Az oviban kitörlik a kiscsoportosok fenekét? Vagy segítenek?
Kedves előző, ahol nem felügyelnek óvodában, bölcsődében minden gyermeket minden percben, emiatt feljelentést is tehetsz ellenük. Nem buzdítalak erre, mert érdemes első lépésben emberi módon megbeszélni az érintettekkel, a felelős személyekkel. Csak jelzem evvel a lehetőséggel, hogy komoly szakmai hiba 7 év alatti gyermeket nevelési, gondozási intézményben akár csak egy percre is magára hagyni.
Óvodában például pedagógus el se hagyhatja a gyermek csoport java részét, kivétel: indokolt és ritka esetben, pl rosszul lett a pedagógus, vagy a pedagógus wc-re megy és szól az egyik dajkának, hogy addig felügyeljen a a csoport java részére (ha nincs műszakban másik pedagógus).
A csoport java része alatt azt értem, hogy olykor egy-egy gyermekre, a munkaköri leírásból kiindulva és annak okán valamelyik dajka felügyel, pl az említett esetben is ÁLTALÁBAN, amikor 1-2, esetleg néhány gyermeknek egyidejűleg kell wc-re mennie; ez az általános eset, azért, hogy a pedagógus a csoport java részével tudjon addig is szakmai-nevelési munkád végezni - de ez nem azt jelenti, h sajátos esetben ne segédkezhetne a wc-n akár egy pedagógus, mégpedig a fenti szabályokból kikövetkeztethetően kizárásos alapon, hogy mely esetekben van lehetősége erre, bár alap esetben a dajka kötelessége.
Megkérdeztem az óvónénit, hogy megy ez. Azt mondta, ki kell kéredzkedniük a gyerekeknek, és ha végzett, szólnia kell.
Ennyi.
Amúgy is érdekes ez az ovi nekem. Most kötőhártya gyulladással van otthon a gyerek, kedden délután egy árva mukkot nem szólt az óvónő, én ugye láttam hogy csipás, gyulladt a szeme. Nem tudom, azt hitte észreveszem úgyis, vagy neki nem tűnt fel...
Sajnos ehhez az ovihoz tartozunk, mindenhol teltház van, így esélytelen más oviba kerülni. Úgyhogy alkalmazkodunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!