Szerintetek miért nem akar este a kiságyában aludni 1 éves kisfiam?
lehet szeparációs hullám.
szerintem nem baj, ha egyszer kétszer anyu mellett alszik el, ill ha ebben az időszakban anyusabbak az éjszakák. attól még nem szokik rá szerintem, a kiságyat mindig pozitívumként szabad említeni, soha ne büntetésből, pl ne legyen olyan, hogy "mars a kiságyba!"
én vele aludtam néha, mikor nagyon nem ment kiságyban, mégsem szokott át.
inkább örömmel aludjon el, úgy sem jönnek vissza ezek az idők. én van, hogy megbántam hogy nem hagytam őt érvényesülni(volt, hogy nem a szopttással kezdtem, hanem a pelenkcserével, amit végigsírt). de nem lehet visszamenni az időben.
Ne hagyd, hogy rendszer legyen belőle, mert akkor nem fogod tudni rászoktatni, hogy egyedül aludjon el.
Saját tapasztalat:
az öcsém 10 éves(!), és még mindig cirkuszt csinál, ha nem alhat Anya mellett. Még külön ágyban sem akar, arról pedig szó sem lehet, hogy külön szobában. Sajnos most már Anya is belátja, hogy elrontotta régen, mikor minden este megengedte, hogy vele aludjon. Ha elalvás után oda is vitte a saját ágyára, hajnalban mindig fölkelt, és visszament mellé. Ha 1-2 napot alszik is a saját helyén, utána mindig kiveri a hisztit.
Szóval szerintem ne hagyd, hogy hozzászokjon, hogy veled alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!