Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tényleg nincs beleszólási...

Tényleg nincs beleszólási jogom az iskola kezdéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Kislànyom júliusban múlt 6éves, màsodszor jàrjuk a nagycsoportot. Mivel nyàri, mindig is úgy terveztük és készültünk hogy 7évesen kezdjük az iskolàt. Magànúton jàrunk fejlesztésre, tornàra amiről tud az ovi. Korának megfelelő, barátkozós,szeret feladatlapokat töltögetni stb. Az óvónőnk idős, agresszív, katonás, régimódi. Kislányom soha nem volt a kedvence, velem nem akar szóba állni, nem köszön vissza szülőknek..Tavaly megkérdezte idén megyünk e suliba, mondtam nem, egy szót sem szólt. Idén megvolt a szülői értekezlet ahol kijelentette minden kislányt és pár fiút elküld Szakértői Bizottsághoz mert kell...Kötelező elvinnem ha nem akarom? Két szakemberhez járunk magánúton akik folyamatosan azt hangoztatják minden területen rendben vagyunk. Az ovónő ezek szerint úgy gondolhatja hogy jövőre 7évesen sem lesz iskolaérett a lányom? Nem egy egyszerű ember, próbáltam már vele többször beszélni, egyszerűen faképnél hagyott..ő soha nem ér ránk. Szeretném tudni milyen jogaim vannak ha egyáltalán vannak a mai világban. Muszáj mennünk vizsgálatra? Iskolaérettségi teszt még nem volt de ezek szerint ő nem is akarja velünk megcsináltatni. Ha gond lett volna már előbb küldött volna Nevtanba gondolom
2016. szept. 11. 01:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kötelező elvinbed. Hatósági eljárást kell indítani, ha a szülő vizsgálaton nem jelenik meg a gyerekkel.

És innentől már nincs döntési jogod, az csak akkor van, amikor a gyerek betölti a hatot (sőt, tv szerint már akkor sincs, de az ovik azért hagyják), ha a hetet tölti, ott a szülő már nem dönthet.

2016. szept. 11. 08:13
 12/15 anonim ***** válasza:
70%
Én öcsém most járja harmadszorra a nagycsoportba egy hónap múlva lesz 8 éves.Tulhalása van ezét még mindig egy 4 éves szintjén beszél mert koraszülött így az agyába az idegek nem jól vannak elhelyezkedve és túlmozgásos.Ha érdekel leiratom milyen kezeléseket kap és mi kikhez járunk és menyiért.Na de a lényeg.Minket is elküldtek a bizottsághoz.Azt mondták hogy szerintük idén iskolába kell menni .Így hát akikhez járunk fejlesztőtornára meg ilyesmikre azoktól kértük hogy írják le a szakvéleményüket és így ezzel felvértezve újra elmentünk a bizottsághoz és ezzel együtt nagy nehezen rábólintottak hogy maradjon még egy évet.Szóval van beleoszlásod csak nem sok és ha tényleg nem iskolaérett és most itt nem a törvényekre gondolok hanem hogy agyilag milyen szinten van akkor el kell vinni szakemberhez.
2016. szept. 11. 12:05
 13/15 anonim ***** válasza:
Én több dolgot nem értek. Miért jársz vele fejlesztésre ha minden oké? Ha minden oké, miért tartjátok vissza a suliból? Nem lehet h az óvónő azt akarta, hogy idén menjen a kislányod suliba? A szakértői bizottság sztem kötelező, nekünk megmondták az oviban h ha valamit észrevesznek a gyerekeken és elküldenek bármilyen vizsgálatra stb, az nem azért van mert bosszantani akarnak vagy kekeckedni, hanem azért mert talán időben orvosolható a probléma! Nekik ez a munkájuk, bízz bennük. Még ha felesleges is ez az egész szakértői, legalább megnyugszol.
2016. szept. 12. 11:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Ezt a beleszólási jogot sem értem az iskolakrzdéssel kapcsolatban. Már ígyis jalaszt 1 évet, mikor akarod iskolába küldeni?
2016. szept. 12. 11:06
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi bajod szakértöibe azért küldik mert gond van a gyerekel és jövöre suliba kell menie ,és ha olyan gondja van akkor jobb ha papirja van rola ,te is írod hogy jársz vele fejlesztésekre,tehát gond van vele szakértöi bizotság megvizsgálja és ha olyat vesznek észre akkor sni minösitik akkor keresnek neki iskolát ahol megkapja a plusz fejlesztést ,mindent ami kellhet neki.
2016. szept. 12. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!