Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit csináljak ha kisfiam nem...

Mit csináljak ha kisfiam nem akar oviba menni?

Figyelt kérdés
Ma reggel is üvöltött hisztizett.próbáltam megnyugtatni de nem sikerült. Úgy vették ki a kezemből az oviba.most este már sírt hogy ő nem akar reggel oviba menni!!mit tegyek???
2015. szept. 29. 19:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg vele, hogy mi a baj, miért nem akar, mondd el neki, miért jó oviba menni.
2015. szept. 29. 20:01
 2/10 A kérdező kommentje:
Már próbáltam. Semmut nem mond!most 1hétig beteg de előtte már volt az oviban.akkor szeretett menni.mondtam neki jó dolgokat az oviról de meg sem akarja hallani mit mondok.
2015. szept. 29. 20:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Anya, apa dolgozik, senki nem tud rá vigyázni. Így neki is dolgoznia kell, az ő munkahelye az óvoda. Amint tudsz, mész érte, addig dolgozzon ügyesen
2015. szept. 29. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:
próbáld meg ne nyaggatni, hanem pld találj ki közös programot kettesben, legózás, autócskázás stb és ne is beszélj az oviról hátha megnyil és elkezdi mondani, hogy mi baja vele
2015. szept. 29. 20:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Én nem beszélek az oviról hanem ő.egyfolytában.hogy anya nem akarok menni,nem szeretnék menni,oda én nem megyek....
2015. szept. 29. 20:23
 6/10 anonim ***** válasza:

pedig ha nyomasztja akkor beszélned kell az oviról, hogy felold azt a feszültséget. el kell neki magyarázni, hogy miért kell menni, mire való és hogy tudja a maga számára kedvezően kamatoztatni az ott töltött időt.

amit az egyik válaszoló írt, hogy dolgoztok, ő is tegye azt, az szerintem nagyon jó, enyém is 2 évig dolgozni ment reggel az oviba :)

ha meg nem dolgozol akkor hozd el ebéd után, lehet úgy jó lenne ha csak játszana egy nagyot és utána anyázhatna, sok gyereknek elég annyi. persze ha megteheted

2015. szept. 29. 20:52
 7/10 A kérdező kommentje:

sajnos nem tehetem meg hogy ebéd után hazahozom

:(mint írtam hiába akarok róla beszélgetni meg sem hallgat

2015. szept. 29. 21:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Igérj neki valami aproságot,sütit,matricát ,ha szépen be megy az oviba sírás ,és hiszti nélkül .
2015. szept. 30. 18:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem írtad hány éves, én a helyedben megkérdezném az óvónőtől, hogy miket csinálnak nap közben és a gyerek mennyire vesz részt benne, játszik-e a többiekkel, jól eszik-e, az óvónő válaszából is sok minden kiderülhet, gyereknél szerepjátékokkal jöhetsz rá, mi lehet a gond de meggondolandó az oviváltás ha ennyire nem szereti, szegényke biztos nagy trauma neki ott valami ha ennyire kiborul tőle. Vagy még túl kicsi hozzá.
2015. okt. 2. 08:07
 10/10 anonim ***** válasza:

Eloszor beszelj az ovonovel a gyerekrol es kerd meg hogy segitsen valahogy! Kozben folyamatosan probalj ra kedveaen hatni, kerdezgesd hogy "na, ma mit csinaltal az oviban?" es barmit valaszol, mond azt, hogy "ez csodas! Ilyen meno dolgot is lehet az oviban csinalni?".

Ha ez nem hat es egyszeruen csak hisztizik, akkor kisse emeld meg a hangod, de ne uvolts es mond neki hogy "tudod, ha most nem kezdessz el hidzti nelkul oviba jarni, akkor majd az iskolaban is hisztizni fogsz tanulas helyett! Aki pedig nem tanul, hanem folyton csak sir es ellenkezik az anyukajaval, abbol felnott koraban nem lesz semmi! Szoval ha szeretnel valamit elerni nagy korodban, akkor kezdj el szepen dolgozni a jovodert!"

En ezt mondtam a 3 eves gyerkocomnek es azt hittem hogy nem fogja megerteni es bombol majd tovabb, de vegulis megszeppent es megkerdezte hogy "akkor most azert menjek oviba, hogy okos legyek nagykoromban?" Mondtam hogy "igen" es erre kitalalta hogy o most egy okos felnottet fog jatszani, aki nem hisztizik hanem oviba megy. :)

2015. okt. 2. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!