Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem furcsa, hogy az ovi közös...

Nem furcsa, hogy az ovi közös faliújságára kitették a gyerekek családrajzait, feliratozva?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy az óvónők odaírták a kis figurák fölé hogy pl. "anya", "apa", "öcsi". És hát nem mindenkinek teljes a család, meg vannak furcsaságok, hogy pl. apa a lap szélén egy icipici figura, stb.... és így névvel együtt nekem kicsit furcsa volt látni a gyerekek rajzait, indiszkrétnek éreztem. (Hiszen a pszichológusok szoktak dolgokat megállapítani az ilyen rajzokról...)
2015. dec. 23. 23:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
40%

Nem az a baj, hogy kitették, hanem hogy NÉVVEL ELLÁTVA tették ki, ami tök fölösleges. Úgyis minden gyerek tudja, melyik a sajátja, az anyukájának is meg tudja mutatni.

Nemcsak abból lehet következtetést levonni, hogy kik vannak a rajzon és kik hiányoznak. Másból is, pl. a rajz kidolgozottsága, színek használata, stb. Mi köze hozzá a többi szülőnek...?!

2016. jan. 6. 20:10
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, akkor semmilyen rajzot ne tegyenek ki, csakis név nélkül, jel nélkül, mert annak a kidolozottságából még valaki levonja tudományos alapon a totál megalapozatlan következtetéseit. Sőt, a gyerekek se lássák egymás rajzát, mert előfordulhat, hogy valamelyikük megtanulta otthon anyukájától a rajzelemzést. A családrajzot se jó megoldás jel nélkül se kitenni, mert mi van, ha megismered Balambérka anyukáját a vörös hajáról. Szeparáljunk el mindenkit egyesével jó vastag betonfalakkal, nehogy megtudjunk egymásról bármit is.
2016. jan. 7. 07:49
 23/24 anonim ***** válasza:
46%
A családrajz MÁS, mint az összes többi rajz. Ezért is nem illik mutogatni, főleg névvel ellátva. A szülőket zavarja (nem mindegyiket), én meg megértem.
2016. jan. 7. 15:11
 24/24 anonim ***** válasza:
47%
Pszichológus vagyok. Én nem értek egyet azzal, hogy bármit, ami a gyermek családi helyzetére utal, nyilvánossá tegyenek! Nem is engedném az én gyerekem esetében. Vannak önjelölt okoskodók, akik esetleg messzemenő következtetést levonnak egy ilyen rajzról. És vannak, akik tényleg értenek hozzá, de nem tartozik rájuk ez az információ.
2016. jan. 9. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!