Autista gyerekek szülei, babakorban volt valamilyen furcsa jel?
Jó értékekkel született, 9/10. Nem mondták, hogy oxigénhiányos lett volna.
Az én babám szinte születésétől nagyon nyűgös típus. Nem bír meglenni egyedül, kézben van csöndben. Továbbá az utóbbi hónapokban elkezdte ezeket a furcsa szokásokat.
autizmusnak 15 hónapos kor után jönnek elő a jelei, de igazán csak 3 éves kor körül tudják kimondani. (mi 2 éves korában kaptuk meg a gyanút, de elég gyenge lábakon állt).
szemkontaktust tart... na az ilyenek miatt sem lehet, mert egy 7 hónaposra nem mondtható, hogy tartja a szemkontaktust, hisz még nem kommunikálásra használja :)
egyébként az ismerőseimnek az a tapasztalata, hogy csöndes, magában eljátszó babák voltak.
enyém pl. nem engedte, hogy felvegyük, egész nap a földön mászkált, ha meg is szeretgettem, fél perc után már tiltakozott és ment a dolgára :)
Nekem az egyik gyerkőcöm autista és pont nem ilyen volt babaként. Nem szeretett kézben lenni, tök jól elröhögcsélt egyedül, egyedül igényelte az elalvást is nagyon sokáig. Másfél-2 év között lett gyanus, hogy nagyon sokáig eljátszik a gyerekszobában egyedül, de mindenki azzal jött, hogy örüljek neki. Aztán 2 évesen már jöttek bizony az egyértelmű tünetek sajnos.
Másik gyerekem volt ilyen mint a tiéd, ő nemsokára sulis lesz, semmi baja, ha lenne szó arra, hogy valaki az autista ellentéte akkor ő az :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!