Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nem furcsa, hogy az ovi közös...

Nem furcsa, hogy az ovi közös faliújságára kitették a gyerekek családrajzait, feliratozva?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy az óvónők odaírták a kis figurák fölé hogy pl. "anya", "apa", "öcsi". És hát nem mindenkinek teljes a család, meg vannak furcsaságok, hogy pl. apa a lap szélén egy icipici figura, stb.... és így névvel együtt nekem kicsit furcsa volt látni a gyerekek rajzait, indiszkrétnek éreztem. (Hiszen a pszichológusok szoktak dolgokat megállapítani az ilyen rajzokról...)
2015. dec. 23. 23:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
32%

Claritasa

Én azt vonom le, h a gyereked nem értette meg a feladatot.

2015. dec. 24. 16:26
 12/24 anonim ***** válasza:
52%

Hát lehet, hogy én vagyok fura, de szerintem ez pont egy olyan dolog, aminek nincs helye a faliújságon, főleg nem névvel ellátva. Én pl. pont tanultam is gyerekrajz elemzést, és ha ilyesmit látnék, hát egy-két dologra azért tudnék következtetni a képek alapján. Amihez nyilván nincs közöm.

Na meg én pl. egyedül neveltem a fiamat jó néhány évig, és ha családot kellett rajzolni, akkor így is rajzolta le, apuka nélkül, csak kettőnket, plusz a nagymamát, nagypapát. Kérdem én, mi köze a többi szülőnek ahhoz, hogy nálunk milyen a család szerkezete? Ez egész egyszerűen magánügy. És nem azért, mert szégyellem, hanem mert ehhez annak van köze, akinek elmondom.

Név nélkül amúgy nem lenne szerintem problémás, ha tényleg csak azt akarják az óvónők, hogy lássák a szülők, hogy milyen ügyesen rajzolnak a gyerekek. De így, hogy beazonosítható, szerintem is indiszkrét.

2015. dec. 25. 20:27
 13/24 anonim ***** válasza:
56%
Utolsóval értek egyet. Sok pedagógus, vagy szimpla érdeklődő tanult már családrajz elemzést. Névvel ellátva, ráadásul a közös faliújságon, ez nekem sem fér bele. A többi szülőnek semmi köze hozzá, hogy Juliskát a nagyszülei nevelték fel, Pistike viszont teljes családból jött. Jobb lett volna névtelenül kitenni.
2015. dec. 25. 21:11
 14/24 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nem jó, hogy kitették. Egyrészt az egyik gyerek szépen rajzol, a másik nem, az egyiknek teljes a családja, a másiknak nem, vagy ahogy írta valaki, eltér a valóságtól, ahogy megrajzolta. Az emberek pedig sokfélék, és sokan levonnak olyan következtetéseket, amiket nem kellene ("pl. apa a lap szélén egy icipici figura" - ami bármi miatt lehet, nem tudhatjuk kívülállóként). Persze itt senki nem ilyen. :)
2015. dec. 29. 11:31
 15/24 anonim ***** válasza:
Nekem nem.3 gyerekünk van,mindháromnál előfordult már,hogy "cifrákat" rajzolt/rajzol,és általában a faliújságra is kiteszik a művüket.
2015. dec. 30. 01:18
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem érdekelne.Nem érdekelne hogy rájönnek a rajzból,hogy egyedül nevelem,hiszem amúgy sem titok,nincs mit szégyellnem rajta.De tiszteletben tartom akit zavar.
2015. dec. 31. 10:19
 17/24 anonim ***** válasza:
46%
Persze, szerintem sem szégyen, csak egyszerűen nem tartozik az összes többi szülőre. De valamiért Magyarországon még mindig sokan fennakadnak, ha valaki a személyiségi jogok védelmére felhívja a figyelmet, főleg akkor, ha gyerekekről van szó. Mintha egy gyerek családi helyzete, életkörülményei közügyek volnának, mert még "csak gyerek".
2015. dec. 31. 14:45
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Épp ez az, a pszichológusok megállapíthatnak ebből valamit, ha a akarnak, de a szülők közül csak azok fognak, akik rosszindulatúak. Szerintem amúgy nem fura, pont azért, mert egyetlen rajzból semmire sem lehet következtetni, és ezt az óvónők nyilván tudják. Az csak egy rajz, nem a gyerek lelkének nyitott könyve.
2016. jan. 6. 08:01
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

Miért, a szülők között nem lehet olyan, aki konyít hozzá valamicskét? Meg persze, csak az fog következtetést levonni, aki rosszindulatú. Na mert az olyan megdöbbentő lenne, ha a szülők között van, aki rosszindulatú?

Lepontozhattok nyugodtan, de ez akkor is a magánélet megsértése és személyiségi jogokkal való visszaélés, akkor is, ha nem szándékos, akkor is, ha "csak" gyerekekről van szó. Tudom, látom, és felfogtam, hogy itthon nem divat ezt szem előtt tartani, de attól még így van.

2016. jan. 6. 08:12
 20/24 anonim ***** válasza:

Mindenki megtudja idővel, hiszen a gyerekek elmondják egymásnak, hogy pl. apuka nem velük el vagy ilyesmi. Amúgy attól, hogy egy hároméves gyerek lehagyja mondjuk az apját vagy tesóját vagy adott esetben saját magát egy családrajzról, még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Mivel itt, látom, sokan tanultatok családrajz-elemzést, nyilván tudjátok ezt.

Vagy akkor semmilyen rajzot ne tegyenek ki a faliújságra, mert minden rajzot lehet elemezni és mindenből lehet következtetéseket levonni, nemcsak a gyerek családjára, de a pszichés állapotára vonatkozóan is. Sőt, ne is lássa soha egy szülő másnak a gyerekét, mert a ruházatából, viselkedéséből is következtetéseket lehet levonni.

2016. jan. 6. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!