Válaszolnátok nekem néhány kérdésre a kórházi dolgokkal kapcsolatban?
Október végén kellesz befeküdnöm, mert császár lesz, és lenne pár kérdésem.
1. Borotváljam majd le a hasam és a lenti dolgokat még itthol?
2. Kb 5 napot leszünk bent és mindent vinni kell a babának és magamnak. Miből mennyit? Tisztálkodószerek, pohár, evőeszköz stb, de nem tudom mi kell a babának. A kórházban meleg lesz, de azért biztosan kell 5 váltás ruha, igaz? meg pelus, kistakaró... Teljesen össze vagyok zavarodva.
Amibe majd hazahozzuk, azt inkább majd behozza a férjem, én csak előkészitem külön táskába.
Annyi lomom lesz, mint aki 1 hónapra megy.
nem kell borotválkoznod, majd ők ott intézik, amit kell.
nem adnak ruhát a babának??? meg semmi mást??? milyen kórház ez? akkor vigyél neki ruhát úgy, hogy napi 2 legyen, sosem tudhatod milyen "baleset" történik. vékony sapi a fejére. pelenka nekünk első napokban, hetekben napi 8-10 is elfogyott...szóval ne spórolj vele, inkább legyen több, mint kevesebb. popsitörlő, popsikrém. magadnak pohár, evőeszközből mindegyik, törölköző, külön papucs tusolni, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, köntös, hálóing amiben lehetőleg tudsz szoptatni, nem árt a szoptatós melltartó sem és a melltartóbetét, nekem nagyon folyt a tejem, és jó hogy vittem. betét, szerintem kell a tena lady! most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szia!Én is magam borotváltam,szerintem ezt te rendezd magadnak.
Bőven kell pelenka,popsitörlő,minden amit az első írt.Ruhákat én nem vittem,csak azt hozta be a férjem amiben hazavittük.Ne foglalkozz vele mekkora csomaggal mész,szerintem mindenki jól fel van pakolva.
Kb ugyanez a szitu.Borotválkozás háát az a helyzet hogy én már képtelen vagyok megcsinálni,férjem segít,de tegnap bemozdultam mert akkorát rúgott a fiam és így ő is fél már,úgyhogy bármennyire is rossz lesz a kórházi szőrtelenítés én meghagyom nekik.
Érdeklődj a kórházban mit kérnek.Nálunk ruhácskákon kívül mindent vinni kell.
Babának én így a következőket pakoltam:egy csomag pelus(egyenlőre)5 db textilpelus,1 cs popsitörlő,1 csomag gézlap,alkohol,hintőpor,popsikrém,vékony sapi,kiskesztyű,sterilezve:játszócumik,cumisüveg
Magamnak:betét dm-es de olyan mint tena,és egy cs. éjszakai,5db eldobható bugyi,köntös,4 db hálóing,2 kicsi 2 nagy törölköző,pipereszereim(kicsi minták)wcülőke,nedves törlő,pzs,műanyag evőeszközök,tányérok(eldobható),konyharuha,szalvéta,mellszívó,melltartóbetét,sterilizálófolyadék,2 papucs,szennyesnek zacskó
magamnak sportáskába,babának pelenkázótáskába belefértem
lista van még odakészítve töltő,párnáim felirattal ill apának papucs mert nálunk bejöhet
kistáskámba meg szokásos,terhesmappám,iratok telefon víz..
Remélem nem hagytam ki semmit
hordozóba belekészítettem baba és én hazajövős ruhámat
naptára felírtam apa mit hol talál
Ha meg közben kell valamit behozni,behozza apa.
Ha nálatok kell ruha is akkor napi 2 rugival és bodyval számolnék.35 hetes és 2. baba
1. Leborotválhatod, ha neked úgy kényelmesebb, mondjuk megcsinálják ott is, de sokan panaszkodtak, hogy mivel szárazon csinálják, húz és fáj.
2. Nekem is vinni kellett mindent, semmit nem adtak.
Nálunk a kórházban iszonyú meleget csináltak (januárban szültem).
Magadnak: tusfürdő, betét (én egy kis csomag Tenát és 1 csomag normál betétet vittem), fogmosócucc, zokni, bugyi( én olyat vittem, amit nem sajnáltam, ha esetleg véres lesz), hálóing (ebből se egyet vigyél...), köntös, meg "játszós" ruha (kb 3 kismama volt hálóingben, a többi sima kényelmes otthoni ruhában), WC papír, szalvéta, pohár, melltartóbetét, fésű, sampon, papucs (fürdéshez és szobába), evőeszköz, tányér ( ha nem jó a kaja ott, és visznek be neked, ahhoz), törölköző ( 2 db, ha baj érné az egyiket).
Baba: popótörlő: 1 csomag , pelus : napi 5-el számolj kb, kistakaró, ruhapelus (3-4 db), kis sapka, kis kesztyű ( ha nagy a körme, ne karmolja meg magát), popókrémet is vihetsz, bár nekünk pl volt ott popókrém, vatta, alkohol a köldökéhez, de ki tudja, nálatok mit adnak...), ruhából szerintem minimum 5 váltás, ha napi 1-szeri átöltözéssel számolunk, az kell. Kisrugi+body összeállítás. De rakj be tartalékot, ha kifolyna a pisi, vagy összekenitek valamivel, akkor legyen.
Még esetleg: mellszívó is lehet, h nem fog ártani, nálunk 2 szobatársamnak is kellett. Aranyérkenőcs.
2 táskába érdemes pakolni, 1 a te cuccod, 1 a babáé.
A kiskönyvet ne felejtsd otthon, azt kérik amikor bemész szülni. Meg vigyél iratokat, pénzt vmennyit. telefont, telefontöltőt.
Nagyon köszönöm, sokat segitettetek, annyi mindenre nem gondoltam :)
Irok listát a válaszaitok alapján!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!