Márciusi gyerek mikor kezdi az ovit?
Én érdeklődtem a körzeti oviban, az önkormányzatnál, a védőnőnél és egybenhangzóan az volta válaszuk, hogy abban az évben kezdhet csak, amikro töltötte a 3-at. Március közepén született, 3,5 évesen kezdhet és a körzeti oviban tuti nem lesz hely neki, annyira tele van a tesókkal.
Javasolták, oldjam meg a bölcsődét, úgyhogy oda szerencsére felvették és most kezd majd. Különben szívás.
Azt el tudom képzelni, hogy ha nálatok van sok szabad hely, beveszik majd márciusban, de elv a tv szerint szeptember 1+6hónapon belül betöltűőket lehet felvenni szept1-től és akkor kezdhetnek 3 évtől. Pl. februáriaknál, vagy előtte töltőknél van ilyen.
Mindenhol máshogy van, nálunk pl nem szoktatnak már be oviba gyereket tavasszal, csak ősztől max december végégig.
Tehát vagy 2,5évesen elviszed a gyerkőcöt egy év bölcsibe vagy 3,5évesen szeptemberben oviba.
Nekem is márciusi a fiam, mivel kistesóval voltam még otthon, ő 3,5évesen kezdte szeptemberben az ovit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!