Aki nem dolgozik, az kiveszi a gyereket nyára az oviból?
Most kérték emg, hogyha tehetem, és nem gond, akkor maradjon itthon a nyáron, mert vége a szorgalmi időszaknak, és összevont csoportok van.
Nem gond,én szívesen itthon fogom, szerwtek vele lenni, de a kisfiamnak még fog szakadni a szíve, ha nem mehet. Imádja az ovit, a gyerekeket, itthon egyedül van, nincs kistesóm,csak anya, én még már nem tudom úgy lekötni, kevés vagyok neki.
Jó fej vagy 8-as. Itt lakunk a semmi közepén,vidéken. A kimegyünk az udvarra vagy a játszótérre programokon kívül nincs más. Kistesója nincs. Olyan rokon vagy barát ahol kisgyerek van nincs . Mielőtt alaptalan idióta módon ítélkezel, kérdezz,vagy gondolkodj. Egy 3,5 évesnek már kevés az anyja, ez tény. Az óvónő se idegen, a gyerekek se. És ne merészeld ismeretlenül kétségbe vonni az anyai kompetenciáimat!
A többieknek köszönöm a válaszokat!
Nem mindenütt egyértelmű ám, hogy idegenekkel lenne a gyerek. Nálunk van 2 csoport, 5 óvónő meg 3 dadus. Mindenki ismer mindenkit, egyáltalán nem okoz traumát a gyereknek, ha éppen a egyik óvónő nincs bent.
Nálunk egy fokkal jobb a helyzet, mint kérdezőnél, de kb 2 hét alatt mi is végig tudjuk járni a környékbeli kisgyerekes helyeket és játszótereket 15 km-ben belül.
Nálunk felújítják az ovit, mindig lesz egy használaton kívüli csoportszoba, így megkértek hogy ne vigyem.
Egyébként vittem volna, havi 1 hetet, délelőtt. A barátai miatt. Budapest belvárosában élünk, van bőven program, de a lányom nem az a típus aki eljátszik idegenekkel :-(
Nincs annál természetesebb, mint hogy beszoktatás elején, főleg, ha nem bölcsi után, hanem otthonról kerül oviba a gyerek, sírdogál sajnos. Ez nehéz időszak gyereknek-anyának egyaránt. Gyerektől függően pár nap vagy hét, de legkésőbb egy-két hónap után viszont a gyermek megtanulja, hogy anya nem "otthagyta", hanem elvitte oda, és jön is érte, a közbeeső időben pedig olyan dolgokat lehet csinálni, olyan gyerekekkel tud együtt játszani, akikkel otthon nem. Ha a nevelési év végén egy oviban minden gyerek üvölt, annak kizárólag az óvónők lehetnek az okai, nem maga az óvoda intézménye.
Amúgy én azt a népszerűtlen elvet vallom, hogy aki bármilyen körülmény miatt nem tudja lekötni 3 hónapon áta kisgyermeket, és emiatt feszültség van otthon (mert az unatkozó dackorszakos nagy valószínűséggel "rosszalkodni" fog, amiből csak a veszekdés van), ja, és program és lekötés alatt nem a TV nézést értem, akkor annál már sokkal jobb pár órára az oviban programot biztosítani neki, és még ott az egész délután, amit meseolvasással, közös főzéssel, sütéssel, egyebekkel még a legeldugottabb faluban is értékes együtt töltött időként lehet eltölteni. Ez mindenkinek jobb, és senki ne érezze rossz anyának magát, ha így tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!