Rossz anya vagyok, ha a lányomnak hiányoznak az ovis barátai?
Itthon vagyok a kicsivel, ezért a lányom június óta nem mehet oviba.
Hétvégén volt családi összejövetel, ott mondta a lányom hogy jó itthon, de hiányzik az XY. Később a sógornőm odajött hogy többet kéne vele foglalkoznom, milyen anya vagyok én hogy a gyerekem nem szeret velem lenni.
Azóta ezen gondolkozok és olyan rosszul esik :-( Minden nap kimozdulunk, itthon festünk, gyurmázunk... De nem vagyok elég neki sajnos :-( És nyilván a kicsivel is kell foglalkoznom, főzni is kell - bár ezekbe is becsatlakozik a nagy.
Ti mit gondoltok?
Sógornőd milyen viszonyban van az anyasággal?
Teljesen természetes a lányod viselkedése. Az ovihoz volt szokva, most más a napirend, te nem érsz rá mindig. El kell tudnia egyedül is játszani. Szerintem szeptemberre meg már oviba megy majd nehezebben.
Egyébként az enyimek is mondtak ilyeneket, mikor véget ért az ovi. Rosszul esik az embernek, de nézd úgy, hogy őszinte és ez jó dolog.
Jó ez az időszak is, kell az együttlét. Belejöttök hidd el. Sógornődre meg csak legyints. :)
Egyáltalán nem vagy rossz anya.
Egyesszerűen a lányod igényelné azt,hogy vele egykorúakkal legyen,ami természetes.Én a helyedben megpróbálnám megbeszélni pár anyukával,hogy néha járjanak át egymáshoz játszani a gyerekek.
"Itthon vagyok a kicsivel, ezért a lányom június óta nem mehet oviba. "
Ez mit takar? Oviszünet van, vagy nem engedik, hogy bevidd? Ha utóbbi, akkor az szabályellenes és csúnyán átvágtak.
Tudom, hogy szabályellenes, de ez van :-( Nem akarom hogy a gyereket bántsák e miatt. Szeptemberig nem vihetem.
Igazából én is ettől féltem már kezdetektől, és hogy a lányom ezt kis is mondja, az nagyon rossz :-(
"Tudom, hogy szabályellenes, de ez van :-( Nem akarom hogy a gyereket bántsák e miatt. Szeptemberig nem vihetem."
Ne hunyászkodj meg. Beszélnék a vezetővel és határozottan kérném az óvodai elhelyezést, a jogszabályra hivatkozva. A gyerek egyértelműen igényelné, így elsősorban vele szúrsz ki, ha félelemből nem állsz ki az érdekeitekért.
Nekem nem baj, hogy itthon van a gyerek. A kicsi 6-8 hetes kora óta nem megy péntekenként, néha csütörtökön sem. Ez így tökéletes volt neki. De most 3 hónap szünet.
Beszéltem a többi gyerek szüleivel, egyenlőre nem sikerült összehozni a találkát. De most jobban ráfekszek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!