Őszintén! Minden egyes anyuka dolgozik akinek bölcsis a gyereke?
Én vállalom
Amikor beirattam, akkor úgy volt, hogy megyek vissza dolgozni. Aztán beiratás után kiderült terhes vagyok. Augusztusban szóltam, hogy mivel otthon leszek, nagyon szívesen átadom a helyet másnak, aki várakozik. A válasz az volt, hogy nincs várakozó menjen csak a lányom.
Most hogy megszületett a kisfiam, ismét rákérdeztem, mert akkor kiveszem lányom. Kapaszkodj meg, nincs várakozó és kettő hely még üres. A csoportban még rajtam kívül 2 anyuka van, aki otthon van. Az egyik januárban szült, másik pedig 4 hónapos terhes.
Mindez egy megyeszékhelyen.
Szintén megyeszékhelyen élünk. Állami bölcsöde és nálunk úgy van -egyszer már valakinek írtam ezt ide - hogy 12 fős csoportban vannak a kicsik. A 12 főt, csak akkor veszik fel, ha van munkáltaltói iazolás mindkét(!!) szülőtől.
Ezen felül 2 főt felvesznek "felügyeleti" ellátásban. Ilyenre jár a kisfiam is. Itt órabérben kifizeted a gyerek ellátását, valamint az étkezését is magasabb összeggel fizeted, mint a síma ellátásban részesült gyerek, viszont nem kell munkáltatói. (200 ft/óra, + 705 ft/ napi kaja)
Úgy utálom, mikor azt mondja valaki, hogy az anyuka lusta, és leadja a gyerekét. Soha nem tudhatod, hogy adott anyuka , éppen akkor , éppen ott miért vesz igénybe egy ilyen lehetőséget.(betegség, másodállás, családban idősebb ember gondozása stb)
Nekem teljesen tiszta a lelkiismeretem, mert senkinek nem veszem el a helyét, és így is csak heti 2 délelőtt viszem.
Aki azt írta, hogy 20 hónaposan csak egyedül játszik a gyerek, az még nem látott bölcsödét. Nem csak arról van szó, hogy a gyerek barátokat szerezzen, mert nyilván ahhoz még kicsi, hanem hogy egy ekkora gyerek egy egész napos foglalkozást igényel. A bölcsödébe folyamatosan figyelnek rá, és az értelmi szintjén megfelelő módon fejlesztik, játszanak vele, ahogy én is teszem. Vagyis olyan helyen van, ahol bátran merem hagyni, ráadásul az étkeztetés is nagyon-nayon egészségesen van kialakítva.
Imádom a gyerekeim, és sokkal inkább van lelkifurdalásom, mikor hagyom a szobában tenni-venni, miközben csinálom a dolgom, mint így, hogy amig bölcsödében van a gyerek előre dolgozom (vagy uram bocsá' esetleg pihenek), viszont mikor itthon vannak, akkor csak az ővék vagyok.
Pont lesz'm azok véleményét, akik ezt lustaságnak hívják.
Szerintem meg az a lusta, aki egész nap a facebookot nyomatja, nem foglalkozik a gyerekével, de nem megy vissza dolgozni azon a címen, hogy egy gyereknek otthon a helye. Mert ilyen is van, és szerintem sokkal több ilyen anyuka van, mint olyan, aki passzióbol beiratja a gyerekét csak úgy. (Természetesen nem azokra az anyukákra gondoltam, akik tisztességben, normálisan nevelik a gyerekükekt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!