2008óta volt folyamatosan munkám 2014 január elejéig, amikor is fel kellett mondanom, családi okok miatt. Most munkanélkülin vagyok, áprilisban jár le az ellátás. Viszont kiderült hogy babát várok. Milyen ellátásban részesülök most?
Áprilistól szülésig semmit sem fogsz kapni.
Szülés után is csak gyes és családi pótlék jár , mivel nem lesz szüléskor munkaviszonyod . gyes 25650 családi 12200
Nem nem jár semmi szülésig.
Táppénzre csak akkor tudsz menni, ha van munkaviszonyod,mivel nincs ezért nem tudsz táppénzre menni.
Csak gyes jár és családi szülés után, addig semmi,
meg az egyszeri anyasági ami 64125.-
Illetve a terhesség 91 napjától a férjed igénybe tudja venni a családi adókedvezményt, ami havi 10e.
De csak akkor ha házasok vagytok. Ha nem vagytok házasok, akkor csak jövőre az éves adóbevallásban tudjátok visszaigényelni.
Január elején 3.-án volt az utolsó munkanapom... Nem tudtam h terhes vagyok :( Mindenesetre, nem baj, mert annál nagyobb öröm a baba érkezés :)
Köszönöm szépen a válaszokat! Mentek a zöld pacsik ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!