Van/volt olyan baba, aki 6 hónaposan már csak napi 2x ívott tápszert? Mondjuk reggel és este? Előfordulhat, hogy a babám a hozzátáplálás miatt nem akar már tápszert inni?
1 hónapja küzdök vele, már csak max 80ml-t eszik meg, van, hogy emennyit sem, sír Többször próbálkozom, sír folyamatosan, utána megeszik 150ml gyümölcsöt.
ebből gondolom, hogy nem ízlik neki a tápszer.. :(
milyen tápszerről milyenre váltottál?
kislányom refluxos, így először BebaAr-t evett, nem ette meg sehogysem, aztán MIlupa Fermentált, de most már ezt sem eszi meg. :(
Nálunk ez kb. akkor kezdődött, mint most nálatok.
A fiam a Humana Baby Fit tápszert ette, de közölte a gyerekorvosunk, hogy mivel fél éves, így ezt ő már nem írja fel, mert nem elég tápláló neki, de mivel ez ugye speciális tápszer, így csak úgy nem lehet megvenni, recept kell hozzá. Így megvettük neki a 2-es tápszerek közül először a Humana-t, de próbáltunk többet is, de sajnos egyik sem ízlett neki, a végén már kínlódtam, küszködtem, úgy kanalaztam neki, csak hogy legyen a gyerekbe tápszer, már annyira kikészült a gyerek is, meg én is, hogy néha már sírtam, hogy nem eszik és egyszer volt, hogy úgy ahogy bement a tápszer, úgy ki is hányta. Na, én itt mondtam azt, hogy elég volt a tápszerből. Kapott már akkor néha-néha tejpépet, amit szívesen evett, így fogtam és az összes tápszeres étkezés helyett tejpépet csináltam neki. És azt ette tápszer helyett 1 éves koráig, amikor is bevezettem neki a tehéntejet. És mivel a tejpép is ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak annyi, hogy szilárd, így gyerekorvos, védőnő jóváhagyásával ezt így csináltam. És szépen fejlődött a fiam tápszer nélkül is, tejpéppel. Csak ilyenkor nyilván az ember több folyadékkal kínálta.
Van ilyen sajnos, hogy elunják a tápszert a gyerekek. Több, a környezetünkben élő kisgyerek anyukája is panaszkodott erre.
Szia!
Nálunk napi 2 tápszer van, beba ha1!
6x eszik egy nap.
Reggeli-tápszer 120ml
Tízórai-gyümölcs(hipp)100gramm
Ebéd-főzelék(hipp) amit lehet adni 6 hósnak azt adom, aztán desszert(gyümölcs kekszel) összesen:250gramm körül
Uzsonna:gyümölcs, vagy túró (nestle)
18-19:00-között 80-100ml tápszer
21:30 200ml jó éjt papi(nestle) bpvagy 190gramm jó éjt csokis (hipp)
Enyém sem szereti a tápszert, nem is hízott nagyon tőle.
Most 6 hónapos múlt, 6500gramm és 67cm
Mi a fiammal 4hósan kezdtük a hozzátáplálást, és 6hósan már csak reggel-este kaptak tápszert, a napközbeni három étkezés az már főzelék-gyümölcs-tejpép voltak.
Születésétől tápszeres volt egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!