Miért esznek ennyire sokszor a gyerekek az óvodában?
Reggeli 1/2 kilenc-kilenc között.
Tízórai gyümölcs 3/4 10-10.
Ebéd 3/4 12-től 1/4 1-ig.
Gyakorlatilag bő három óra alatt 3-szor látnak neki enni.
mert hivatalosan a napi 5 étkezés a normális.
és felnőttnek is az lenne, csak letojják.
Mert folyamatosan nőnek és olyan fizikai megterhelés éri a szervezetüket, mint egy olimpikonnak.
És ebéd utàn alszanak utàna pedig rögtön esznek megint :-)
A fiam pl pluszban evett itthon reggelit, aztàn az oviban mindent, itthon plusz egy uzsonnàt és vacsoràt. Tehàt 7x evett egy nap. 12 óra alatt.
Nem akartam mondani, hogy ráadásul én még reggelit is adtam neki, tehát 4 óra alatt 4-szer evett, ami le is ment délig, holott normális esetben 5-ször eszünk egész nap.
A befizetéskor azt mondták, hogy 2 kisétkezés van, ami a tízórai és az uzsonna, valamint egy főétkezés (ami értelemszerűen az ebéd).
Így vagy a reggeli időben adott tízórai, vagy a gyümölcs teljesen fölösleges (inkább az utóbbi az időbeosztás miatt). Egyáltalán nem egészséges, hogy csak délelőtt ennyiszer esznek. (Mert gondolom, nemcsak én vagyok, aki reggelivel indít itthon.)
Mi egy bögre kakaóval vagy tejjel.indítunk itthon.vagy nesquik tejjel.
S ők 8kor reggeliznek.utána tornaterem,tízórai ami nálunk zöldség is.,udvar,ebéd 12 ill fél1. Alvás és 3kor ill fél4kör utak,udvar és ott inni lehet
Itthon tízóraira vagy uzsira nagyon sokszor csak gyümölcsöt esznek, tehát az egy rendes kisétkezés.
De nem is ez a baj, hanem hogy gyakorlatilag a délelőtt elmegy az evéssel, és ahogy írtam, egyáltalán nem egészséges, a gyomor még ki sem ürül, jön a következő (teljesen mindegy, hogy gyümölcs, nem gyümölcs). Nem látom értelmét, hogy 9-kor befejezik és 3/4 10-kor újrakezdik. Egyszerűen borzasztó aránytalanul van elosztva. (Főleg, hogy az lenne a normális, hogy reggelizik otthon az a gyerek, más kérdés, hogy sokan nem, de nem a nemnormálist kellene alapul venni. Plusz nem is így "hirdették" az étkezéseket.)
Ez sokkal jobb beosztás lenne, hogy 8-kor van reggeli, aki beér, kap, aki nem, eszik otthon. Így is kicsit zsúfolt a délelőtt, mert még így is kétóránkén kapnak enni (mert akkor oké a gyümölcs).
Meddig tart, hogy ennyire korán van az ebéd?
De ezt miert nem az ovodavezetovel beszeled meg ?
Itt nekunk hiaba haborogsz ezen, hogy nem egeszseges.
Nalunk egyebkent 8:15- 8:30 kor van reggeli, 10 kor uzsonna es delben ebed. Ha felkelnek 3 kor uzsonna, aztan meg otthon gondolom 6-7 korul vacsora, tehat ez 5 etkezes.
Max annyit tudsz ha ennyire nem tetszik, hogy ne egyen otthon reggel, vagy vidd be 9 re , mikor mar befejeztek az evest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!