Ilyenkor mit tegyünk? Hogyan magyarázzuk el egy 5 évesnek, hogy az oviban ne beszéljen az élményeiről?
Kisfiam középsős az oviban. 2-3 havonta elmegyünk wellnessre, ill. évente egy nagyobb nyaralásra. Most is megyünk a hétvégén 4 napra.
A fiam örül ennek, bár itthon nem ragozzuk túl, annyit mondunk,hogy a jövőhéten nem megy oviba,mert megyünk szállodába. Nyilván ő szereti, örül neki. Ezt gondolom meg is említi az oviban. Tegnap félrehúzott az óvónő,hogy próbáljuk már ezt ne mondogatni a gyereknek, mert ilyenkor ő ezt bent is mondogatja, és nem biztos,hogy jól esik, azoknak, akik ilyen helyekre nem tudnak elmenni.
Én ezt megértem, tényleg. De hogy magyarázzam el egy 5 évesnek, hogy ne várja "látványosan" azt, amit szeret? Tényleg soha nem akarunk ezzel kérkedni, de a gyerek az gyerek. Mondja, amit úgy gondol. Hogy kellene ezt jól intézni?
Nálunk is ez van
Engem nem érdekelt hogy kinek hogy esett,az volt a lényeg hogy a gyerekeimet boldognak láttam
A karacsonyi ajandekokkal kerkedes ugyanez.
En megkockaztatom, hogy a fiamnak van a legtobb elmenye, jateka az osztalyaban. 12-en vannak, mindenkit ismerek. Nyolc evesek. En megbeszeltem vele, hogy kerdezes nelkul ne adja elo, eppen hol jartunk, mit kapott. Igen, fajhat a tobbi gyereknek. Es nem a tanárnak, dajkanak, ovononek...
Gyerekkel pancsolasnak semmi koze a wellneszhez de komolyan.
Wellnes az massazs csendes furdo szauna arc es testpakolas nem visitozo ugralo uszogumis gyerekek a medencebe.
Sima gyogyvizes helyen voltatok hosszu hetvege gyerekkel.
Mi kizarolag olyan helyre megyunk ahol nincs gyerek es a mienket sem visszuk mert az nem pihenes senkinek.
Én nem foglalkoznék ezzel, az óvónő irigy, és nem is titkolja.
Nagyon sok szülő kap SZÉP-kártyát, azzal utaznak sokan, nem olyan luxusról van szó, mintha elmennél a világ túlsó felére egy luxusnyaralásra.
Akinek nincs, annak nincs, és akkor mi van? Sok gyereknek nincs apja, mert lelépett, ehhez hogy viszonyul az óvó néni?? Apukák nem mehetnek a gyerekekért, merthogy mit szól az, akinek nincsen?? Én erre hívnám fel a figyelmet, hogy az sokkal nagyobb probléma.. Összegzésképpen neveljék arra a gyerekeket, hogy ne legyenek irigyek, és tudjanak örülni a másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!