Márciusi gyerek mikor kezdi az ovit?
Figyelt kérdés
2015 márciusában született a fiam. 3 éves korában, mikot lejár majd a gyes, szeretnék visszamenni dolgozni. Ilyenkor hova kerül a pici? 2,5 évesen oviba? Vagy bölcsibe kerül márciusban mikor betölti a 3 éves kort? Vagy márciusban már az ovit kezdi 3 évesen? Vagy meg kell oldanom a felügyeletét szeptemberig, amí 3,5 éves nem lesz?2016. jún. 20. 12:46
1/16 anonim válasza:
Elméletileg mehet mát oviba,de minden attól függ,hogy hogyan van berendezkedve az óvoda.Van ahol vannak mini csoportok,ahova 2 és fél évesen mehet.Érdeklődj a helyi oviban,hogy ilyenkor mi a teendő.
2/16 anonim válasza:
Eltörölték azt a jogszabályt miszerint 2,5 évesen lehet oviba menni, ha megfelel a követelményeknek.
Ha betölti a 3évet, mehet oviba, előtte bölcsibe.
3/16 piroska és a farkas válasza:
Az én kislányom 2014 màrciusi. 2017 április elsején kezdi az ovit. Kezdhetné januárban is mert van hely, mi mondtuk h szeretnénk kivárni, amig betölti, így màr a hivatalos értesítőn is àprilis van. Nem hiszem h kötelezhetnek arra, h még fél évet várj, eléggé megnehezítené logisztikailag a dolgodat.
4/16 anonim válasza:
Nekünk azt mondták, ha betölti a 3évet, másnaptól kötelező neki oviba menni, minimum 4órát, szóval nem kötelezhetik, hogy várjon fél évet.
5/16 piroska és a farkas válasza:
Nem vagyok tisztàban a jogszabàlyokkal, de azt tudom, h a kislànyom leendő csoportjàban sokan lesznek, akik kezdéskor még nem töltik be a 3. évüket. Nekünk is az óvódavezető automatikusan a januárt ajànlotta.
6/16 anonim válasza:
Ha akkor akarsz dolgozni, miután lejár a gyes, akkor miért menne 2,5évesen oviba? Gyest 3éves koráig kapod, utána meg mehet az oviba.
7/16 anonim válasza:
5! Akkor nem lehet hogy egységes óvoda-bölcsőde(nem tudom a pontos megnevezését), ahol vannak mini csoportok is? Mert rendes oviba, csak 3éves kor után lehet menni
9/16 anonim válasza:
Ha betölti a 3évet, mehet oviba, de majd figyelj a beíratásra, mert pl. nálunk idén májusban volt a beíratás,azoknak akik jövő május 31ig betöltik a 3évet.Szóval 2éves múlt, de már be kellett íratni.
10/16 anonim válasza:
Ezt a helyi oviban és bölcsiben érdeklődd meg, az ovi 2,5 éves kortól felveheti a gyereket, ha van hely. Tehát nem köteles még ekkor felvenni.
A te lányod óvodaköteles majd 2018 szeptembertől lesz csak, de sok ovi felveszi a gyereket legalább 3 éves kortól, de akár még előbb is ha van hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!