Rossz anya vagyok, ha a lányomnak hiányoznak az ovis barátai?
Itthon vagyok a kicsivel, ezért a lányom június óta nem mehet oviba.
Hétvégén volt családi összejövetel, ott mondta a lányom hogy jó itthon, de hiányzik az XY. Később a sógornőm odajött hogy többet kéne vele foglalkoznom, milyen anya vagyok én hogy a gyerekem nem szeret velem lenni.
Azóta ezen gondolkozok és olyan rosszul esik :-( Minden nap kimozdulunk, itthon festünk, gyurmázunk... De nem vagyok elég neki sajnos :-( És nyilván a kicsivel is kell foglalkoznom, főzni is kell - bár ezekbe is becsatlakozik a nagy.
Ti mit gondoltok?
Sógornődet miért nem raktad helyre? A gyereknek hiányzik a barátnője, ennyi történt, nem azt mondta, hogy nem szeret veled lenni. Mit kombinál ez a liba? Én biztos megmondtam volna neki, hogy törődjön a saját dolgával.
Én is itthon vagyok babával, a fiam meg sulis, tehát nyári szünet van. Akik az osztályban jó barátai, azok mind elég messze laknak, nem a suli környékén, hanem a város mellett, faluban. Nem nagyon lehet megoldani, hogy szünetben találkozzanak, főleg, hogy a szülők sem túl együttműködőek ilyen téren :( Úgyhogy ők is csak az iskolában vannak együtt, és neki is hiányoznak a barátai. Jövünk-megyünk, amikor csak lehet, többször is volt már, hogy csak őt külön elvittük valamilyen programra, vagy apa maradt itthon a babával, én meg vele elmentem strandra, vagy fordítva is, de attól még van, hogy unatkozik, hiszen minden nap nem lehet programot csinálni. Ez van. De megtanulja lefoglalni magát.
Az összes ilyen rosszanyázó szerencsétlen igazán magába nézhetne, vagy gyakorolhatna némi empátiát, mert kritizálni, azt gátlástalanul tudnak, de az esetek többségében még csak okuk sincs rá.
De fura családok vannak...egy csomó kérdezőnek így beszólogatnak sógornők, anyósok, még a szomszédok, sőt még idegenek is. Kissé életszerűtlen, de legalábbis érdekes, hogy ilyen leoltást megenged magának valaki.
Na mindegy, az ovis gyerekek általában szeretnek kortársak közt lenni, normális, ha hiányolja a játszótársát. Ez nem jó vagy rossz anyaság kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!