Szülésznőnek tanulok, szeretnék gyerekeket de mindenki riogat, hogy ezt a szakmát nem lehet család mellett végezni. EZ IGAZ?
Nem tudom, biztosan a szülésznőknek is van gyereke...
Csak annyit tudok, hogy 8 hete szültem és közben mondta a szülésznőm, hogy 12- 48 óráznak. Durva.
5. válaszoló vagyok.
Éjszakás hét:
Reggel 6ig vagyok bent, fél 7re kocsival otthonvagyok. 7kor kel a család, arra általában kész a reggeli is. A férjem 8ra jár dolgozni, ő viszi a gyerkőcöket oviba, bölcsibe. Utána én alszok délig-egyig. Nekiállok főzni, hogy 3ra, mire jönnek haza, legyen kaja. Ebben az időben bőven tudok mosni vagy takarítani is. 3ra én megyek a kicsikért, 2 utcányira van egymástól az ovi és a bölcsi. Fél4től fél6ig anyás-apás-babás program van :) Ilyenkor tényleg nem csinál senki semmit, csak játszunk, élvezzük, hogy együtt lehetünk. Mielőtt elmegyek dolgozni, adok nekik vacsit, és az esti teendőket apa csinálja.
Ha nappalos vagyok, akkor nehezebb a dolog, mert apa viszi őket reggel, ő reggeliztet, bár én indulás előtt elkészítem a reggelit. De ő is megy értük pl. Plusz az ebédet előző este kell megcsinálni. Hazaérek fél 7re, vacsi, játék, pancsi, 9-fél 10 fele mese, alvás, aztán romantikázós program. Igazából én heti 3 vagy 4 napot dolgozok, így a szabadnapokon bőven van időm a többi dolgom elintézni. Egyátalán nem bonyolult a dolog, szervezés kérdése. De mondjuk nem árt, ha a párodnak rugalmas a munkaideje :)
Na nehogy már emiatt ne legyen gyereked....
Gondolom, azért riogatnak, mert a szülésznők 3 műszakban dolgoznak, plusz ha van "fizetős" szülő nőjük, ahhoz műszakon kívül is be kell menni / bent kell maradni. Szóval vagy kell nyugdíjas nagymama vagy kötetlen munkaidőben dolgozó férj vagy bébiszitter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!