt (ovitól suliig) hogy na mit hozott a jézuska és persze porig égtünk mindig, mert nálunk nem volt gazdag a jézuska. Na ez amiről meg az óvónőket és tanítókat kellene leszoktatni, mert nekem meg ez a legnagyobb sérelmem oviból iskolából! Nem az hogy ki hova ment nyaralni.
2016. nov. 19. 11:01
 13/18 anonim ***** válasza:
75%
utolsó ez tényleg egy hülye szokás, mondjuk én nem is emlékeztem rá hogy volt ilyen, szóval nem volt trauma pedig tök csórók voltunk - de most hogy mondod tényleg volt ilyen és tényleg nagyon hülye szokás...ha menő dolgokat kapsz akkor tök szarul eshet annak aki nem kap, ha meg full gáz cuccokat kapsz, úgyis vagy hazudni fogsz arról mit kaptál vagy tök megalázó...
2016. nov. 19. 11:55
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk is ez van

Engem nem érdekelt hogy kinek hogy esett,az volt a lényeg hogy a gyerekeimet boldognak láttam

2016. nov. 19. 15:54
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Mi összi szünetben voltunk welnesezni lányom is Boldogan mesélte az oviban ,semmi gond nem volt belöle .
2016. nov. 20. 06:36
 16/18 anonim ***** válasza:
26%

A karacsonyi ajandekokkal kerkedes ugyanez.

En megkockaztatom, hogy a fiamnak van a legtobb elmenye, jateka az osztalyaban. 12-en vannak, mindenkit ismerek. Nyolc evesek. En megbeszeltem vele, hogy kerdezes nelkul ne adja elo, eppen hol jartunk, mit kapott. Igen, fajhat a tobbi gyereknek. Es nem a tanárnak, dajkanak, ovononek...

2016. nov. 21. 09:33
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

Gyerekkel pancsolasnak semmi koze a wellneszhez de komolyan.

Wellnes az massazs csendes furdo szauna arc es testpakolas nem visitozo ugralo uszogumis gyerekek a medencebe.

Sima gyogyvizes helyen voltatok hosszu hetvege gyerekkel.

Mi kizarolag olyan helyre megyunk ahol nincs gyerek es a mienket sem visszuk mert az nem pihenes senkinek.

2016. nov. 21. 09:44
 18/18 anonim ***** válasza:
68%

Én nem foglalkoznék ezzel, az óvónő irigy, és nem is titkolja.

Nagyon sok szülő kap SZÉP-kártyát, azzal utaznak sokan, nem olyan luxusról van szó, mintha elmennél a világ túlsó felére egy luxusnyaralásra.

Akinek nincs, annak nincs, és akkor mi van? Sok gyereknek nincs apja, mert lelépett, ehhez hogy viszonyul az óvó néni?? Apukák nem mehetnek a gyerekekért, merthogy mit szól az, akinek nincsen?? Én erre hívnám fel a figyelmet, hogy az sokkal nagyobb probléma.. Összegzésképpen neveljék arra a gyerekeket, hogy ne legyenek irigyek, és tudjanak örülni a másikkal.

2016. nov. 22. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!