Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem mosnak az oviban fogat?

Nem mosnak az oviban fogat?

Figyelt kérdés
Máshol is van ilyen? Nekem fura, mert én úgy emlékszem mi anno ebéd után mindig megmostuk, de a kisfiam ovijában ez nem szokás. Aenki nem visz be fogkefét. Legalábbis a kiscsoportban. Nem fura ez?

#kiscsoport #Óvoda fogmosás
2016. aug. 24. 12:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mosnak a kis csoportosok is. Sőt kisfiam amikor bölcsis volt, ott is mostak fogat illetve rágták a fogkefét, és ették a fogkrémet :-)
2016. aug. 25. 09:55
 12/15 anonim ***** válasza:
52%

Óvónő vagyok. Kiscsoportokban egyáltalán nincs fogmosás. Nincs erre sem idő, sem hely, még nagyon kicsik. Ne feledjétek otthon egy-két gyerekkel teljesen más, nem vagytok időhöz kötve. Aki nem tud ott -3-4 évesen az elején főleg erre nincs kapacitás.

Nagycsoportra jellemző a fogmosás de akkor sem kötelezhető senki.

A rohadó fogak meg nem fognak egy déli fogmosástól fehéredni javulni. Gének és az otthoni ápolás is fontos. Hiába is tennénk mi bent "mindent" meg ha otthon nem működik (tisztelet a kivételnek)

Senki munkájába nem látunk bele, főleg nem 30 gyereknél. Igen mi vállaltuk és vállaljuk de én tudom, hogy óvónők mit tesznek meg egy ekkora fős csoportban hogy minden flottul menjen és akkor még ott van nekünk a vezetőség aminek még pluszz meg kell felelni és az időkorlát is adott mindenre! Köszönjük

2016. aug. 25. 14:31
 13/15 anonim ***** válasza:
54%
Olyat hallottam, hogy oviban betiltották a fogmosást, mert a gyerekek "takarítottak" egymás fogkeféjével. :/
2016. aug. 25. 21:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk a kiscsoportban csak januárban vezetik be a fogmosást.
2016. aug. 30. 03:20
 15/15 anonim válasza:
Sajnos nem csak a fogmosás marad el, hanem sokminden más is. :( Én megmosom minden este a gyerekeim fogát, és 99%-ban reggel is (ha elalszunk, nem mindig fér már bele), de nekem is furcsa volt, hogy a régi ovinkban nem mosták meg egyáltalán. Ott az volt az indok, hogy a gyerekek fogkeféinek a fejei néha egymáshoz értek tároláskor véletlenül, és aggódtak az anyukák, hogy egymástól majd elkapnak valamit. Ezért abbahagyni az ovis fogmosást nagyon nagy butaság, máshogy kell akkor állítani azokat a keféket, messzebb tenni, vagy akit zavar, annak zárható tetejűt bevinni, és kész... Sajnos manapság ez csak egy munka, és az óvónők igyekeznek minden lehetséges dolgot visszahárítani a szülőkre, főleg a városi ovikban. Tudom, mert sajnos 3x váltottunk ovit költözések miatt, és a mostani, kisközségi ovink eddig a legnormálisabb. Itt kell pizsama, nem lusták segíteni a gyerekeknek átöltözni alváshoz ha szükség van rá, és nem kell a gyereknek homokozás után ugyanabban a ruhában ágyba feküdnie, aztán meg szólnak rá, hogy ne forgolódjon... Megmossák a fogukat a legkisebbek is, meg vannak fésülve alvás után, sőt, ha én begumizott hajjal viszem reggel a lányomat, akkor alváshoz kiveszik a gumit, és ébredéskor visszagumizzák. Pedig itt is 25 gyerekre van 1 óvónő, 1 dadus, csak itt még 2.-3. generációs óvónénik vannak, akiknek ez az életük, akik még nem a fizetést látják a gyerekekben. Sok anyuka az alapján választ ovit, hogy milyen menő a csoportszoba, jó lesz facebookra postolni, aztán csodálkozik, ha kék-zölden jön haza a gyerek, és az óvónőnek fogalma sincs, mi történt vele. :)
2016. szept. 15. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!