Gyed, jár nekem? Jún 10 től munkanélküli vagyok, most lesz munkám 2016. 02.28 ig, szülni ápr elején fogok. Előzőekben 3 év munkaviszonyom van, több helyről, de folyamatosan. Munkanélkülit aug 8 ig kaptam.
Nem jár gyed, mivel a "meló utáni 45 napban" csak egészségügyi szolgáltatásra leszel csak jogosult, ilyen értelemben leszel csak "biztosított".
Passzív táppénz pedig már nem létezik, csak addig lehetsz táppénzen, amíg a szerződésed szól.
Sajnos nem fog járni csed és gyed, csak az alanyi jogon járó gyes. Táppénzt nem kaphatsz ha nincs munkaviszonyod, és a munkaviszony a gyedhez is előfeltétel. És 45 napig nem vagy biztosított, csak egészségügyi ellátásra jogosult.
Még az álláskeresésivel lehetett volna trükközni, mert ha a folyósítása alatt szülsz, akkor legalább a minimálbér után kaptad volna a magasabb ellátásokat, de ha jól értem, azt már most nyáron elhasználtad, szóval náladmár ez sem opció.
Igen elhasznàltam. Ez remek, csak hol itt a tàmogatàs.
És akkor ha utàna még egy 2 hónapra bejelentetem magam ismerős cégébe, magasabb fizuval? Akkor elviekben ez a magasabb fizu lesz az alap?
Ne haragudj,kérlek mond még,hogyan éljem az életem,én meg majd jegyzetelek,jó?
Kìvànom kerülj olyan helyzetbe,mint én, biztos ügyes leszel az okos tanàcsaiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!