Szabad erőlteti az óvodába a gyerekeket, hogy egyék meg azt az ennivalót, amit nem szeretnek? Folyt. Lenn.
Nálunk viszonylag gyorsan megtanulták, hogy melyik étel mellé milyen mennyiségben kell plusz üres kenyeret hozni :o
Megennie nem kell, de azt kérik, hogy kóstolja meg... és legalább valamennyit egyen belőle (3-5 kanál, de ha teljesen elutasító a gyerek, akkor kap kenyeret, hogy legalább valamit egyen), abból a részéből, amit kevésbé nem szeret. pl rakottkarfiolnál a húsból, főzelékeknél a krumpliból.
Nálunk is kenyeret adtak, ha a gyereknek nem ízlett valami.
Az én lányom extrém válogatós (autista, de akkor még nem lehetett tudni), soha nem erőltették nála, hogy egyen, sőt! Nagyon is toleránsak voltak.
És azt is elmondták az óvónők, hogy van olyan kaja, amit egyik gyerek sem eszik meg (pedig akkor még nem az újfajta menza volt...)
Minket alvásra kényszerítettek akkor, baromira nem kívántam sosem, de mégis muszáj volt, ezért sokszor tettetnem kellett, hogy alszom
Gondolj bele, egy 50-60 éves szürke életet élő óvónő mennyire érezhet együtt egy 4-5 éves gyerekkel
Szerintem vagy vidd máshova, vagy tegyél valamit, hogy ne tömködjék a szájába a kaját olyan erőszakosan,
hát ha ennyit ér neki, hogy nagyon éhesen ér haza, akkor csak nem szereti az ételt..
Az alvós sztori azóta is kristálytisztán bennem van, nem azt mondom, hogy életem legrosszabb élménye, de most minek szívassad, ebből nem fog semmi előnye származni a fiadnak
22f
"egy 50-60 éves szürke életet élő óvónő mennyire érezhet együtt egy 4-5 éves gyerekkel"
A mi nyugdíj előtt álló óvónénink maximálisan együttérzett a gyerekekkel. Sőt, volt, hogy hallottam, hogy a szülőnek olvasott be, aki nem érzett együtt a saját gyerekével.
Ez abszolút nem korfüggő. Vannak még azért JÓ pedagógusok is.
(Előre sajnálom, hogy ez az óvónéni pont nyugdíjba megy, mire a második gyerkőcöm ovis lesz. :( )
Ami az alvást illeti: nálunk úgy oldották meg, hogy ha egy gyerek nem aludt, akkor a többiektől távolabb ágyaztak neki, kapott képeskönyveket és megkérték, hogy lehetőleg csendben nézegesse, hogy a többieket ne zavarja.
Nagycsoportban már több nem alvó volt, akkor alvásidőben kivitték őket a tornaterembe fejlesztésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!