Fogadjam, vagy ne fogadjam a gyermeket az óvodában?
:-) Nem gondolnám én sem, hogy ettől ők még nem lesznek önállók, és mondjuk az iskolai élet nem erről fog szólni....
Én úgy csinálom, ahogy a szívem diktálja, és köszönöm a megerősítést, én ezentúl is fogadni fogom őket, bármilyen "nagyok" is már. Ettől ők még iskolaérettek lesznek. Bár a kolléganőm még arra is gondolt, hogy "oda kell" jönniük hozzám, köszönniük kell, és kezet is foghatnánk egymással.... :-)
Én inkább megsimogatom őket, vagy kapnak egy ölelést :-).
Először is nem értem: ki elég nagy ahhoz, hogy odamenjen a gyerek köszönni? Te meg a kolléganőd??
Miért ne mehetnél oda köszönni, kedvesen fogadni a gyereket? Ez miért függ a gyerek életkorától? Szimplán megszépíted ezzel a reggelét (és a szülőét is), itt nem arról van szó, hogy oda tud-e menni a gyerek köszönni nektek, hanem arról, hogy lusta-e az óvónő fölemelni a popsiját és bevezetni a kisgyereket a csoportba vagy sem. A kolléganőd féltékeny, mert te (még) lelkes vagy és fiatal. De hogy jobb pedagógus vagy-e, az azért ennyiből, ugye te is érzed, nem derül ki.
Nem olvastam a válaszokat.
Pedagógus vagyok és szülő. Szerintem leginkább "onnan fúj a szél", bár van benne kis igazság is. Ez egy kedves gesztus, nincs veled baj. Én látom a fiamon, mennyire más, ha így fogadják reggel. Nem tudom, mióta vagy a csoporttal, talán az lehet a " gond", hogy eddig nem így voltak szoktatva és feltűnik a különbség. De csak lassan, fpkozatosan szabad ezt leépíteni, most már év végéig semmiképp. Ha szeptembertől bevezeted az újat, azt pedig előzze meg megbeszélés a gyerekekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!