Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden egyes étkezés alkalmáva...

Minden egyes étkezés alkalmával fogat kell mosni a ygermeknek (akkor már csak egy kérdés hogy a fenébe lehet az hogy az ovodába nem mosnak fogat? )

Figyelt kérdés
vagy elég reggel este megmosni ugy ahogy mi felnöttek
2014. júl. 14. 11:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mi otthon reggel-este mossuk, és az oviban ebéd után van fogmosás.

Bölcsiben még nem volt, én már azonis kiakadtam, de ha az oviban nem lenne, biztosan szóvá tennénk.

2014. júl. 14. 11:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

azt mondják, hogy 0-2 éves korig napi 1x, este

2-3 éves korig napi 2x-reggel és este

3+ napi 3x kell fogat mosni (még felnőtteknek is!)

azért minden étkezés túlzás, egy kisgyerek min. 5x eszik, annyi már inkább árt mint használ!

és egyébként mosnak az óvodában fogat ;)

2014. júl. 14. 11:48
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Elég reggel és este. Egyébként az oviban is mosnak 1x, tízórai után. Legalábbis a mi ovinkban így van. Az viszont csak rá van fogva, nem alapos, mivel a gyerekek magukban csinálják, segítség nélkül. Az inkább csak tanító-nevelő szándékkal van beiktatva.
2014. júl. 14. 11:49
 4/11 anonim ***** válasza:
Reggel és este kell fogat mosni, de mióta oviba jár, azóta ebéd után is mosunk fogat itthon is, mert az oviban ezt szokta meg, így kérdezte, hogy itthon is lehet e.Hát legyen.
2014. júl. 14. 11:54
 5/11 A kérdező kommentje:
itt nálunk nem!!! nem tudom hogy a viharba lehet de nem mostak fogat az ovoidába holott volt fogkrém pohár fogkefe
2014. júl. 14. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Kérdezz rá, nem lehet hogy csak a te gyerkőcöd sumákolta el a fogmosást?
2014. júl. 14. 12:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Nálunk az oviban is mosnak. Ha nem így lenne biztosan nem nyugodnánk addig míg be nem vezetik. egyébként mi (szülők)is mosunk nappal fogat, munkahelyre is mindig vittünk fogkefét, mióta itthon vagyok azóta meg még inkább alap hogy napközben is megmosom.
2014. júl. 14. 12:05
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Ahová eleinte járt a lányom bölcsibe, ott az októberi szülőin azt mondták, hogy azért nem mossák a gyerekek fogait minimum 1× egy nap, mert a gyerekek szája ÖNTISZTÍTÓ!

Úgyhogy átiratkoztunk villám gyorsan egy olyan bölcsődébe, ahová olyan gyerekek járnak, akiknek (többek közt az enyémmel együtt) egyáltalán nem öntisztuló a szájuk és egyéb testrészük.

Óviban már napi 3× mosnak fogat, aminek én nagyon örülök!

2014. júl. 14. 12:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem kell minden étkezéskor, elég 2-3x. Nálunk is mosnak, de már bölcsiben is mostak azoknak, akiknek a szülei igényelték. Ebéd után, mindkét helyen. Míg alszanak ebéd után, szerintem fontos annyira a fogmosás, mint este.
2014. júl. 14. 14:09
 10/11 anonim ***** válasza:

Lányom idén kezdi az ovit, szájvizet kértek az óvónők, mert előbb a mosdó használatát tanítsák meg nekik és majd kb. fél év múlva kezdik el a fogmosást az oviban.

Addig mosson a gyerek reggel és este otthon fogat.

2014. júl. 14. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!