Ismertek olyan anyukát, aki 2-3 vagy több gyerek mellett is folyamatosan tanul?
Szia. Nekem ikreim vannak. 1,5 évesek voltak, amikor elvégeztem az utolsó évet az MA-n (miattuk halasztottam). Főleg a férjem segített, szerencsére rugalmasan dolgozik. Nekem muszáj volt otthonról elmennem, hogy tanulhassak, mert a lányok tuti nem hagytak volna, plusz én is azt füleltem volna, mit csinálnak. A könyvtár volt a törzshelyem. Nagy néha a nagymama jött el, főleg az utolsó időszakban, heti egyszer fél napig vigyázott a lányokra, de házimunkában nem segített, úgyhogy nem volt nagy könnyebbség. Még szoptak is, két éves korukig. Szereztem bébiszittert, de pont a kritkus időszakban (államvizsga, diplomamunka) lelépett, úgyhogy nélküle oldottuk meg. Néha hajnal 4-ig tanultam, írtam a szakdolgozatot. Végül meglett, és jól is sikerült. Két évesek voltak, amikor visszamentem dolgozni. Egy évig nem tanultam, csak a felvételire :) Nem is tudtam volna, mert folyton betegek voltak a bölcsi miatt.
Kiscsoportosok lettek, és akkor elkezdtem nappalin a doktorit. Fél állásban dolgozom az eredeti munkahelyemen.
Húzós, de megéri. Szigorúan beosztom minden időmet. Minden nap foglalkozom a gyerekeimmel, és igyekszem, hogy a hétvége, legalábbis a vasárnap 100%-ban a családomé legyen - olyankor nem veszem elő a tanulást.
Meg lehet oldani, ha fárasztó is. És azért ez nem egy orvosi, hanem egy bölcsész szakma. De szeretem csinálni, és ahogy képzettebb leszek, jobban is keresek valamivel.
Szerintem olyan vágjon bele, akinek 1. nagyon támogató a háttere és 2. rengeteg az energiája.
Én jövőre orvosira megyek :D
igaz csak egy kisfiam van még aki 2 éves.de remélhetőleg addigra úton lesz a kistesó is.
nekem anyósom nagyon sokat segít, hogy tanulhassak. még külföldön éltem délutáni alvási időben tanultam és este.napközben meg a kisfiammal játszottam és vezettem a háztartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!