Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akinek volt bölcsis a gyereke?...

Akinek volt bölcsis a gyereke? Hogy kezdte az ovit? Könnyen?

Figyelt kérdés

Fiam bölcsis, oda könnyen beszokott, szeret odajárni. SZinte már "szerelmes" a dadusába.

Jövő kedden megy utoljára, szerdán otthon van, és csütörtökön kezdi az ovit.

Áprilisban töltötte a 3-at, szóval annyira nem kicsi, de nagyon kis "lelkis", érzékeny.

Az ovit is könnyen veszi majd?

Mert azért ott ugye sokkal nagyobb a létszám, és sok a nagy gyerek.

Nálatok hogy volt?

2016. aug. 26. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:

Simán egyik du még bölcsiből hoztam haza, másnap reggel az oviba vittem be. sokat segített, hogy többen (5-6 gyerek) ment egy bölcsis csoportból, és összesen 18 gyerek ment a bölcsiből.

mondjuk az óvónők helyzetét is megkönnyítette. Nem is volt beszoktatás, mindegyik gond nélkül ott aludt első nap is.

2016. aug. 26. 11:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia nekünk épp ellenkezőleg, bölcsi ügyben..sajnos azt nem szerette. Sokszor volt beteg is, és más is panaszkodott a bölcsis néninkre,..hála már VÉGE!! Azonban a kiscsoport sem indult zökkenőmentesen,annyi volt a szerencse h. bölcsis csoporttársai voltak, az ő csoportjában De pár hónap után jobb lett, barátkozott..az óvónénik mindenkihez segítőkészen kedvesen álltak..

Az az igazság hogy sok múlik gyereken is, pl. milyen a természete..

Ismertem olyat aki 3 évig otthon volt, és mégis az ovit zökkenőmentesen kezdte, gyorsan beilleszkedett.

2016. aug. 26. 11:22
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
Én utáltam az ovit pedig 9 hónapos korom óta bölcsibe jártam előtte, azt meg állítólag imádtam. De én AHDH-s vagyok és nem voltam az ovódők szíve csücske, ezekre az évekre (sajnos) emlékszem is.
2016. aug. 26. 11:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

nekem is volt bülcsis a kisfiam és könnyen szokott az oviba.

Nyilván mert látott már közösséget, tapasztalta a napirendet, illetve sok esetben mehetnek a bölcsis csoportból egy oviba a kicsik stb.

Ettől függetlenül ez erősen függ a gyerek személyiségétől. Ha pl. tényleg ennyire erős a ragaszkodása a dadushoz, akkor lehet, hogy pont ez hátráltatja majd az új közegben.

Nekem még valami eszembe jutott:

ha teheted, jó lenne, ha az ovikezdés előtt ti is tudnátok egymássla többet lenni, közös program, minőségi idő stb.

Akkor még inkább könnyebbé tudod tenni (akár a beszokást, akár a dadustól való leválást is)

Nem oldható meg, hogy már többet ne menjen? (akár szabadságod árán is, ha dolgozol?)

Én erre biztosan figyelnék.

2016. aug. 26. 12:11
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó.

Sajnos elég sok szabim elment a szünetre is, meg egyebekre, már nem sok van, és kell majd a 2 ünnep között is pl. Meg még ki tudja.

Szerdán az apjával lesz otthon, és beszoktatni is ő fogja. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatuk, talán így könnyebb is lesz, mint velem.

Az ovi a bölcsi mellett van szinte, mondtam is a fiamnak, hogy majd néha meglátogatjuk a dadusát ovi után...

Meg sokat mondogatom, hogy milyen jó lesz neki, olyan lesz mint a bölcsi.

Meg az óvónénik kijönnek majd kezdés előtti nap látogatásra, így nem lesznek ismeretlenek neki.

És csak 1 kislány megy vele a bölcsiből oviba, akivel egy csoportban lesznek. De legalább egy ismerős arc lesz...

2016. aug. 26. 12:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nalam a masodik volt bolcsis.

Szinten aprilisi,es ugyan igy kezdte az ovit.

Annyival volt konnyebb,hogy a nagy mar ovis volt.es minden nap talalkozott az ovonenikkel,a gyerekekkel.teso csoportjaba irattam.

Siman ott maradt egesz napra elso naptol.

2016. aug. 26. 12:57
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, nálunk ez közvetetten van így. A kislány aki bölcsiből megy át vele, őneki a bátyja ovis, abban a csoportban. SZóval gondolom így a "kislányra támaszkodva" gyorsan megszokja majd az új helyet. Mert a lánykának nem új, ő már ismerős ott, és nagyon várja.

De pl most nyáron hagytuk ott a budaörsi KIKA gyerekmegőrzőjében is. Simán ott maradt. Kb 1 órát játszott, nem volt gond, hogy ismeretlen hely ismeretlen néni, mert sok játék volt.

2016. aug. 26. 13:38
 8/9 anonim ***** válasza:

#1 vagyok. közben eszembe jutott, hogy nálunk az is nagyban segítette az oviba való zökkenőmentes beszokást, hogy a bölcsiből dadus is, gondozónő is jött át rendszeresen az ovis csoportunkba, mint szülő/nagyszülő. na meg lényegében kertkapcsolatos az ovi a bölcsivel. tehát tényleg csupán annyi változott, hogy másik kapun kell bemenni.

azóta sajnos már nehezebb a dolog. a legjobb ovis (volt bölcsis) barátok elköltöztek, így másik oviba járnak már. szóval a középső csoport volt a küzdelmes. remélem, idén már nem lesz gond.

2016. aug. 26. 13:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Ebben nem tudsz tanácsot kérni. Minden gyerek más! Nem számit (tapasztalat) hogy bölcsis volt vagy nem. Sok bölcsis jobban sir és viseli meg a környezetváltozás mint aki otthonról jön. De ez sem kijelenthető. Inkább attól függ a szülő mennyire aggodalmaskodó, mennyire gördülékeny. Ami minket megvisel az viseli meg a gyereket is. Te vagy neki a mérvadó. Téged figyel. Bölcsis volt tehát a helyzet változatlan csak új hely és új barátok.
2016. aug. 28. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!