Miért csak este 6-10-ig fáj 4 hetes kislányom hasa? A hasfájás miatt akar ilyenkor állandóan enni?
4 hetes a kislányom, egy áldott jó baba napközben, eszik, fél órát nézelődik majd alszik vissza, 3 órákat alszik. Délután 5körül ébred, megetetem, majd kicsit többet van ébren és be-be alszik 10-15 percekre, de ilyenkor már csak kézben hajlandó aludni. (egész nap a kiságyban alszik vissza, nincs ringatva) 7 után kap megint enni miután leraktuk aludni másfél éves kisfiúnkat, de ilyenkorra ő már rettenetesen éhes. Majd jön a hasfájás, nagyon sír, húzgálja a lábát, közben eszi a kezét és keresi a cicit, szóval megint csak éhes. Hiába adok neki vizet, az nem elég, cumit nem fogadja el. Tehát kb 7től 10-ig megy ez a nagy sírás, egyik kézből a másikba, ringatjuk így-ringatjuk úgy, Infacolt kiköpi, tegnap már meglázmérőztem és csak utána tudott aludni. A kakija híg, szóval nem értem hogy miért csak segítséggel tud kakilni. Már ez megy lassan 2 hete, kezdek kicsit kikészülni, pont este van ez a macera amikor már hulla vagyok...
Az első napokban amikor elkezdte ezt akkor adtunk neki enni minden rezdülésére, de sokat visszabukott, meg mégjobban fájt a hasa, így most nagyon figyelek hogy 2 órán belül ne kapjon újra enni.
Kisfiam is hasfájós volt de neki egész nap fájt szinte, nem csak este.
Mit csináljak vele? Próbáltam hogy nem hagyjuk elaludni 6 után, hátha jobban elfárad és hamarabb elalszik de nem... ez sem jött be, mellesleg nagyon nehéz egy picit ébren tartani ha ő nem akarja...
Kezdek kétségbe esni, napközben sincs nyugi, este sincs nyugi...
Nem lehet, hogy túl mohón eszik és sok levegőt nyel? Az én lányomnak ez volt a baja ugyanebben az idősávban. Ő most Espumisan cseppet kap minden étkezés előtt, és esténként tornáztatom, az segíti a levegő távozását, így már nyugodt esténként is és szépen elalszik fürdetés és evés után.
Egyébként megnyugtatásnak kipróbálhatod azt, hogy a karodra fekteted hason és úgy ringatod, attól elméletileg megnyugszik. Én nem hagytam sírni a kiságyban, amikor láthatóan szenvedett, az aztán semmire se megoldás.
Tegnap bejött ez az alkarra rakás, de kb 5 percig, utána megunta és ment tovább a sírás.
Igen, nagyon mohón eszik ilyenkor este, sok levegőt nyel, állandóan büfiztetjük a férjemmel felváltva, meg függőlegesen tartva mászkálunk vele a szobában. Napközben berakom a kiságyba és 5 perc után alszik is pici sírás után, de ilyenkor este annyira sír hogy 3 perc után kivesszük, ráadásul nem is hagyhatnám tovább sírni mert felébresztené a kisfiúnkat hiába vannak külön szobában. Felkészült voltam Infacollal mert kisfiam is extra hasfájós volt, de mint írtam, kiköpi az Infacolt, nem tudom úgy beadni neki hogy le is nyelje. (kisfiam meg imádta, ha beszélni tudott volna biztos kért volna még belőle :) )
7es vagyok. Esetleg Infacol helyett próbálj Espumisant. Ugyanaz, de ennek az én fiam jobban elviseli az ízét, az Infacolt ő is kiköpködte. Van még egy rakás szer amit ki lehet próbálni. A Colief, vagy receptre kapható változata a Lactase Comfort például éppen arra szolgál, hogy az anyatejben/tápszerben lévő laktózt, amit a babák éretlen emésztőrendszere még nem tud lebontani, ezért felfúvódnak és csikarja a puki a hasukat, szóval ezt segít egy laktáz enzimmel lebontani.
Rengeteg dolog van még, torna, masszázs, szélcső, teák, homeós bogyók, hajszárítózás, hasra fektetés...
Ezeket próbáltad már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!