Amikor már elindul a hozzátáplálás és esetleg már csak este szopizik a (két hét múlva 6 hónapos) pici, akkor reggel mit adhatok/adjak neki?
Szerintem még egy jó darabig tejre/tápszerre lenne szüksége reggel+este. Napközben attól függ, hogy haladtok a hozzátáplálással. De egész napra elosztva ki kellene jönnie kb. 4-5 dl tejnek.
Az én kislányom 11 hónapos lesz, de a reggel+este tápszer az biztos pont még mindig. Igaz, összesen kb. 3-3,5 dl tápszert iszik meg, viszont már fogyaszt más tejterméket is. Reggelente megkínálgatom már apró kenyérfalatkákkal, de a tápszer után nem igényli.
1. vagyok. Osztom a 4. véleményét. Nem lesz kövér babád, a tápszer nem méreg. Én is kihúztam 8 hónapig a szoptatást, pedig voltak mélypontok időnként. Ha nem volt elég a tejem, akkor jött a tápszer. És nem kövér a lányom. :-)
Inkább az, mint a korán kiváltott étkezések. Én is viszonylag gyorsan haladtam, 5 hónaposan kezdtem, de a reggel-este tej/tápszer maradt.
Ne aggódj a tápszer miatt, egy ilyen picinek még az lenne a legjobb, naponta többször is.
De ha mindenáron ragaszkodsz valami máshoz, akkor adj neki reggel tejpépet, vagy Sinlac pépet. Ez is fedezi akkor a tejalapú táplálék egy részét.
Kedves Izoldaaa!
Természetesen a legjobbat akarom a gyerekemnek és nyilván mindent megteszek annak érdekében, hogy legyen tejem.Végső esetben kérdeztem, hogy mit lehetne adni ha esetleg elmegy a tejem.
Ezen kívül, ha ennyire okos vagy nyilván azt is tudod, hogy 30 évvel ezelőtt sehol nem voltak tápszerek, tehéntejet és tejbegrízt kaptak a gyerekek anyatej hiányában.És láss csodát, felnőttek és egészséges felnőtt emberek lettek.Nahát!Mik vannak...
Kislányom 8és fél hónapos, 8 hónapos kora óta nem szopik, csak éjjel, visszaalvás szintjén.
Én sem szerettem volna tápszert adni neki, de mivel 1 éves koráig napi 500ml tejalapú kaja kell nekik, muszáj vagyok. Bár csak reggel adok neki 200ml-t, este tejpépet eszik 200ml, és napközben egy-két joghurtot is benyom. Megbékéltem a táppal, mert nincs más választása az embernek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!