Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Márciusi gyerek mikor kezdi...

Márciusi gyerek mikor kezdi az ovit?

Figyelt kérdés
2015 márciusában született a fiam. 3 éves korában, mikot lejár majd a gyes, szeretnék visszamenni dolgozni. Ilyenkor hova kerül a pici? 2,5 évesen oviba? Vagy bölcsibe kerül márciusban mikor betölti a 3 éves kort? Vagy márciusban már az ovit kezdi 3 évesen? Vagy meg kell oldanom a felügyeletét szeptemberig, amí 3,5 éves nem lesz?
2016. jún. 20. 12:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz rá a körzetes ovitokban! Itt ahog yolvasom, ahány óvoda, annyi szokás. Mi Pest mellett lakunk, és a 3. születésnapjánmehet csak a gyerek először oviba. A fiam nyári gyerek, szeptember elejétől fog járni, nyári szünetben nem szokattnak be gyereket. És kb. februárig szoktak beszoktatni kicsiket, a tavasziakat inkább megbeszélik, hogy következő sszel kezdjenek csak. Addig bölcsőde, vagy marad otthon. Az óvoda nem 3 éves kortól kötelező, csak miután betöltötte a hármat, a következő szeptember elsejétől.
2016. jún. 20. 14:29
 12/16 piroska és a farkas ***** válasza:
69%
A mi ovink sima ovi, nincs minicsoport se bölcsi. Viszont kevés a gyerek. Van olyan akit azért engednek tovàbb középsőbe, h a középső csoport indítàsához meg lwgyen a minimum létszám.
2016. jún. 20. 15:56
 13/16 anonim ***** válasza:
25%

Én érdeklődtem a körzeti oviban, az önkormányzatnál, a védőnőnél és egybenhangzóan az volta válaszuk, hogy abban az évben kezdhet csak, amikro töltötte a 3-at. Március közepén született, 3,5 évesen kezdhet és a körzeti oviban tuti nem lesz hely neki, annyira tele van a tesókkal.

Javasolták, oldjam meg a bölcsődét, úgyhogy oda szerencsére felvették és most kezd majd. Különben szívás.

Azt el tudom képzelni, hogy ha nálatok van sok szabad hely, beveszik majd márciusban, de elv a tv szerint szeptember 1+6hónapon belül betöltűőket lehet felvenni szept1-től és akkor kezdhetnek 3 évtől. Pl. februáriaknál, vagy előtte töltőknél van ilyen.

2016. jún. 20. 21:35
 14/16 anonim ***** válasza:
47%
A körzetetekben érdeklődj,mert mindenhol más.Mi bp.-iek vagyunk,itt betöltött 3 éves kortól mehet csak oviba.Addig bölcsi(ha van hely).Ha pesten lenne,így nézne ki:2018 áprilisában kellene beíratni ahhoz,azon év szeptember 1.-vel elkezdje az ovit.Nem úgy van,hogy másnaptól már mehet.Csak a következő évtől.Amit tudsz tenni:beíratod bölcsibe,ott maradhat 2018 augusztus 31.-ig,és szeptember 1.-től oviba megy.De el ne felejtsd beíratni 2018 tavaszán az oviba,mert anélkül nem fogják felvenni.Még mielőtt valakinek nem tetszik a válasz:Budapesten 3 éves korig nem veszik fel oviba,addig bölcsibe járnak.Illetve ha mondjuk áprilisban tölti be a 3 éves életkort,akkor még azon a nyáron is jogosult a bölcsis ellátásra egészen a szeptemberben kezdődő nevelési évig.
2016. jún. 21. 11:31
 15/16 anonim ***** válasza:
pesten=Pesten.Bocsánat!
2016. jún. 21. 11:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Mindenhol máshogy van, nálunk pl nem szoktatnak már be oviba gyereket tavasszal, csak ősztől max december végégig.

Tehát vagy 2,5évesen elviszed a gyerkőcöt egy év bölcsibe vagy 3,5évesen szeptemberben oviba.

Nekem is márciusi a fiam, mivel kistesóval voltam még otthon, ő 3,5évesen kezdte szeptemberben az ovit.

2016. júl. 7. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!