Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Most ugye nem fognak bunkók...

Most ugye nem fognak bunkók lenni a kislányommal?

Figyelt kérdés

A héten kezdtük az ovit, és ma azt véltem felfedezni hogy 3.napja amiben az udvaron volt abban ebédeltették ,majdnem szétrobbantam , akkor a másik hogy a száját sem törlik meg tiszta kajamaradékos volt szintén mind a 3 nap!

A következő gondom hogy a gatyája amiben volt az udvaron olyan szinten mocskos homokos volt a feneken főleg ami azért gáz mert nem hinném hogy jó dolog ha a homokban ül mivel kislány ès nem szeretnèm hogy petefészekgyulladást kapjon!

Nos pont jött a dada és kedvesen közöltem vele hogy ezt nem így kéne!!

Ha már kötelező ez a rohadt ovi miért nem lehet elvárni hogy vigyázzanak rá!?

Annyira féltem!

Kicsit elevenebb mint egy normális gyerek de ez nem kéne hogy gond legyen szerintem!

Ugye ezért nem fogjak leszarni a kicsikémet? Tanácsok esetleg ?

Köszönöm szépen előre is

2015. szept. 16. 14:02
1 2 3 4 5
 41/50 Katicka29 ***** válasza:
100%
A 3 éves gyereknek magának kell megtörölnie a száját. Neked kellett volna rá megtanítani!!! És nem az óvodát szidni. Te az egy gyerekedet nem tudtad megtanítani az öltözésre, szalvéta használatra, és ők meg 25-30 gyereket tanítsanak meg mindenre 3 nap alatt? Gondolkozzál már...
2015. szept. 16. 17:21
 42/50 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk például alapból azért nem öltöztetik át őket a délelőtti udvar után, mert rögtön ebéd, és alvás, amihez pizsamát vesznek fel. Arra a fél órára fölösleges is lenne. Alvás után meg uzsonna, és újra udvar a tovább maradóknak.

Később, amikor már latyakosabb idő van, kérik, hogy vigyünk udvari ruhát, vagy hideg időben orkánnacit a tiszta fölé. Persze rossz időben kevesebbet is vannak kinn, tehát nem fél óra miatt kell őket öltöztetni.

Ja és olyan is van, ha valamelyik kislány éppen csiriviri balerinacuccban megy oviba, anyuka odatesz a polcára egy udvari nacit, és szól a gyerekének, hogy azt vegye fel, ha kimennek. Óvó néni, dadus meg segítenek. Ez ennyire egyszerű...

A túlféltés, túlgondozás meg nem a legszerencsésebb útravaló egy gyereknek.

Legkisebbem 4 éves fiúgyerek. Van, hogy a déli alvás után félkómásan (őt ébreszteni kell) először kifordítva felveszi a hosszú ujjú vékony pulcsit, és ráhúzza a pólót. Most akadjak fenn rajta, hogy nem vette észre az óvó néni? Inkább örülök neki, hogy nem csinálják meg helyette, hagyják próbálkozni.

2015. szept. 16. 17:24
 43/50 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem szegény óvónőknek ahova te gyereked jár, ekkora hisztis liba nőt elviselni 3 évig! Nagyon sajnálom őket komolyan. Pont egy ilyenre vágytak mint te biztos.
2015. szept. 16. 20:10
 44/50 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos több ovónőtől is hallom, hogy gond van a gyerekekkel önállóság terén. Megy a babaangol, szaval, némelyik a betűk egy részét is felismeri, de a kézmosás, orrfújás, öltözés nem megy. Persze a szülő van felháborodva, hogy Pistike maszatos.
2015. szept. 16. 21:14
 45/50 anonim ***** válasza:
55%
Tevyel,meg egy sziveseget,ennek az ovodanak,irassd.ki a gyerekedet😂
2015. szept. 16. 22:17
 46/50 anonim ***** válasza:

Az én lányom is koszos nadrágal jön haza néha az ovibol ,mert homokozott ,nem baj este leveszem rola ,másnap tisztát kap ,kis csoportban sem mosták meg helyete az arcát csak nézték hogy mostak e kezet ,arcot illetve ha koszos maradt az arca szoltak hogy néze meg magádt a tükörben hol koszos és ott mosa meg mégegyszer.amig jó idő van adig semmi baja nem lesz a homokozotol nadrágban ,vizes,hideg időben ugysem fognak homokozni .

Ne félds tul azt a gyereket ,nincs cukorbol .

2015. szept. 17. 05:17
 47/50 aHermann ***** válasza:
64%

Szia!

Szerintem nagyon parázol feleslegesen. Ne hergeld bele magad a dolgokba.

Nehéz az elválás, téged eléggé meg is visel. Nem kell félteni, most egy újabb világ tárul fel előtte, ahol nagyobb lesz az önállóság, és sok mindent tanul a társaktól. 2 ovisom van, a kisebb most kezdte.

Sok igazság van abban amit írtak előttem, ne vedd támadásnak.

Az ételmaradékot (legalábbis a nagyját) már a lányodnak saját magának kéne letörölnie. Kapnak szalvétát az étkezésekhez. Mi ezt az önálló étkezésük óta alkalmazzuk itthon, így nem érte egyiket se meglepetés az oviban.

Homokozni úgy homokozik, ahogy a játszótéren, kertben homokoztatok együtt (ha jól tanítottad, akkor zömében guggol). Ha nadrágban homokozik miért is kapna fertőzést? Nálunk az óvónők kifejezetten kérték, hogy még a nagy melegben is inkább sortban legyenek a lányok a homokozásnál a betegségek elkerülése végett. A homokozó le van fedve, de az ördög ugye nem alszik.

Ha piszkos a ruha, hazaviszed és kimosod. Van, hogy naponta viszem haza a ruhákat, mert foltos lesz (ebéd, udvari kosz), következő nap viszek tisztát.

Nálunk is előfordult, hogy a kinti cuccban volt bent, nem csináltam patáliát. 25 gyereket kell öltöztetniük vad idegen ruhákba, ráadásul sok szülő -az óvónők kérése ellenére- nem tette bele a jelet a ruhákba, így még vadászniuk kell a ruhákat is. Értsd meg őket is.

Legyél partner, és ne szabd meg mit csináljanak, kérjed. Nálunk a kicsinél a kaki még problémás, szóltam, hogy valószínű kakilni fog, jobban figyeljék, és a dada is örömmel újságolta, hogy sikerült a wc-be.

Megköszöntem - ennyi.

2015. szept. 17. 07:19
 48/50 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap koszosan hozom haza a gyerekem,de most milyen legyen? Játszik,csúszik-mászik persze,hogy koszos lesz,minek öltöztessék át 3-szor,hogy tripla annyit mossak egy kis por miatt?

Szájtörlés: bölcsis szint!

2015. szept. 17. 11:29
 49/50 anonim ***** válasza:
100%

Hű,a többi anyuka is ilyen hisztis p*csa?!Szegény gyerekek,és óvodapedagógusok!

3 gyerekem van,a kicsi szeptember végén lesz 3 éves,akkor kezdi az ovit.Evés után megtörli a száját, odahozza a tányérját,és elmegy kezet mosni.Július óta szobatiszta,pisilés után már ki tudja törölni a nuniját,aztán odamegy a csaphoz,fellép a magasítóra és kezet mos.Tudod miért?Mert MEGTANÍTOTTAM!Hellyel közzel az öltözködése is tökéletes,bár a dereka még kilóg,és a pulóverrel is küszködik.Hiszed vagy nem,az én lurkóim fenekén is piszkos a gatya,mert az a dolga,hoyg homokozzon,csúszdázzon,hintázzon,egyszóval:JÁTSSZON,ÉLVEZZE A GYEREKKORT!

Vidd magánoviba.Ha meg nincs rá pénzed,ne puffogj,mint a vipera,hanem legyél ANYA,és tanítsd a gyerekedet!Ez a dolgod!

2015. szept. 17. 14:07
 50/50 anonim ***** válasza:
100%

Az óvodában van ezer gyerek, nem fog mind úgy kinézni, mintha babaszépségverseny fotózásra készülne éppen.

Az én lányomért, amikor mentem mindig úgy nézett ki, hogy a ruháján rajta volt a napi étlap, pedig vittem váltóruhát. Nem öltöztették át.

A nadrág, szoknya, ami rajta volt, háromszor megtekeredve nagyjából mellmagasságban volt rajta. Mert egyedül ment ki wc-re, és utána sem igazították meg a ruháját. Hát, ez van.

Én ilyenen nem akadtam ki, inkább az a lényeg, hogyha konfliktus van, hogy oldják meg, szeretik-e a gyerekeket, vannak-e megfelelő fejlesztések.

Mondjuk ha ilyenekért szólsz, akkor valószínűleg bunkók fognak lenni vele a jövőben.

2015. szept. 17. 15:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!