Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csoportpénz kérdése! Nálatok...

Csoportpénz kérdése! Nálatok volt már gond?

Figyelt kérdés

Idén új SZMK-s anyukánk van, aki megkért bennünket,hogy csináljuk úgy,hogy a csoportpénzt vagy egyben előre egész évre kifizetjük (ez 4500 forint), vagy max. két részletben, mert a tavalyi havi fizetéses módszer nagyon nem jött be. Ezt anno említette az előző SZMK-s anyuka is. Havi 500 forint a csoportpénz, de volt, aki ezt is csak 3-szor,ha befizette, sokan a kért határidőig sem adták le stb.

Tavaly az egyik szülőin már felvetette egy anyuka,hogy ha lehet, akkor ő most kifizetné az egész hátralevő összeget és nem kell akkor minden hónapban figyelgetnie,hogy van-e boríték, vagy leesett, gyerek eldobta (ilyen is volt már)! Többen jeleztük,hogy ez nekünk is kényelmes, és egyben fizetnénk. Viszont pár anyuka mondta,hogy ikreik vannak, nekik egyben sok.

Ahogy írtam, idén az új SZMK-s anyuka megszavaztatta, hogy egyben vagy kettőben fizessünk. A legtöbben megszavazták, viszont most azoktól, akiknek ez nem jó, jön a fújogás. Az egyik anyukának pl. beszóltak,hogy persze neki könnyű, mert így meg úgy állnak anyagilag. Nálatok hogy megy az csoportpénz szedés?

2016. okt. 19. 10:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
72%

Nem nagyon megy az értő olvasás, utolsó. Nem azt írtam, hogy én nem fizetek, vagy nem viszem a gyerekemet programra, hanem van olyan, akinek ez nem megy. A 4. válasz volt az enyém, ott leirtam, hogy fizettuk és azt is, hogy olyan helyett is, önként, akinek nem tellett rá.

Neked, nekem, senkinek nincs joga hozzá, hogy a masok zsebében kutakodjon és nem tudható, hogy hogyan került olyan helyzetbe, hogy bizony olyan "xarrago " legyen, téged idézve, hogy sajnálja a pénzt egy harmadik kirándulásra ugyanabba az állatkertbe, helyette inkább ennivalót vesz. Fent nevezett anyuka pl teljesen egyedül volt, intézetben nőtt fel, a gyereke apja lelepett, tartasdijat nem kapott, az FHTbol meg a csaladipotlekbol próbálta eltartani a gyereket. Valahogy nálunk senki nem nevezte xarragonak. Igaz, nálunk a szülők többsége értelmes volt, nem olyan idióta bunkó, mint te

2016. nov. 4. 13:44
 22/28 anonim ***** válasza:
26%

Hagyjuk már..

Egy gyerek ha a pajtikkal mehet bárhova, 3.alkalommal is élevzni fogja. De te csak nyugtasd magad hogy nem vagy szarrrrrágó. Eldöntöd te a sok gyökér szülővel együtt hogy mi a jó a gyereknek. De egy dolgot ne felejts: nem volt muszáj szülni. Pláne ha kiakadtok a csoportpénzeken.

2016. nov. 4. 19:57
 23/28 anonim ***** válasza:
Nyuszika, mivel az értelmi képességed még egy bölcsődes szintjét se éri el, leíró megegyszer; en fizettem mindig. De veled ellentétben van annyi intelligenciam, hogy fel tudom fogni, ha valaki nem tud, vagy nem akar.
2016. nov. 5. 05:44
 24/28 A kérdező kommentje:

Azzal azért én sem értek egyet,hogy "elég a közeli erdő". Bp-en pl. elég nehéz megoldani. Ott sok oviban max. a Hungáriára mehetnének "kirándulni".

Az én középsős fiam pl. ujjongva mesélte,hogy elmentek a közeli játszóházba és BUSSZAL mentek vissza az oviba. Szóval szerintem ezek igenis jók. A csoportpénz pedig pont ezekre "kell"!

2016. nov. 5. 06:12
 25/28 anonim ***** válasza:

De, tudok olvasni és értelmezni. Először is glóriát emelsz a fejed fölé a többivel, hogy egy HHH-s gyerkőcnek legyen ajándék.

Utána írod hogy feleslegesek a programok, az óvónők szórakoztassák a gyerekeket (fordítom azt, ami lejött: azért fizetik őket, hogy a gyerekekkel legyenek) és felesleges elvinni őket bárhova is, elég a közeli erdő..ja, elviszed a sajátodat, hogy elmondhassa a gyerek az oviba hogy ő kihagy programokat, közbe meg szinte lelkibeteg leszel a kiadástól.

Ezek alapján inkább nem kommentelem a magasröptű gondolataidat. Pont:.

2016. nov. 5. 09:09
 26/28 anonim ***** válasza:
Jav.: a gyerek se hagy ki programokat veletek.
2016. nov. 5. 09:10
 27/28 anonim ***** válasza:
Nem igazan hiszek abban, hogy nincs havi 500 Ft-ja valakinek. Itt is vannak ilyen csaladok. De erdekes modon cigire van mindig. Kozben a gyereket kellemetlen helyzetbe hozza, mert nem kepes kifizetni 1.400 Ft-ot 4! gyermekszinhazi eloadasert. A masik felet a kozosbol fizettuk.
2016. nov. 5. 09:16
 28/28 anonim ***** válasza:
51%
Én sem hiszek. A gyerekért sokszor nem képesek ennyit félre tenni, mondván, átlag alatt élnek. De van cigi, okostelefon meg internet(de itt olvastam már olyan anyukát, aki ezt kikérte magának, mert ennyi neki is jár).
2016. nov. 5. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!