Hogyan válasszam el a fiamra rossz hatással lévő gyereket tőle?
Az oviban úgy is találkoznak, ez az a szituáció, mikor anyaként is annyit tehetsz, hogy állsz a szőnyeg szélén.
Beszélgess a fiaddal, miért őt kedveli? Mit csinál ő, amit a többiek nem? Lehet, hogy szegényt a többiek kiközösítik, és egyedül a másik kiközösített gyerek fogadja el.
Segíts neki barátkozni a többiekkel, pl. kérdezz rá, hogy a X-et kérdezte már, hogy van-e kedve autózni? Ki tud a legjobban rajzolni? Ki szimpatikus még neki, és miért nem játszik velük?
Győzd meg, hogy minél több barátja van, annál jobb neki is.
Az otthoni rossz viselkedést egyáltalán ne engedd, tőből el kell fojtani. Ülj le vele beszélni, hogy ilyet nem mondunk, és egyáltalán nem "menő", csak mindenki azt fogja róla gondolni, hogy ő "rossz gyerek". De tudod, hogy ő tud jól is viselkedni, mert ő igazából "jógyerek". És ha ilyenekről beszél, meg rosszalkodik, akkor te nagyon szomorú leszel.
Sajna az a kisfiu szamara az izgalmas.
Szerintem nem kell tulzottan aggodni, de az otthoni csunya beszedet csirajaban el kell folytani.
A zombik meg az agyeves szamara nem jelentenek semmit, csak egy sztori amit igazabol nem is ert, es valojaban semmivel sem remisztobb szamara mint amikor a farkas megeszi Piroskat, a vadasz meg kivagja a gyomrabol.
az én Áronkám is beszél zombikról, agyevésről, ninjákról, golyózáporról, ágyútűzről, kalóztámadásról, múmiáról, vámpírokról... ezzel nincs baj. neki kb annyit jelentenek ezek, mint 1-2 éve jeletett a Thomas vagy Samtűzoltó. Mese, fantázia.
A csúnya beszédért viszont haragszom. Nyomatékosan megkértzem a gyereket, hogy NE játsszon a pajtással, ha az csak így tud... nem azt kértem, hogy egyáltalán nem legyen vele, hanem ilyenkor hagyja ott. Igyekszünk sokat járni játszótérre, és ott ooyan irányba terelni a gyereket, hogy én is elégedett legyek a barátokkal... tehát egyszerűen összebeszélünk, hogy egyszerre érkezzünk. Ilyenkor a másik "rossz kisfiú" már kiszorul a játékból, mert később érkezik, és nem mindig sikerül bekapcsolódnia.
de egyébként az óvónénik dolga lenne leállítani a gyereket, hogy ne törjön, zúzzon, verekedjen... nem is értem. a játszón én is rászólok a másikra, aki az enyémmel játszik, hogy normáááálisan, te! az oviban az óvónőnek kellene ezt tennie, ha nem elég, neki még büntibe ültetni is van lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!