Csoportpénz kérdése! Nálatok volt már gond?
Idén új SZMK-s anyukánk van, aki megkért bennünket,hogy csináljuk úgy,hogy a csoportpénzt vagy egyben előre egész évre kifizetjük (ez 4500 forint), vagy max. két részletben, mert a tavalyi havi fizetéses módszer nagyon nem jött be. Ezt anno említette az előző SZMK-s anyuka is. Havi 500 forint a csoportpénz, de volt, aki ezt is csak 3-szor,ha befizette, sokan a kért határidőig sem adták le stb.
Tavaly az egyik szülőin már felvetette egy anyuka,hogy ha lehet, akkor ő most kifizetné az egész hátralevő összeget és nem kell akkor minden hónapban figyelgetnie,hogy van-e boríték, vagy leesett, gyerek eldobta (ilyen is volt már)! Többen jeleztük,hogy ez nekünk is kényelmes, és egyben fizetnénk. Viszont pár anyuka mondta,hogy ikreik vannak, nekik egyben sok.
Ahogy írtam, idén az új SZMK-s anyuka megszavaztatta, hogy egyben vagy kettőben fizessünk. A legtöbben megszavazták, viszont most azoktól, akiknek ez nem jó, jön a fújogás. Az egyik anyukának pl. beszóltak,hogy persze neki könnyű, mert így meg úgy állnak anyagilag. Nálatok hogy megy az csoportpénz szedés?
Hűűű, meglepődtem, ahogy olvastam a válaszokat a havi 200-500 forintos csoportpénzről...a fiam ovijában 1500 Ft a havi befizetnivaló, ezen felül kéthavonta a tisztasági csomag, plusz havi egyszer mindenki gyümölcsfelelős. De jol tartjuk a gyerekeinket! ☺
Nálunk havonta szedik a pénzt, mindig van valaki, akinek külön fel kell erre hívni a figyelmét, de alapvetően működik a rendszer, nincs soha fujjogás.
Ez minden életkorban probléma.
Senki nem akarja szedni mert felelősség, akinek nincs az nem fizeti be, a gyerek meg vagy szív vagy pofátlanul elveszi ami nem járna.
Nálunk 11.-ben ellopták akik szedték és TV-t vettek rajta...
Nálunk nagyon sok a csoportpénz ráadásul az óvónők agresszívan be is hajtják, pedig jogilag nem is várhatnák el kötelezően :(
1050 ft havonta, ebben benne van a havonkénti program amin szintén kötelező részt venni, hiába mondtam, hogy akkor azon a napon nem hozom a gyereket, muszáj kifizetni.
Ráadásul az óvoda alapítványára szánt pártolójegyeket is mindig kötelezően megvetetik :(
Nagyon dühít és elszomorít, mert átlag alatti szinten élünk sajnos, az a havi 1050 ft nekünk rettentő sok kiadás.
Nálunk is 500 havonta a csoportpénz, és sok anyukával fizettük egyszerre egész évre...mert tényleg elfelejtődik, az meg ciki ha szólnak! Tisztasági csomagot fél évente 1x kell vinni, ezen kívül rendeltünk "egyen"pólókat (rendezvényekre, fotózásra stb) kb 1500/póló. A mikuláscsomag árát most fizettem be 600 ft. Szerdánként gyümölcsnap.
Túlzottan nem vagyunk eleresztve de azért fura h sokaknak egyszerre nagy kiadás 4500 ft. Szeptemberbe kezdtük az ovit, 4 hét elteltével már itthon volt 1 hetet mert mandulagyulladása lett és náthás volt, persze ezeket a kistesó is elkapta...élből vagy 8ezret otthagytunk a gyógyszertárban! Ha elszakad a gyerek kabátja 4-5 ezer a váratlan kiadás és sorolhatnám. Ahol 4500 ft nagy kiadás, ott hogy oldják meg a váratlan helyzeteket?! Nem tudom h ki mikor fizeti nálunk a csoportpénzt, de erről nem volt szavazás uh gondolom havonta is fizethetik.
Utolsó! Ugyan kérlek. A gyerekedtől is képes vagy elvenni az élményt mert az pénzbe kerül, menjenek az erdőbe és csók..
Gratu, a szrrágó szulők tábora ismét bővült..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!