Csak én érzem azt hogy mióta óvóda van, folyamatosan csak fizetni kell?
4. éve ovis a fiam. Csoportpénz (havi 500Ft), tanszerpénz (félévre 1000 Ft) van. Félévre kell vinni 2 tekercs wc papírt, 100 dbos papírzsepit, egy tubus fogkrémet, egy csomag szalvétát. Télen megfázásos időben szoktam vinni plusz zsepit, mert az mindig fogyóeszköz.
Torna órára kell külön cipő, mivel eleve a fiamnak szandija van bent, így abban érdekes lenne tornázni.
Gyümölcsnap van, akkor visz egyszerre 2-3 szülő pár darab gyümölcsöt. Nálunk az ovi szervez programokat, aztán vagy elmegyünk, vagy nem. Munkabeosztástól függ. A sportnap van egyedül szombaton. Én örülök, hogy szerveznek programokat, mert vidéki kisvárosban lakunk (nevezhetném falunak is, de várossá van nyilvánítva), itt sok minden nincs. Most úszásra járnak, tavaly bábszínházba mentünk 4szer, folyamatosan viszik őket kirándulni. Papírgyűjtés lesz jövőhéten, gyűjtjük a műanyag kupakokat közösen egy-egy beteg gyereknek.
Én év elején befizetem a csoppénzt és a tanszerpénzt egész félévre.
Nálunk 1000 Ft kértek egy alkalomra, gyümölcsöt pedig csak decembertől kell heti 1x egy családnak, így év végéig 1x kerül mindenki sorra és külön mondták, hogy nem kell extra gyümölcs..
Azért decembertől kell, mert az óvoda kertjében vannak gyümölcsfák, amik a 3 csoportot ellátják addig.
Mást nem kértek. A gyereknek kellett tornacipő, de azt beszereztem neki, az a gyerkőcnek kell.
Nálunk is kell fizetni, de nem bánom, mert tudom, hogy jó helyre megy.
Havi 500ft csopipenz, másik két gyerekemnel 700 havi.
Havi 1 alkalommal gyümölcs + vmi étel, plusz csokikrem, liszt, cukor, tea, majkrem, lekvár....
Havi 1 fizetős program pl. bábszínház, állatkert....
Néha viszünk be sütit, üdítőt, pl Télapó, karácsonykor...
Tornacipő sztem oké, hisz benti szandiban nem lehet normálisan tornázni, mert veszélyes lehet.
Mi ovit váltottunk, elozoben még csopipenz se volt, soha semmi nem volt, semmi az ég világon, unalom a köbön, néha még ceruzajuk se volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!