Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan lehet kikerülni az ovt...

Hogyan lehet kikerülni az ovt ha egyáltalán lehetséges?

Figyelt kérdés
Most kezdte az ovit de úgy látom még nem érett rá persze ezt nem nekem kell eldönteni.Nem kommunikál senkivel de itthon is csak az ismerősökkel rokonokkal.Itthon vagyok a kisebbikkel még minimum egy évet miért ne lehetne itthon velem a nagyobbik is.Hogyan lehetne megoldani hogy ne kelljen oviba járnia.Családi körülmény teljesen jó.Semmiben nem szenvednek hiányt.Mindennap van főzve stb.
2015. szept. 3. 07:55
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Valóban, ha már ovodakoteles körű, akkor a jegyzonel lehet kérvényezni, hogy ne járjon. De ha a gyereknek komunikacios problémái vannak, ez hatalmas hiba lenne.
2015. szept. 3. 10:55
 12/28 anonim ***** válasza:
Én sem értem mi ertelme ennek a kötelező óvodának. A barátnőm külföldön él és ott nem kotelező. Igazából az utolsó év a lényeges iskola előtt, de a többinek nem láttom értelmét.
2015. szept. 3. 11:57
 13/28 anonim ***** válasza:
9es az a szülő az önző, aki otthon tartja a gyerekét, ha az nem szereti az ovit? Véletlenül sem az aki otthon van, megtehetné de mégsem teszi, hagyja az oviban igaz? Én máshogy látom. Ha nektek nem fontos hogy a gyerek jól érezze magát ez ellen nem lehet mit tenni. Én biztosan nem fogom kínozni mikor otthon vagyok amúgy is.Én nem vagyok lusta foglalkozni a gyerekemmel.
2015. szept. 3. 12:36
 14/28 anonim ***** válasza:
Attól, hogy te nem érted, mire jó az óvoda, és kínzásként éled meg, a gyerekednek nem lesz jobb.Akármennyire is az anyja vagy, akármennyire szereted, akármilyen programot szervezel vele: NEM vagy egy csapat kortárs, és nem is leszel soha. Márpedig ebben az életkorban erre van szükség.
2015. szept. 3. 12:54
 15/28 anonim ***** válasza:

12!

külföldön sok helyen sokkal korábban kezdődik az iskola. Van, ahol már 4 évesen kezdik

2015. szept. 3. 13:07
 16/28 anonim ***** válasza:
én azt egy szóval sem mondtam hogy nincs mellette egy csapat kortárs. napi szinten együtt van minimum 2-3 hasonló korú gyerekkel, de van mikor ez a szám eléri a 10et is.
2015. szept. 3. 13:24
 17/28 anonim ***** válasza:
50%
Nem kezdődik korábban az iskola, először én is furcsálltam, mert az utolsó ovis évnek van gyakorlati haszna, ami segíti a tanulást. De a többinek mi értelme? Játszik a gyerek a kortársaival. Egy anya ha tanult a pedagógiát még jobban is tud foglalkozni a gyerekkel, mint az óvónő amikor egy csoportban harminc gyerek van.
2015. szept. 3. 13:44
 18/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Te ismered a gyerekedet, ha úgy látod még kb két hét múlva is, hogy nem jó a gyereknek az ovi, és megteheted, hogy otthon tartod, nyugodtan tedd meg.

Sokan írják, hogy 3 évesen szocializálni kell a gyereket a közösségre. Ez szerintem nem igaz. A 3 évesek többsége az óvodai szabályokon kívül a gyerekek közti "farkastörvényeket" tanulják meg (én játékom, te játékod...). Nem együtt, hanem egymás mellett játszanak, de persze nagyon sok múlik az óvónőkön is.

Én anno 5 évesen kerültem óvodába, csak mert nem vettek fel előtte helyhiány miatt, és mert anyukám otthon volt. Az ég világon semmi hátrányom nem származott a közösségben, ugyanúgy be tudtam illeszkedni, minta 3 éves korom óta ott lennék. (Enni, öltözni megtanított anyám, játszótársnak meg ott voltak a szomszéd gyerekek.)

2015. szept. 3. 13:55
 19/28 anonim ***** válasza:

"Nem együtt, hanem egymás mellett játszanak"

A 3 évesek nagyon nem egymás mellett játszanak már.

2015. szept. 3. 15:20
 20/28 anonim ***** válasza:

Nem a kérdésre válaszolok,de azért leírom: nem mindenki érett még erre 3 évesen.És most nem a közösségről meg a gyerekekről beszélek.Nyilván azt minden 3 éves igényli,de az ovi kicsit több ennél.

Az én 3 éves lányom egy évig sírt minden egyes nap ha oviba kellett menni,ha lebetegedett,örült neki!Pedig nem volt baja az ovival,csak elmondása szerint én hiányoztam neki,velem akart maradni.Minden reggel görcsbe állt a gyomrom,hogy vinnem kell,és ordítva hagyom ott.Most töltötte a 4-et,egész nyáron itthon volt velem,bármikor kérdeztem,azt mondta nem akar menni.

Hétfőn megkezdtük,ebéd után mentem érte,közölte,hogy menjek haza, itt alszik.És 4 napja boldogan,örömmel jár.És most tudom,hogy ez így lesz!Én állítom,hogy ő most ért meg erre 4 évesen.Hogy miért,nem tudom,gondoltam arra hogy sokat csavargunk,sokat van gyerekekkel játszó,programok,talán nem a gyerektársaságot látta meg az oviban nem örült meg neki,mert neki ez természetes,hanem csak anya hiányát látta benne.

Hát egyik gyerek ilyen a másik meg olyan.Egységesen nem lehet tanácsot adni,mi sem vagyunk egyformák.

2015. szept. 3. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!