Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Van itt valaki, akinek van...

Van itt valaki, akinek van tapasztalata ügyeletes oviról? Tényleg nagyon rossz a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
2014. jún. 22. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Oviban dolgozom. Voltam már helyettesíteni másik oviban ilyenkor nyáron. Az én tapasztalatom az, hogy nagyon rossz a gyereknek. Nem ismer senki, se gyerekeket, se óvónénit. A nevelők nem igen foglalkoznak az "idegen" gyerekekkel. Az a gyerek amelyik visszahúzódó azt nagyon megviseli, de még azt is aki könnyen barátkozik.
2014. jún. 22. 17:38
 2/5 anonim ***** válasza:
A mi ovinkból 15 gyerek ment az ügyeletes oviba.Így vannak ismerősök.Plusz ment velük 2 óvónő is.Egyik délelőttös másik délutános.Nagyon jól érzi magát ott a lányom és a többi gyerek is,új játékok új barátok.Szerintem nem rossz ez így,csak nagyon messze van.Ahogyan te leírtad hogy se ismerős gyerek se ismerős óvónéni úgy rossz lehet ha van ilyen egyáltalán.
2014. jún. 22. 18:50
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem így ebben a formában nem lehet erre válaszolni, ez nagyon sok mindentől függ!

egyrészt a gyerek természetétől, mert egy félénkebb, bújósabb gyereknek, maga a sokk mikor mindenki idegen, plusz még a hely is! de egy vagány, cserfes gyerkőc még talán élvezi is, hogy lehet barátkozni, új játékok vannak, de ehhez tényleg kell egy kis talpraesettség.

na és az is fontos, hogy mennyien vannak a régi környezetből...

enyém idén végig volt ügyeletben szünetekben, nem volt gond, mindig ott volt az egyik óvónője, meg azért látásból ismerte már a gyerekeket, udvaron együtt vannak.

ezen a héten nem volt egyik óvónéni sem, de 10en voltak a csoportból, a legjobb barátai is.

este jött ki rajta, minden este volt valami, hányt, bepisilt, sokszor felébredt, rosszakat álmodott... már kedden nagyon hiányolta az óvónőket, pénteken szabadnapot vettem ki. jövőhéten lesz a csoportja, már alig várja, hogy mehessen, úgy be van zsongva.

szóval tényleg nem lehet így válaszolni, de az biztos, hogy ha minden igen, új neki akkor az megviseli valamennyire

2014. jún. 22. 21:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha teheted maradjon veled otthon, mert érzelmileg sokkal jobb neki, mint idegen helyen. Ha orrvérzésig dolgozol beszéld meg a gyerekkel, hogy mi a helyzet, keltsd fel az érdeklődését pl.: új barátságok, új játékok stb. nem lesz rosszabb neki másik oviba mint egyébként.
2014. jún. 24. 07:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Nyilván ha lehetne, otthon lenne velem! de mivel felújítják az ovit, ezért egész nyáron nem lesz nyitva! Felmondani meg nem tudok, hacsak TE nem tartasz el minket!
2014. jún. 24. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!