Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Pécsiek és akik jártasak...

Pécsiek és akik jártasak Pécsen! Lenne pár kérdésem a gimnáziumokkal kapcsolatban! (? )

Figyelt kérdés

Ugye Pécs legjobb gimnáziumai a Nagy Lajos,a Janus,a Babits,és a Leőwey.

A Janus alapból nem szimpatikus,tehát az kilőve. A Nagy Lajossal az a bajom,hogy vallásos. Heti 2 hittan,minden reggel mise megnyitó,néha ministrálás,és ott úgy köszönnek,hogy "Dicsértessék"! No már most én egyáltalán nem vagyok vallásos,meg vagyok keresztelve,de magamtól templomba nem megyek. Évente egyszer elmegyek,de akkor is az iskolával,és azt is csak azért,mert ott van karácsonykor ilyen fuvolázás,meg stb. Tehát a Lajossal ez a bajom. Itt az angol,és az általános tagozatos osztályokat céloznám meg. Babitscsal van egy személyes problémám,akiket érdekel,annak nagy vonalakban leírom,hogy mi a helyzet. De amúgy egy nagyon szimpatikus iskola. Itt az angolt céloznám meg. Nagyon tetszik a kialakítása,meg úgy maga az egész iskola,de ugye van az a kis személyes bökkenő. A Leőwey is nagyon szimpatikus,ám de nagyon sok rosszat is hallottam róla. Viszont a tavalyi nyolcadikosok háromnegyed része odament,és ők viszont azt mondják,hogy nagyon jó iskola,és nem tapasztaltak rosszat,sőt eddig csak jót! Itt is az angol tagozatot céloznám meg.

Szerintetek mit csináljak? Mi legyen? Ti miket hallottatok ezekről az iskolákról,mi a véleményetek róluk?

Előre is köszönöm a válaszokat!

14L

2013. szept. 21. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha szereted az angolt, és akarsz vele valamit kezdeni, akkor ajánlom neked a Nevkot (Apáczai Csere János Nevelési Központ). Én oda jártam angol kéttannyelvűre és nagyon szerettem, az osztályból mindenkinek meg is lett a felsőfokúja érettségire. Nem egy nívós suli az tény, de az angol tagozat nagyon erős.(igaz én már 10 éve érettségiztem, de nem hinném, hogy romlott a színvonal ilyen téren)
2013. szept. 21. 14:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Én Leőwey-s vagyok, most mentem 11.-be, és szerintem nagyon jó iskola. Ha az emelt óraszámú angolt jelölöd meg, akkor főleg ajánlom, ennek köszönhetően 10.-ben le tudtam tenni egy felsőfokú nyelvvizsgát belőle. Mondjuk nem mindegy, melyik angoltanárt kapod.

16/L

2013. szept. 22. 12:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Két gyermekem is a Leőweybe járt. Csak jót tudok róla mondani.
2013. szept. 24. 16:24
 4/7 anonim válasza:
Szintúgy,mint az első,ajánlom az ANK-t. Én is oda járok,nagyon jó suli. Van a kéttannyelvű és az emelt angol. Jók a tanárok,én szeretem. Nagyon erős osztály a kéttannyelvű,színvonalas,nekem jelenleg csak az a bajom vele,hogy elég flegma 1-2 ember,de jó pár ember meg nagyon jó fej.
2013. szept. 24. 18:53
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

Lajosról: Heti két hittan stimmel, minden reggel mise megnyitó már nem. :'D Hetente van egy mise, de én azt tökre szeretem, mert lehet lazítani :) Köszönni meg nem Dicsértessékkel köszönünk, hanem van egy külön köszönésünk, ami szerintem szintén tök jó, mert közösség érzetet ad :)

Itt amúgy az általános ajánlanám. A Leövey-t nem ajánlom, nem hallottam régi osztálytérsaktól jót, de a Babitsról igen, csak jókat hallottam :))

2013. szept. 24. 22:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt hallottam,hogy a Leőwey-t át fogja venni az egyház. Ez igaz?
2013. szept. 26. 06:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak az épületet, de azt is csak 30 év múlva.
2013. szept. 26. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!