Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan lehet kikerülni az ovt...

Hogyan lehet kikerülni az ovt ha egyáltalán lehetséges?

Figyelt kérdés
Most kezdte az ovit de úgy látom még nem érett rá persze ezt nem nekem kell eldönteni.Nem kommunikál senkivel de itthon is csak az ismerősökkel rokonokkal.Itthon vagyok a kisebbikkel még minimum egy évet miért ne lehetne itthon velem a nagyobbik is.Hogyan lehetne megoldani hogy ne kelljen oviba járnia.Családi körülmény teljesen jó.Semmiben nem szenvednek hiányt.Mindennap van főzve stb.
2015. szept. 3. 07:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
51%

Pedig de. A 3 évesek nem együtt, hanem egymás mellett játszanak.

Simán megteheted, hogy otthon tartod, akkor add be jövőre.

Lehet, hogy származik belőle előnye is, hogy oviban van, de szerintem még több hátránya, pláne, ha utálja a gyerek.

Az enyémek pl, havonta min 1 hetet itthon voltak betegen, de volt olyan kisgyerek is, akinek 3 évesen már kivették a manduláját. A közösség áldásos hatása...

2015. szept. 3. 23:05
 22/28 anonim ***** válasza:
90%
Hát nem tudom, te milyen 3 éveseket láttál eddig, de az én fiam 3 éves és több barátja is van, akikkel együtt játszik. Fogócskáznak, autóznak, stb., le sem lehet vakarni őket egymásról, ha együtt vannak. Egymás mellett a 2 évesek játszanak.
2015. szept. 4. 08:15
 23/28 anonim ***** válasza:
47%
Anyuka hozzáállása után nem csoda, hogy a gyereke is csak a többiek mellett játszik.
2015. szept. 4. 08:50
 24/28 anonim ***** válasza:
Nem mondanám, hogy otthonról hozott hiba, de ha EDDIG, melletted nem beszélt, akkor most már épp ideje változtatni a körülményein és kipróbálni, hátha az ovi segít.
2015. szept. 4. 13:50
 25/28 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Elsősorban köszönöm a válaszokat!

Rosszul írtam ezt a kommunikálást mert 10 hónaposan már beszélt , nem volt 1,5 éves és már folyékonyan beszélt.Dr néni szerint eszesebb okosabb mint egy 3 éves vagy is 4-5 évesnek felel meg...hogy is mondjam kicsit koravén.....

Héten voltunk oviban és hát őszintén szerintem nagyon megviseli.Második nap volt pityergés mert a fiúk is pityeregtek.Ebéd után hazahozom hisz minek is aludjon ott ha itthon vagyok.Délutáni alvásból mindig sírva kel fel és csak néz ki a fejéből.Kérdeztem tőle hogy mi a baj erre azt mondta...anya szomorú vagyok hogy óvodába kell járnom.

Nincs baj az elindulással nem sír nem mondja hogy nem akarok menni és ott is tudom hagyni egyenlőre még nem sírt.

Tegnap szóltak az oviban apának hogy kimagaslóan kitűnik a lányunk a többi gyerek közül.

Én is láttam illetve tudom meg az előbb le is írtam hogy kicsit okosabb az átlagnál.

Óvodára nem érett vagy is ezt is lehet rosszul fogalmaztam meg inkább már lehet a nagyobbakkal elvolna mert ha kimennek az udvarra a nála idősebekkel játszik.

Igen tudom hogy kell az óvoda a szocializálódni.

Még várok egy kicsit de ha úgy látom megpróbálom hátha középsőbe átvennék.

Később folytatom ahogy lesz egy kis időm.

2015. szept. 5. 07:40
 26/28 anonim ***** válasza:
Ez így azért már egy egészen más problematika.
2015. szept. 7. 08:09
 27/28 anonim válasza:

Ez borzasztó. Hova tart a világ... Pont mint a szoptatás, vagy a kisbabával való együttalvas terén... Az óvoda is :(

Szülők!!! Ebredjetek! A gyereketeknek Rátok van szüksége!!! Nem az óvodára, szerintetek tenyleg jobb három évesen ha a társai fellokik, elveszik a játékát, es nem védi meg senki??? Egy ismeretlen gondozó szerintetek szereti ugy, mint az anyja??? Ez a gyerek lehet otthon a szerető anyukájával, ti meg azt írjatok, hogy menjen csak, megszokja???? Tudom, nem tehettek róla, ezt sugallja a mai világ, de ÉBRESZTŐ!!! Anyai ösztönök, gyertek elő!

2016. aug. 25. 22:23
 28/28 anonim válasza:

Ja es hogyhogy "nem neked kell eldönteni"? Hat kinek ugyan? A kormánynak?

Ha nem kommunikál másokkal, akkor még nem érett ra! Neki otthon a legjobb!

2016. aug. 25. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!