Nem furcsa, hogy az ovi közös faliújságára kitették a gyerekek családrajzait, feliratozva?
Claritasa
Én azt vonom le, h a gyereked nem értette meg a feladatot.
Hát lehet, hogy én vagyok fura, de szerintem ez pont egy olyan dolog, aminek nincs helye a faliújságon, főleg nem névvel ellátva. Én pl. pont tanultam is gyerekrajz elemzést, és ha ilyesmit látnék, hát egy-két dologra azért tudnék következtetni a képek alapján. Amihez nyilván nincs közöm.
Na meg én pl. egyedül neveltem a fiamat jó néhány évig, és ha családot kellett rajzolni, akkor így is rajzolta le, apuka nélkül, csak kettőnket, plusz a nagymamát, nagypapát. Kérdem én, mi köze a többi szülőnek ahhoz, hogy nálunk milyen a család szerkezete? Ez egész egyszerűen magánügy. És nem azért, mert szégyellem, hanem mert ehhez annak van köze, akinek elmondom.
Név nélkül amúgy nem lenne szerintem problémás, ha tényleg csak azt akarják az óvónők, hogy lássák a szülők, hogy milyen ügyesen rajzolnak a gyerekek. De így, hogy beazonosítható, szerintem is indiszkrét.
Miért, a szülők között nem lehet olyan, aki konyít hozzá valamicskét? Meg persze, csak az fog következtetést levonni, aki rosszindulatú. Na mert az olyan megdöbbentő lenne, ha a szülők között van, aki rosszindulatú?
Lepontozhattok nyugodtan, de ez akkor is a magánélet megsértése és személyiségi jogokkal való visszaélés, akkor is, ha nem szándékos, akkor is, ha "csak" gyerekekről van szó. Tudom, látom, és felfogtam, hogy itthon nem divat ezt szem előtt tartani, de attól még így van.
Mindenki megtudja idővel, hiszen a gyerekek elmondják egymásnak, hogy pl. apuka nem velük el vagy ilyesmi. Amúgy attól, hogy egy hároméves gyerek lehagyja mondjuk az apját vagy tesóját vagy adott esetben saját magát egy családrajzról, még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Mivel itt, látom, sokan tanultatok családrajz-elemzést, nyilván tudjátok ezt.
Vagy akkor semmilyen rajzot ne tegyenek ki a faliújságra, mert minden rajzot lehet elemezni és mindenből lehet következtetéseket levonni, nemcsak a gyerek családjára, de a pszichés állapotára vonatkozóan is. Sőt, ne is lássa soha egy szülő másnak a gyerekét, mert a ruházatából, viselkedéséből is következtetéseket lehet levonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!