Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Fogadjam, vagy ne fogadjam a...

Fogadjam, vagy ne fogadjam a gyermeket az óvodában?

Figyelt kérdés
Kezdő óvónéni vagyok, és én minden reggel (főleg 5-6 éves gyerekekkel) mikor megérkezik a "gyermekem" az ajtóhoz megyek és fogadom őt, köszönünk egymásnak... A kolléganőm szerint már elég nagyok vagyunk ahhoz, hogy így fogadjuk őket, szerinte a gyerek legyen önálló, és jöjjön oda hozzám, és köszönjön nekem reggel. Mi erről a véleményetek, igazából lehet, hogy neki van igaza?... Most egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy nem jól csinálom. Egy szülőtől meg is kapta, hogy én mindig fogadom a gyereket, és én "jobb" pedagógus vagyok- nem tudom, hogy innen fúj-e a szél... De lehet, hogy neki van igaza... Ti mit gondoltok erről, akár, mint szülő, akár mint pedagógus. Köszönöm szépen előre is a hozzászólásaitokat!
2016. máj. 6. 20:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is jobb, ha fogadod a gyereket. Közben anyukával is hallótávolságba kerülsz, ha valamit szeretne közölni, vagy megbeszélni veled, akkor nem kell az egész termen áttrappolnia, hogy megbeszéljétek. A gyereknek is, bár nem tudatosan, de az jön le, hogy te tényleg várod őt, a másik óvónőnek meg mindegy, hogy ottvan-e vagy sem, nem kíváncsi rá.
2016. máj. 6. 22:04
 12/27 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk az oviban minden gyereket az ajtóban fogad az óvónő. Mindegyik.

Szerintem ez jó, én úgy gondolom, úgy érzi a gyerek, h örül neki az óvónéni.

Fiam is úgy nyilatkozott, h szereti, h az óvónénik reggel üdvözlik.

2016. máj. 6. 22:08
 13/27 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ez a lényeg, hogy a gyermek is jóleső érzés.
2016. máj. 6. 22:20
 14/27 A kérdező kommentje:
Bocsi, gyermeknek
2016. máj. 6. 22:32
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
5-6 évesnek erre már nincs szüksége öket már a sulira kel késziteni ott se fogadja öket senki
2016. máj. 6. 23:26
 16/27 A kérdező kommentje:
ő is ezt mondja. Legyen önálló. Jöjjön be, bátran, nem kell elérohanni.
2016. máj. 7. 00:06
 17/27 anonim ***** válasza:
25%
gondolj bele jövőre a suliba már egyedül kel be menijük, magátol elővenni a füzetet már most késziteni kell öket
2016. máj. 7. 00:10
 18/27 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem fogadd a gyereket többnyire. Úgy értem, ha reggel épp csinálsz valamit már a többiekkel, (még nem foglalkozás, csak egy játék vagy bármi)ha úgy jön ki amellől ne állj fel, csak messziről köszönj, hogy észrevetted, hogy jött a gyerek, de ha épp semmi más dolgod nincs, akkor alap, hogy közelebb mész, behívod, mondasz neki valamit. És az iskolában pedig első osztályban igenis foglalkoznak velük, mert tudják mekkora törés ez nekik. Ezt úgy mondom, hogy mindkét végzettségem megvan és oviban és iskolában is dolgoztam. Sőt volt bunkó társam is, aki elvárta, hogy az ő heppjeit kövesse akire csak rá bírta erőltetni. Utólag másoktól vagy évek múltán mindig kiderült, hogy a kedves , normális viselkedés kifizetődőbb hosszútávon.
2016. máj. 7. 06:54
 19/27 anonim ***** válasza:
73%

A mi csoportunknak két óvónénije van.

Nálunk az egyik óvónő mindig odajön ha megjövünk, köszön és akár még pár szót lehet is váltani vele.

A másik óvónő soha nem jön oda, akkor sem ha épp nincs semmi dolga, nem csinál semmit csak ül egyhelyben és onnan köszön. Így vele nem is nagyon szoktam beszélni, mert hát nincs mikor, ez az óvónéni már kicsit unja a munkáját... szóval sokkal szimpibb ha valaki lelkesen üdvözöl, szerintem ez is elárul valamit a hozzáállásáról!

2016. máj. 7. 13:29
 20/27 anonim ***** válasza:
85%
54%os válaszolónak csak annyit: nem értem,hogy ha illemtelenek vagyunk,azzal mivel készítjük fel őket az iskolára? Ha látja,hogy paraszt módon viselkedik az óvónő,akkor könnyebben lesz ő is paraszt a suliban? Ez nem önállóság kérdése amúgy egyáltalán,természetesen ennyit minden gyerek meg tudna tenni,de miért kellene? Ugyanolyan,mint ha vendéged van,te töltesz neki italt...hiába tud egyedül is.
2016. máj. 7. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!