Komolyan segítenek a gyerekeknek az oviban kitörölni a feneküket? A ti gyerekkorotokban is így volt?
A mi ovinkban segítenek. Az én lányom kb. 5 évesen tudta úgy ahogy kitörölni magának. Azért durva lett volna ha 3-5 év között nem segít nekik senki. A dadus segített általában, de ha ő nem volt jelen, az óvónénik is természetesen.
Én a saját ilyen irányú "élményemre" bevallom őszintén, nem emlékszem :)
Nálunk az oviban igen. Most lesz középsős a kislányom és még rövid a karja, nem tudja kitörölni.
Azt hittem, ez csak nála van, és a 4 évesek már képesek rá, de ezek szerint nem, köszi 2 válaszoló, megnyugtattál :-)!
szia!
Dolgoztam óvodában, és simán meg kell csinálni, igen. Azért maradjon sz.ros, mert undorodik a dajkanéni?
Sőt, ha összecsinálja magát, még le is kell fürdetni!
Mondjuk ott a c.gánygyerek még a csempére is kikente :)
Te emlékszel, hogy milyen volt az oviban? :) Nekem fogalmam sincs, hogy hogyan vécéztünk, ilyen emlékem abszolút nincs! Amúgy miért döbbentél le? Van gyereked? Vagy éppen te készülsz óvodában dolgozni?
A fiam 6 éves lesz most. Középső csoportban kezdték el mondani, hogy már kezdjék el tanulni, de idén tavasszal, tehát az 5 éves gyerekek többsége még nem tudja. Az én fiamnak is 4 éves kora körül ért odáig a keze, de még mindig nem törli magának. Elvileg már képes lenne, de valamiért nem hajlandó. Éppen ezen van mostanában vita. De nem ő az egyetlen, több szülő is panaszkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!