Most ugye nem fognak bunkók lenni a kislányommal?
A héten kezdtük az ovit, és ma azt véltem felfedezni hogy 3.napja amiben az udvaron volt abban ebédeltették ,majdnem szétrobbantam , akkor a másik hogy a száját sem törlik meg tiszta kajamaradékos volt szintén mind a 3 nap!
A következő gondom hogy a gatyája amiben volt az udvaron olyan szinten mocskos homokos volt a feneken főleg ami azért gáz mert nem hinném hogy jó dolog ha a homokban ül mivel kislány ès nem szeretnèm hogy petefészekgyulladást kapjon!
Nos pont jött a dada és kedvesen közöltem vele hogy ezt nem így kéne!!
Ha már kötelező ez a rohadt ovi miért nem lehet elvárni hogy vigyázzanak rá!?
Annyira féltem!
Kicsit elevenebb mint egy normális gyerek de ez nem kéne hogy gond legyen szerintem!
Ugye ezért nem fogjak leszarni a kicsikémet? Tanácsok esetleg ?
Köszönöm szépen előre is
de, el kell viselned! és tudod mit? a gyereknek ez a jó...
én se szívesen eszem koszos ruhában, de a gyerekem mosolya meg egyenesen arányos a koszosságával. ezvan.
a keze legyen tiszta és minden oké.
gondolom egyébként nálatok azért nem öltöznek át evés előtt mert alvás előtt pizsit húznak. az sem jobb ha 20 percen belül a 3. garnitúra ruhájukban kell lenniük, gondolom ha száját megtörölni se tudja, akkor az öltözéssel is van még gondja. szóval akkor meg az lenne a baj, hogy nem fektették le 12:30-kor
Amúgy szted mit kéne tudnia egy 3 évesnek?
Tényleg érdekel.
Mert mint írtam nekem 19 hónaposom van és ha mondom h vegye le a nadrágot leveszi, mostanában még a felsőt is sikerül neki egyedül. A nadrágot meg már felvenni is tudja, max nem huzza fel szépen a derekára... Nem mondom h teljesen öltözzön egyedül egy 3 éves de sztem már tudnia kéne egy két dolgot, csak eddig nem engedted h önálló legyen oviban meg nem fogják öltöztetgetni max segítenek.
Az ovónőnek meg nem az a dolga h öltöztesse állandóan.
Az óvodapedagógus feladatai:
Feladata a rábízott gyerekek nevelése és fejlesztése, a legjobb tudásának megfelelően, minden területre kiterjedően.
Feladatait a közoktatási törvényben meghatározottak szerint, az országos és helyi nevelési program alapján végzi önállóan és felelőséggel.
A nevelőtestület tagjaként gyakorolja azokat a jogokat és kötelezettségeket, melyet a vonatkozó jogszabályok határoznak meg.
Alkotó módon együttműködik a nevelőmunka fejlesztése, a nevelőtestületi egység kialakítása érdekében.
Feladata az együttműködés változatos és célszerű formájának kialakítása.
Köteles megtartani a pedagógusetika követelményeit, valamint a munkafegyelem és közösségi együttműködés normáit.
Életszemléletében törekedjen a pozitív beállítottságra, működjön együtt a jó munkahelyi légkör megteremtésében!
Alaptevékenysége:
Az óvoda teljes nyitva tartása alatt óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel. Munkaidejét és kötelező óraszámát a mindenkor érvényben lévő jogszabály alapján határozza meg az óvoda vezetője.
Felelős a rábízott gyermekek szellemi és testi fejlődéséért, nevelőtevékenysége keretében gondoskodjon a gyermekek testi épségének megóvásáról, erkölcsi védelméről, személyiségének fejlődéséről. Az ismereteket sokoldalúan és tárgyilagosan közvetítse. A humanista pedagógia elveivel ellentétes büntetési eljárásokat nem alkalmazhat (például: testi fenyítés, megfélemlítés, csoporttól való eltávolítás, alvásra, vagy étel elfogyasztására való kényszerítés).
Minden óvónőnek hivatásából eredő kötelessége, hogy fejlessze szakmai és általános műveltségét, tökéletesítse pedagógiai munkáját. Ennek érdekében használja fel az önképzésben és a szervezett továbbképzésben biztosított lehetőségeket.
Az érvényben lévő alapdokumentum előírásai és ajánlásai szerint megfelelően felkészül a tervszerű nevelőmunkára. Alkalmazza a gyermekek tevékenységéhez szükséges szemléltető eszközöket, segédanyagokat. Ellátja a szakmai munkával kapcsolatos ügyviteli teendőket.
Folyamatosan ellenőrzi, méri, értékeli a gyermekek teljesítményét, fejlődését, és erről a személyiséglapon feljegyzést készít.
A csoportszobában és a közös helyiségekben teremtsen esztétikus környezetet, amely harmonizál az óvoda többi helyiségével!
A külső világ tevékeny megismeréséhez gondoskodjon biztonságos, külső helyszínekről, kíséretről.
A minőségfejlesztésben aktívan vegyen részt.
Megfelelő felkészültséggel, felkérésre, vállaljon és végezzen a munkaközösségben feladatokat.
Kapcsolatot tart a szülőkkel, pedagógiai és egészségügyi felvilágosító tevékenységével hozzájárul az óvodai és a családi nevelés egységének kialakításához. A gyermekek és a szülők emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartja. Részt vesz az óvoda szülői értekezletein, megszervezi és vezeti azt, a szükségleteknek megfelelően fogadóórát és nyílt napot tart. A szülőket folyamatosan érdemben tájékoztatja az óvodában folyó nevelőmunkáról, a kisgyermek fejlődéséről. Családlátogatást végez, melyről feljegyzést készít. Közreműködik a gyermek- és ifjúságvédelmi feladatok ellátásában, a gyermeke fejlődését veszélyeztető körülmények megelőzésében, feltárásában, megszüntetésében.
A nevelés folyamatosságának biztosítása érdekében kapcsolatot tart az iskolai nevelőkkel. Az iskolaérettség megállapításához szakvéleményt készít.
Támogatja az orvos, a védőnő, a gyermekjóléti szolgálat munkáját.
Felelős a rábízott gyerekek testi épségéért, csoportját nem hagyhatja felügyelet nélkül. A gyermekek egészségügyi állapotáról, magatartásáról, viselkedéséről, értelmi képességeinek fejlődéséről a szülőt érdemben rendszeresen tájékoztatja. Együttesen gondoskodnak a kulturált étkezés, a nyugodt pihenés és gondozás feltételeinek biztosításáról.
A gyermek életkorának, fejlettségének figyelembevételével elsajátíttatja a közösségi együttműködés magatartási szabályait, törekszik azok betartására.
Naprakészen vezeti a csoportmunkához kapcsolódó adminisztrációs feladatokat (mulasztási napló, csoportnapló, személyiséglapok).
Alapvető feladata a rábízott gyermek egyéni differenciált nevelése, a gyermekközösségek alapítása, fejlesztése. Vegye figyelembe a gyermek egyéni képességeit, tehetségét, fejlődési ütemét, szociokulturális helyzetét, átlagtól eltérő másságát. Biztosítsa a gyermekek részére az etikus viselkedéshez szükséges ismereteket. Feladata a tehetséggondozás, felzárkóztatás, a preventív nevelőmunka.
Kérdésedre a válasz: Ha ilyen stílusban szóltál a dadának, akkor nem a te gyereked lesz a kedvenc, de bunkók nem lesznek, mivel tudják, hogy a gyerek nem tehet arról, milyen a szülője. Abban biztos lehetsz, hogy a dada az óvónőknek elmondta, amit mondtál.
Egyrészt, abban egyetértek veled, hogy ha kint vannak az udvaron, akkor átöltöztethetnék őket, mikor visszamennek. Nálunk van külön kinti ruha és igen, az óvónők és a dada segít azoknak a gyerekeknek öltözni, akik még kiscsoportosok, de még középsősöknek is. Lányom csoportja fele középsős, fele kiscsoportos, 27-en vannak, de bizony átöltöztetik őket, mikor kimennek és visszajönnek, de gondolom inkább azért, hogy ne a koszos ruhába feküdjenek be az ágyba.
Viszont, az, hogy koszos lesz a ruha, az egyértelmű, egy ilyen kisgyereknél, ilyenkor még engedik a gyerekeknek, hogy homokozzanak, ebben nem látok semmit rosszat. Nyári meleg van, nem fog felfázni a gyerek. Viszont alváshoz tényleg levehették volna róla a koszos ruhát. De vannak olyan ovik is, akik nem kérnek külön ruhát kintre, nálatok mit mondtak?
Az óvodára kérhettél volna felmentést a jegyzőnél.
Ne féltsd annyira, kicsit anyatigris vagy. Amúgy meg igen, nem az óvónő feladata megtanítani a gyereknek, hogyan kell szájat törölni. Az óvoda azért van, hogy a gyereket felkészítse az iskolára. Ugyanakkor, napi 4 óra kötelező, nem kell egész nap bent hagyni.
Dajka néni vagyok.. Nálunk mindig àt kell venni a nadrágot. Ott vagyok segítek nekik. Nem az óvónő feladata.
Szóval külön benti és kinti nadrágot kérünk a szülőktől.. Ebéd után irány a mosdó.. Kéz és arc, fogmosás.. Pisilés.
Nálunk itt már nem én ( dajka) vagyok bent mert ilyenkor a termet csinálom.. Ezer dolgom van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!